"בניית הסגל של מכבי ת"א היא הכי לא הגיונית בכל היורוליג. קבוצה מפורקת"

אחרי פתיחת עונה של 3:0 באירופה, ב"Basketball Sphere" קטלו את הצהובים: "לא ברור למה לא הובא רכז שיפעיל את הקו הקדמי. הגארדים עסוקים בעיקר בלייצר לעצמם"

(גודל טקסט)

פתיחת העונה הרעה של מכבי תל אביב ביורוליג, עם שלושה הפסדים בשלושת המחזורים הראשונים, ממשיכה לעורר ביקורת. ב"Basketball Sphere" ניתחו את בניית הסגל של הצהובים ולא חסכו במילים, בעיקר בכל הנוגע לקו האחורי ולחוסר היכולת להפעיל את שחקני הפנים.

"אם היינו צריכים לבחור את הקבוצה שבניית הסגל שלה היא הכי פחות הגיונית, זו הייתה מכבי תל אביב", נכתב. "המשחק שלה נראה מפורק לחלוטין בפתיחת העונה החדשה, גם אם במשחק הרשמי הראשון מול הפועל תל אביב היא הראתה הרבה יותר מאשר בשלושת מחזורי היורוליג".

עיקר הביקורת הופנתה להחלטה שלא לצרף רכז שמחפש קודם כל לייצר לאחרים: "פשוט קשה להבין למה הם לא הביאו רכז שבאמת רוצה להפעיל קו קדמי שכולל את דניאל תייס, רומן סורקין, ג'יילן הורד, בונזי קולסון ואושיי בריסט – כולם שחקנים שמסוגלים, ברמה כזו או אחרת, לשים את הכדור בסל".

| אתר רשמי, האתר הרשמי של פנאתינייקוס

באתר המשיכו ותקפו את מבנה הקו האחורי: "במקום זאת, מכבי תל אביב בחרה בקו אחורי שבו קשה לדעת מי מהשחקנים מרוכז יותר בלייצר לעצמו בלבד, ולעיתים אפילו מתעלם משאר הקבוצה".

לסיום נטען כי הבעיה כבר באה לידי ביטוי בצורה כואבת במשחקים האחרונים: "הכול חזר אליהם כבומרנג מול בשיקטאש ופנאתינייקוס, שבמילים פשוטות – העיפו אותם מהמגרש".

מכבי, שפתחה את עונת היורוליג במאזן 3:0, תנסה כעת למצוא פתרונות במהירות, כשאחת השאלות המרכזיות שעולות כבר בשלב מוקדם של העונה היא האם הקו האחורי שנבנה מסוגל לחבר ולמקסם את האיכויות שנמצאות בקו הקדמי.

עוד באותו נושא: מכבי תל אביב בכדורסל

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי