התיקו 2:2 מול אוגסבורג ייזכר כרגע היסטורי ולא רצוי עבור באיירן מינכן. מיד לאחר בעיטת הפתיחה, הכדור הועבר בחזרה לכיוון השוער מנואל נוייר, שהתקשה להשתלט על המסירה. רובין פלהאואר מאוגסבורג ניצל את הכדור הרופף ואת ההיסוס החריג של השוער, בעט לרשת וקבע שיא חדש – השער המהיר ביותר שנכבש אי פעם בליגה הגרמנית הבכירה, אחרי קצת יותר משמונה שניות.
המנהל הספורטיבי של באיירן, מקס אברל, התייחס בסיום המשחק לטעות של נוייר, שהובילה לפיגור מוקדם במיוחד: "הוא עשה טעות, לקח את הכדור בצורה גרועה, ואז הוא רצה לפתור את זה, ובסוף פתר את זה בצורה מסוכנת מדי".
"כולנו יודעים, כמעט ולא רואים את זה אצל מנואל נוייר", המשיך אברל, "אני לא מכיר את 800 המשחקים התחרותיים שלו או יותר, ואני לא יודע אם הוא עשה שם טעויות גדולות יותר".
למרות הטעות המתוקשרת, המנהל הספורטיבי מיהר להבהיר כי התוצאה אינה באחריותו של השוער בלבד. לדבריו, הקבוצה כולה לא הצליחה לנצל את ההזדמנויות הרבות שיצרה כדי להכריע את המשחק: "הקשינו על עצמנו עם סדרה של טעויות. מאנו מעורב בזה, אבל גם אחרים. היו לנו מספיק הזדמנויות לנצח את המשחק בכל מקרה".
מנגד, פלהאואר חשף לאחר שערו ההיסטורי כי באוגסבורג התכוננו מראש לאפשרות שנוייר יקבל את הכדור לאחר בעיטת הפתיחה – ויטעה: "לפני המשחק, דנו בצורה ברורה מאוד מהי טקטיקת בעיטת הפתיחה של באיירן, שהם ישחקו את הכדור בחזרה למנואל נוייר ושהוא יעביר אותו קדימה. זו הייתה העבודה שלי במצב הזה".
כובש השער הודה כי ייתכן שהיה יכול לסיים את המהלך אפילו מוקדם יותר, אך העדיף לדייק ולא לקחת סיכון מיותר: "יכולתי לבעוט אפילו מהר יותר. אבל הסיכון היה גדול מדי שזה יעבור החוצה". כשנשאל אם זה היה השער הקל ביותר בקריירה שלו, השיב פלהאואר: "עד כה, אפשר לומר את זה".
מה דעתך על הכתבה?