אירוע חריג נרשם בכדורגל הנשים בגיאורגיה, כאשר שחקניות לנצ'חוטי נטשו את משחק הליגה מול ניקה-לוסו במחאה על ההתפתחויות האחרונות בפרשה משפטית שבה היה מעורב הבעלים והנשיא לשעבר של היריבה. הפרטים על המחאה פורסמו ב-"Civil Georgia".
עוד לפני שריקת הפתיחה, שחקניות לנצ'חוטי סירבו ללחוץ את ידיהן של שחקניות ניקה-לוסו. לאחר שהשופט שרק לתחילת המשחק, קפטנית לנצ'חוטי בעטה את הכדור אל מחוץ למגרש, והשחקניות הציגו שלט שעליו נכתב: "תומך במתעלל הוא שותף לאלימות". לאחר מכן הן עזבו את כר הדשא ולא חזרו אליו.
המחאה הגיעה בעקבות החלטת בית משפט בטביליסי לזכות את מוחמט אויאר, איש עסקים טורקי והבעלים והנשיא לשעבר של ניקה-לוסו, מאישום באונס של שחקנית בת 20. לפי "Civil Georgia", אויאר נעצר בינואר והיה תשעה חודשים במעצר לפני שזוכה ושוחרר. הוא הכחיש את ההאשמות וטען כי לא היה שימוש באלימות וכי היחסים היו בהסכמה. התביעה מתכוונת לערער על פסק הדין.
בלנצ'חוטי הביעו תמיכה בשחקנית, ששיחקה גם בנבחרת גיאורגיה, והבהירו כי מבחינתם לא ניתן היה להתייחס למשחק כאל אירוע ספורטיבי רגיל בעקבות ההתפתחויות בפרשה. במועדון הזכירו גם טענות נוספות שהעלו בעבר כלפי ניקה-לוסו, ובהן אירוע שבו נטען כי אוהדים ואנשי צוות הפעילו כוח פיזי נגד שחקניות ומאמנים של לנצ'חוטי.
טענה נוספת שהעלתה לנצ'חוטי נוגעת למצלמות שנמצאו בחדרי ההלבשה של קבוצות הנשים של ניקה-לוסו, שבהן משחקות גם קטינות. לפי הדיווח, החברה נקנסה ב-4,000 לארי בעקבות ביקורת שנערכה לאחר גילוי המצלמות. לנצ'חוטי ציינה גם את האירוע הזה כחלק מהרקע להחלטתה למחות במהלך המשחק.
למחאה היה גם מחיר ספורטיבי: בעקבות החלטת לנצ'חוטי שלא להמשיך במשחק, הקבוצה ספגה הפסד טכני. נכון לעכשיו לא נמסר אם התאחדות הכדורגל הגיאורגית תטיל עליה סנקציות נוספות. כך, משחק ליגה שגרתי הפך לאירוע חריג שהציף מחדש את הפרשה המשפטית ואת הטענות שהופנו כלפי המועדון היריב.
מה דעתך על הכתבה?