אחרי קריאות ההתפטרות: רוני לוי הסביר את המהלך החריג

play
רוני לוי | ברני ארדוב
צפו בתקציר: דאבו העניק למכבי נתניה 0:1 יקר על עירוני קרית שמונה 02:27

מכבי נתניה השיגה ניצחון ביתי ראשון העונה מול קרית שמונה, ורוני לוי הסביר את ההחלטה המפתיעה במחצית: "הרגשתי שהרבה שחקנים לא עומדים בקצב"

(גודל טקסט)

עם ניצחון 0:1 קשה על עירוני קרית שמונה, מכבי נתניה סוף סוף שברה את הבצורת הביתית והפכה לקבוצה השישית בטבלה. פנדל מדויק של מתאוס דאבו בדקה ה-74 הכריע את ההתמודדות והוריד את מפלס הלחץ אצל המארחת, שהייתה היחידה בליגה ללא ניצחון ביתי בששת המחזורים הראשונים. מנגד, קרית שמונה שקועה במשבר עם חמישה הפסדים רצופים ושלוש נקודות בלבד מתוך 21 אפשריות, והיא נותרה מתחת לקו האדום.

רוני לוי, ששמע במהלך המשחק קריאות להתפטר ושריקות בוז, אמר לאחר הניצחון של מכבי נתניה: "הבנו שהמשחק חשוב מאוד, גם ליריבה הוא חשוב מאוד, וזה לא היה קל. בטח שהיה לחץ מבחינת כל מה שמסביב, וזה ניכר. התחלנו בצורה טובה מאוד, הגענו לשניים-שלושה מצבים של גולים בטוחים. לא כבשנו והמשחק הלך ונהיה קשה מול קבוצה מאוד מאומנת ומוכשרת. אמרתי לשחקנים שצריך לעשות את זה בכוח, ואני גאה בהם. יש לנו קהל מדהים, הוא חשוב לשחקנים והם צריכים את הדחיפה שלו. יש כאן קבוצה חזקה שיכולה לעשות דברים יפים מאוד".

על החילוף המרובע: "התחלנו את המחצית השנייה רע מאוד והרגשתי שהרבה שחקנים לא עומדים בקצב. היו גם שני שחקנים עם צהובים, עזיז ובסאם, והרגשתי שצריך דם צעיר ותוסס. אלה שנכנסו עשו את זה טוב מאוד".

שי ברדה מאמן עירוני קרית שמונה
"אי אפשר לבוא בטענות לקרית שמונה". שי ברדה | ברני ארדוב

אילון אלמוג, שהיה חלק מהחילוף המרובע: "זה כמו חבלי לידה. זה היה קשה, אבל בסוף הכי מתוק שיש. רוני דיבר על זה שלפעמים צריך לקחת ניצחונות בכוח. עבדנו קשה ואני שמח שהשגנו שלוש נקודות. ידענו כמחליפים שאנחנו צריכים להיכנס, להרוויח את המקום שלנו ואני שמח שהבאנו את השינוי ועזרנו להשיג את הניצחון. מקווה שזה ניצחון ראשון שיוביל אותנו לדרך חדשה וטובה. אני מאמין ביכולות שלי ובכישרון שלי, ויודע שעבודה קשה תמיד שם וזה עניין של זמן עד שזה יתפוצץ. אני מרגיש את זה. קיבלו אותי יפה פה ואני מקווה שאהיה חלק משמעותי".

שי ברדה, מאמן עירוני קרית שמונה: "אני מעדיף לא לדבר על השופט. רק אציין עובדה, השחקן עם כל הרגל דם, נפיחות, והם ראו שלא היה פנדל. אי אפשר לבוא בטענות לקרית שמונה, היא שיחקה כדורגל מצוין. החמצנו המון וזו תקופה כזו שהכול הולך הפוך. יש לנו בעיה גדולה בחלק הקדמי, צריך להודות בזה. לא הגיוני להגיע לכל כך הרבה מצבים ולא להבקיע. בסוף מכלום, משום דבר, אתה מקבל פנדל. אבל שוב, זו תקופה כזו, נצטרך להרים את עצמנו ולצאת מזה. אנחנו נכנסים לרצף לא טוב. ניסינו לעשות התאמות, הלכנו יותר אחורה וזה די עבד, אבל הכדור לא נכנס. החוכמה היא למצוא פתרונות ולהיות שקולים. אני ווינר ואנחנו נעשה את זה. הכדור ייכנס".

דניאל טננבאום: "מאוד מאוכזבים, אנחנו בתקופה קשה, כבר חמישה הפסדים. הרגשנו שהיינו במשחק ובסוף קיבלנו גול מפנדל, וזה מבאס. זה הסיפור שלנו העונה – אנחנו משחקים טוב ולא מצליחים לצאת עם הנקודות. אני מאמין בחברים שלי ובטוח שנצא מהתקופה הקשה הזאת".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי