אייל ברקוביץ' על שחקן נבחרת ישראל: "הוא יכול להיות יותר גדול ממני? נו, ברצינות"

"הקוסם" ביקר בחריפות את ענאן חלאילי, הפתיע עם הצהרה על אוסקר גלוך והסביר מה לדעתו גרם לנבחרת ישראל להיראות חסרת אונים במחצית הראשונה מול אירלנד: "הפיזיות גברה על הטכניקה - ורן בן שמעון היה צריך לזהות את זה"

(גודל טקסט)

אחרי שהסביר מדוע, לדעתו, לא יקבל את המפתחות לאימון נבחרת ישראל, אייל ברקוביץ' המשיך בפודקאסט "הקוסם ובניו" מבית "הפודיום" והתייחס בחריפות ליכולת של הנבחרת. "הקוסם" ביקר את ענאן חלאילי, טען כי הוא אינו מתאים לתפקידי המגן או הקשר, הבהיר כי אוסקר גלוך לא צריך להיות בהרכב והסביר מה, לדעתו, הכריע את ההתמודדות מול נבחרת אירלנד.

המגיש יואב גביזון פתח והתייחס לשער שספגה נבחרת ישראל דווקא במשחק מול אוסטריה, שהגיע לאחר סגירה לא מספיק טובה של חלאילי – נושא שבו עסקו בפודקאסט לא מעט בתקופה האחרונה. גביזון אמר: "משחק ראשון של הקמפיין, 1:1, ואז מקבלים את הגול השני בדקות הסיום. אתה אמרת מההתחלה שהוא כל הזמן מקבל את זה ולא שם לב מי בא מאחוריו גם בפרמיירליג. יש תגובות של אנשים שאמרו שאתם (אייל וליאור ברקוביץ') מקנאים ושאתה (אייל) מפחד שיעקפו אותך ושהוא יהיה גדול ממך".

בתגובה, ברקוביץ' דחה את הטענות והסביר: "במה אנחנו מקנאים? אנחנו רוצים לשחק בפרמיירליג? יעקפו אותי במה? הוא יכול להיות גדול ממני? נו, ברצינות. מילא תגיד מנור סולומון, אוסקר גלוך, אבל הוא? מה קשור להיות יותר גדול ממני? אז ייתן קריירה של 5-6 שנים באנגליה. אני אומר רק את מה שאני רואה, הוא לא יודע לעשות סגירות והנה קיבלנו על הראש בנבחרת והפסדנו את המשחק הזה. הם לא מבינים בכדורגל, אני ראיתי את זה כבר בקריסטל פאלאס. הוא לא יודע להיות מגן. הוא גם לא יודע להיות קשר. הוא טוב רק בשלושה בלמים, שאני שונא את השיטה הזאת".

היימיר הלגרימסון, ענאן חלאילי | אודי ציטיאט

בהמשך, הבהיר "הקוסם" כי מבחינתו לאף שחקן אין מקום מובטח בהרכב הנבחרת, והתייחס באופן ישיר גם לגלוך: "לא כל מי שלגיונר חייב להיות בהרכב. אני אומר לך אמיתי: אם אני מאמן נבחרת, מי שלא טוב לא משחק. אוסקר לא צריך להיות בהרכב, הוא לא טוב ואני מחזיק ממנו. מי יחליף אותו? דור פרץ, תשחק עם דור פרץ. לא יודע עם מי. אתה לא יכול להמשיך עם מי שלא טוב, אתה לא יכול. מה זה, באנקר? שלמה שרף, מה שהיה גדול אצלו – מי שלא טוב לא משחק, מי שאין לו קבוצה לא בנבחרת ומי שלא בכושר לא משחק. אין דבר כזה. אתה לא יכול לא להיות טוב ולבוא והחולצה שלך כבר תלויה בחדר ההלבשה. כמה משחקים? כמה קמפיינים? די, הם כבר לא צעירים. אם אתם מקבלים את הזכות להיות כוכבים בנבחרת ישראל בגיל 20 או 21 אז תוכיחו את עצמכם, ואם לא אז יהיה מישהו אחר במקומכם".

לסיום, ברקוביץ' התייחס לטענות שלפיהן השחקנים לא הפגינו מספיק טירוף ורצון במשחק מול אירלנד, והציג את ההסבר שלו לתבוסה: "במחצית הראשונה זה היה מבזה, אנשים כתבו לי הודעות שהם מתביישים שהם ישראלים. כל העולם ראה את זה. חבורת השיכורים הזו מאירלנד, כמה שהם שותים, הם אוהבים לשתות, אבל כשהם מגיעים למגרש אלה לוחמים שלא רואים ממטר. תבין, הפיזיות גברה על הטכניקה. זה לא שהשחקנים לא רצו או לא התאמצו ולא התלהבו, פשוט הפיזיות גברה על הטכניקה ורן בן שמעון היה צריך לזהות את זה".

אוסקר גלוך, שחקן נבחרת ישראל | אודי ציטיאט

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי