"מדינה שנתנה לי כמעט הכל": כוכב נבחרת ספרד חוזר למקום שבו התחיל

play
שחקני נבחרת ספרד חוגגים | Getty images
צפו: ספרד ניצחה 1:3 את צ'כיה ונותרה מושלמת, שער מדהים ללאמין ימאל 02:32

דני אולמו נערך למפגש המרגש הערב (שלישי, 21:45, ספורט3) מול קרואטיה, המדינה שבה עיצב את זהותו המקצועית: "ביליתי כאן שש שנים מחיי". וגם: המחמאות ללאמין ימאל

(גודל טקסט)

דני אולמו נערך למפגש מרגש כאשר ספרד תתארח הערב (שלישי, 21:45, ספורט3) אצל קרואטיה, למשחק בעל משמעות אישית עמוקה עבור הקשר ההתקפי. לפני כעשור, שחקן ברצלונה הימר בענק על הקריירה שלו, כאשר עזב את לה מאסיה כדי למצוא את מקומו בבלקן. לאחר שעזב את מחלקת הנוער של ברצלונה ב-2014 כדי להצטרף לאקדמיה של דינמו זאגרב, אולמו התקדם בשורות המועדון עד שפרץ לקבוצה הבוגרת בין 2015 ל-2020, עם מאזן של 34 שערים ב-124 הופעות בכל המסגרות.

עבור מרבית השחקנים, נסיעה בינלאומית לספליט מייצגת עוד משחק מן המניין בלוח זמנים עמוס, אך עבור הקשר מדובר במסע חזרה למקום שבו עוצבה הזהות המקצועית שלו: "זה הולך להיות משחק מיוחד מאוד עבורי. ביליתי כאן שש שנים מחיי וזו מדינה שנתנה לי כמעט הכל ככדורגלן וכאדם. אלו תחושות נפלאות מאוד".

דני אולמו חוגג במדי דינמו זאגרב | Getty images

ההחלטה לעזוב את האקדמיה המפוארת של ברצלונה בגיל 16 בלבד נתפסה בזמנו כסיכון משמעותי, אך אולמו סבור כי זה האיץ את הצלחתו. ההימור המחושב השתלם בענק ופתח את הדלת למעבר יוקרתי לר.ב. לייפציג ב-2020, שם שיחק עד 2024, בטרם השלים חזרה מנצחת הביתה לברצלונה. מאז שהצטרף מחדש לענקית הקטלונית, הקשר זכה בשתי אליפויות לה ליגה ובגביע המלך אחד, תוך שהוא כובש 20 שערים ב-96 הופעות.

"לכל אחד יש את הסיפור שלו ואת הנימוקים שלו. עבורי, מה שהוביל אותי לקבל את ההחלטה להגיע לדינמו היה העניין שהיה להם בי והחזון שהיה להם לגביי. זה היה אחד הרגעים הכי טובים שחוויתי בקריירה שלי", ציין אולמו.

דני אולמו | Getty images

מי שעומדת בדרכה של ספרד היא נבחרת קרואטיה, הזוכה לגב מאחד מבסיסי האוהדים הלהוטים ביותר בכדורגל העולמי. "זה קהל שדוחף המון והולך עד הסוף עם השחקנים שלו. זה לא הולך להיות משחק קל, אבל אנחנו מוכנים לזה", הבהיר הקשר.

מעבר להיסטוריה האישית שלו עם קרואטיה, אולמו פינה זמן לדבר גם על הזינוק המטאורי של חברו לקבוצה, לאמין ימאל. המועמד לפרס כדור הזהב המשיך בכושר הנהדר שלו גם במהלך פגרת הנבחרות הנוכחית, כאשר תרם בכל משחק במדי ספרד – כבש בניצחון 2:3 על אנגליה, רשם צמד ובישול מול קרואטיה, והוסיף שער נוסף בניצחון 1:3 על צ'כיה.

"אחרי כל משחק הוא נראה טוב יותר ובוגר יותר. בפתיחה הזו הוא עוזר לנו במשחק וגם כובש. הוא שחקן חשוב מאוד, הן בבארסה והן בנבחרת ספרד", סיכם אולמו.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי