הפועל תל אביב חגגה הערב (חמישי) ניצחון יורוליג שני ברציפות: אחרי שהסתדרה עם הכוכב האדום בבלגרד, שבה קבוצתו של דימיטריס איטודיס "הביתה" לסופיה ושם גברה על ריאל מדריד 98:102. האדומים סיפקו נקמה קטנה על ההדחה ברבע גמר הפלייאוף אשתקד, עלו למאזן חיובי של 1:2 ובחמישי הבא יתארחו אצל ולנסיה.
המחצית הראשונה היתה קרובה לשלמות: איטודיס הפתיע והציב בחמישייה את ברונו קאבוקלו על חשבון דן אוטורו, וזה השתלם לו: הברזילאי צלף מחוץ לקשת, זאק לידיי התעלה לצידו והאדומים טסו ליתרון דו-ספרתי. ברבע השני נכנסו לעניינים גם ואסילייה מיציץ' ותומאש סטורנסקי והיתרון הגיע ל-37:57 עם הירידה לחדרי ההלבשה, עם כדורסל מופלא בשני צידי המגרש.
אלא שמחדרי ההלבשה חזרה רק קבוצה אחת: טימותי לואאו-קבארו, תיאו מאלדון ואדי טבארס הוליכו ריצת 4:21, החזירו את הבלאנקוס לעניינים ברבע השלישי, ומחקו את כל היתרון תוך שמונה דקות בלבד. רוחה של הפועל תל אביב לא נשברה ובמאני טיים התעלה אלייז'ה בריאנט הנפלא כדי להבטיח את הניצחון האדום ולחתום שבוע חלומי מבחינתו. ריאל ממשיכה את הפתיחה המסויטת שלה עם מאזן 3:0.
סטטיסטיקה
קלעו להפועל תל אביב: אלייז'ה בריאנט 22, 13 ריבאונדים ו-7 אסיסטים (מדד 40), ואסילייה מיציץ' 22, ברונו קאבוקלו 15 (5 מ-5 ל-3) ו-5 עבירות ב-13 דקות, זאק לידיי 15, אנטוניו בלייקני 12, תומאש סטורנסקי 9 ו-5 אסיסטים, דן אוטורו 7. איש וויינרייט (23 דקות), טאי אודיאסי (9 דקות) וקאדין קרינגטון (5 דקות) שותפו ולא קלעו.
בלטו בריאל מדריד: תיאו מאלדון 26 (9 מ-11 מהשדה, 7 מ-7 מהעונשין), 5 ריבאונדים ו-7 אסיסטים, טימותי לואאו-קבארו 21 (5 מ-10 ל-3), אדי טבארס 14 ו-13 ריבאונדים, ניק סמית' ג'וניור 12.
מהלך המשחק
רבע 1:
איטודיס ביצע שינוי מפתיע בחמישייה והעדיף את ברונו קאבוקלו על חשבון דן אוטורו, לצד ואסילייה מיציץ', תומאש סטורנסקי, אלייז'ה בריאנט וזאק לידיי. הברזילאי מיד צלף שלשה ולידיי קבע 0:5 מהיר, תיאו מאלדון השווה ל-5:5, לידיי המשיך לבלוט, דייק מחוץ לקשת והעלה את המארחת ל-7:13. שלשה נוספת שלו ואחת של בריאנט עזרו לקבוע יתרון שיא של 10:22. צ'ומה אוקקה צימק ל-26:20, קאבוקלו השיב בשלשה שנייה שלו, ובתום הרבע הראשון המצוין של האדומים הם הוליכו 20:29. לידיי סיים אותו עם לא פחות מ-13 נקודות.
רבע 2:
קאבוקלו צלף שלשה שלישית בדרך ל-24:36, ומיד ספג עבירה שלישית. מיציץ' הוסיף דאנק לא אופייני, קאבוקלו הלוהט שוב דייק מבחוץ, היתרון צמח ל-28:41, אך הברזילאי ביצע עבירה רביעית (פחות משלוש דקות מפתיחת הרבע) וירד לספסל. מיציץ' המשיך לספק דקות מצוינות, סטורנסקי הטביע את ה-34:54 ואז, 3:30 דקות לסיום הרבע, רשמה הפועל תל אביב את האיבוד הראשון שלה במשחק. בתום מחצית ראשונה כמעט מושלמת, הוליכה המארחת 43:63, עם 14 של מיציץ', 13 של לידיי, ו-12 של קאבוקלו. הפועל דייקה ב-9 מ-14 מחוץ לקשת ורשמה 12 אסיסטים על 3 איבודים בלבד.
רבע 3:
הקאמבק המדרידאי הגיע בפתיחת הרבע השלישי: מיציץ' ביצע שתי עבירות תוקף, תיאו מאלדון ניהל היטב את המשחק ונעזר בטימותי לואאו-קבארו, אדי טבארס וניק סמית' שהורידו ל-67:64 בלבד, אחרי ריצת 4:21. סטורנסקי עצר אותה, לואאו קבארו השווה ל-70:70, מיציץ' השיב את האדומים ההמומים ל-70:74 אך קבארו מיד צלף שלשה בצד השני וטבארס העניק לאורחת יתרון ראשון – 74:75. בתום רבע שלישי אותו ניצחה ריאל 11:32 (!) – 75:75.
רבע 4:
בלייקני העלה את המארחת ל-75:79, אוטורו ביצע עבירה רביעית וקאבוקלו שהחליף אותו תפר שלשה גדולה שקבעה 76:82, שש דקות לסיום. מיד לאחר מכן ביצע עבירה חמישית, מיציץ' תפר שלשה משלו ובריאנט הגדיל את היתרון מחדש ל-78:89. הכוכב האמריקאי המשיך להצטיין בשני צידי המגרש עם שורה של מהלכים גדולים, בלייקני הטביע את ה-87:96, שתי דקות לבאזר. מאלדון הוריד ל-97:92, הוא וקבארו החטיאו זריקות חשובות בהתקפה הבאה ומנגד בריאנט המופלא ובלייקני סגרו עניין. זה נגמר ב-98:102 להפועל תל אביב.
מה דעתך על הכתבה?