באביב האחרון שקלה ריאל מדריד להחזיר את טוני קרוס לצוות המועדון, כפי שפורסם ב"אס". עבור רבים, קשר העבר הגרמני מעולם לא באמת עזב, בשל ההשפעה המתמשכת שהייתה לו. ביקוריו באקדמיה הנושאת את שמו מסייעים לשמור על הקשר, אף שבשלב מסוים נשיא המועדון פלורנטינו פרס קיווה שנוכחותו של הקשר תהיה יומיומית ולא מזדמנת.
לפי הדיווח, חוסה אנחל סאנצ'ס וטוני קרוס שוחחו בעקבות רצונו של פרס לראות את הגרמני מדי יום במתחם האימונים, אך השיחה לא התקיימה ברגע או במסגרת המתאימים כדי לדון בחזרתו של שחקן נבחרת גרמניה לשעבר.
ב"אס" צויין כי קרוס הוא אחת הדמויות שהאוהדים היו רוצים לראות חוזרות למועדון, בשל הכריזמה שלו והמשמעות שלו בסנטיאגו ברנבאו. עם זאת, שני הצדדים לא רצו בחזרה רק לשם החזרה, ולכן האפשרות נותרה פתוחה לעתיד: "קיימת ביניהם הבנה מלאה, ושניהם יודעים שבסופו של דבר תתקיים פגישה".
בינתיים, קרוס ממשיך בפעילותו באקדמיה שהקים, ונהנה לסייע בפיתוח שחקנים צעירים. לאחר שנתיים מחוץ לצד התחרותי של הכדורגל, הגרמני מתחיל על פי הדיווח לשקול אימון ככיוון אפשרי בעתיד בענף שבו היה בין הטובים בעולם.
רישיון האימון של קרוס, הסבירו ב"אס", מוכר כיום עד לליגה השלישית בספרד, בזכות האפשרות שניתנת לאנשי מקצוע בעלי ניסיון מוכח ומעמד משמעותי בכדורגל, שצברו לפחות שבע שנים בצמרת, לקבל גישה למסלולי הכשרה מקוצרים. המשמעות היא שהוא כבר יכול לאמן קבוצה, אך הגרמני רוצה להתקדם.
בדיווח נטען כי קרוס כבר הודיע להתאחדות הכדורגל הספרדית על רצונו להשתתף בקורס האימון המיועד לשחקני כדורגל מקצוענים, שייערך בעונת 2027/28. הקורס הנוכחי, שבו אופ"א מאפשרת 20 מקומות בלבד בכל עונה, אינו מיועד לשחקני עילית, והשלמתו מעניקה רישיון A, שיאפשר לו לאמן קבוצות בכל רמה. עם ההסמכה הנוכחית שלו, קרוס יכול לשבת על הספסל כעוזר מאמן, אך לא כמאמן ראשי, לא בליגה הראשונה ולא בליגה השנייה.
מה דעתך על הכתבה?