המנהלים המקצועיים ב-NBA בחרו: המיקום הצפוי של פורטלנד וה-MVP הבא

play
דני אבדיה | Ronald Cortes
תיקתקנו, 15.10 07:48

סקר המנהלים המקצועיים השנתי פורסם. קבוצתו של דני אבדיה סומנה כקבוצת פלייאין, סן אנטוניו עקפה את אוקלהומה סיטי במירוץ לאליפות - ויש פייבוריט מובהק לתואר האישי הנחשק

(גודל טקסט)

ה-NBA פרסמה היום (חמישי) את הסקר השנתי ה-25 של המנהלים המקצועיים בליגה, שכלל 48 שאלות בנוגע לקבוצות, לשחקנים, למאמנים ולמהלכי הקיץ. התוצאות מצביעות על שינוי משמעותי במפת הכוחות: סן אנטוניו ספרס נבחרה לפייבוריטית לזכייה באליפות, ויקטור וומבניאמה זכה לדומיננטיות יוצאת דופן בקטגוריות האישיות. גם פורטלנד טריילבלייזרס זכתה למספר אזכורים מעניינים.

50% מהמנהלים בחרו בסן אנטוניו כאלופת ה-NBA לעונת 2026/27, לעומת 43% שהצביעו לאוקלהומה סיטי ת'אנדר. מדובר במהפך לעומת הסקר הקודם, שבו 80% מהמשיבים הימרו על הת'אנדר. גם במאבק על ראשות המערב הספרס קיבלו את מרבית הקולות למקום הראשון (53%), לעומת 47% לאוקלהומה סיטי. במזרח, ניו יורק ניקס נבחרה לפייבוריטית עם 60% מהקולות, לפני פילדלפיה (23%).

מי שבלט מעל כולם היה ויקטור וומבניאמה. הכוכב הצרפתי של הספרס נבחר למועמד המוביל לזכייה ב-MVP עם 77% מהקולות, הרחק לפני ניקולה יוקיץ' (10%) ואנתוני אדוארדס (7%). בנוסף, לא פחות מ-93% מהמנהלים בחרו בו כשחקן שסביבו היו רוצים לבנות קבוצה מאפס, ו-97% סימנו אותו כשחקן ההגנה הטוב בליגה. וומבניאמה סיים ראשון בשמונה קטגוריות שונות, ובשתיים מהן רשם את אחוזי התמיכה הגבוהים בתולדות הסקר.

שיי גילג'ס אלכסנדר מול ויקטור וומבניאמה | GettyImages

גם בגזרת מהלכי הקיץ נרשמה הכרעה ברורה. פילדלפיה סיקסרס זכתה ל-73% מהקולות בקטגוריית הקבוצה שביצעה את המהלכים הטובים ביותר, הרחק לפני מיאמי היט (10%). עם זאת, המעבר של יאניס אנטטוקומפו למיאמי נבחר לצירוף המשמעותי ביותר בקיץ עם 53% מהקולות, לפני ג'יילן בראון לפילדלפיה (20%) ולברון ג'יימס לפילדלפיה וקוואי לאונרד לטורונטו (13% כל אחד).

ומה לגבי דני אבדיה ופורטלנד? הישראלי לא הוזכר בשמו באף אחת מהקטגוריות, אך קבוצתו הופיעה במספר מקומות. פורטלנד דורגה שביעית בדירוג הצפוי במערב, לאחר שקיבלה קולות למקום הרביעי בלבד, ונבחרה לאחת הקבוצות שהכי קשה לחזות את הצלחתן העונה, עם 7% מהקולות. טומאני קמארה קיבל קולות בקטגוריית שחקן ההגנה המגוון ביותר. גם ג'רו הולידיי הוזכר בין השחקנים הפעילים שעשויים להפוך למאמנים הטובים ביותר בעתיד.

עוד באותו נושא: דני אבדיה

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי