כוכב נבחרת צרפת לשעבר התפוצץ: "בא לי לרדת לרחוב וללכת מכות"

play
שחקני נבחרת צרפת | Soccrates Images / Contributor
צפו: טוטנהאם גברה 1:3 על קובנטרי והשיגה ניצחון בכורה העונה בפרמיירליג 02:23

אלוף העולם לשעבר עמנואל פטי יצא במתקפה חריפה נגד הבוזזים שמנצלים את ההפגנות בצרפת, תקף גם את ההנהגה הפוליטית והתייחס לסוגיית ההגירה: "אין כסף למשטרה, לצבא, לבתי החולים ולבתי הספר - אבל בשבילם יש"

(גודל טקסט)

עמנואל פטי, אלוף העולם עם נבחרת צרפת לשעבר וכדורגלן ברצלונה לשעבר, התבטא בחריפות בעקבות המהומות במדינה, ויצא נגד מי שמנצלים את ההפגנות כדי לבזוז חנויות ולפגוע ברכוש. על רקע המחאה בדרישה לשיפור המשכורות ותנאי החיים, פטי הבהיר כי מבחינתו יש הבדל בין אזרחים שמוחים על יוקר המחיה לבין מי שהופכים את ההפגנות לאירועי אלימות.

"זה נראה לי שערורייה של ממש", אמר פטי בסרטון שפרסם בחשבון האינסטגרם שלו, שזכה לאלפי שיתופים. הוא הביע פליאה מכך שהמעשים מבוצעים, לדבריו, בידי אנשים שנולדו בצרפת, וטען כי הם "הורסים הכול, שורפים הכול, מבזבזים, גונבים, פוצעים, תוקפים ומעליבים". דבריו הגיעו בעקבות אירועי הביזה והוונדליזם שדווחו בערים שונות במדינה, בעיקר בפריז.

פטי, שלאורך הקריירה שלו נודע כאדם שאינו חושש לומר את דעתו, החריף את הטון כשדיבר על המעורבים באירועים. "בא לי לרדת לרחוב וללכת מכות עם כל אותם קטנים…", אמר, אך עצר לפני שהשלים את המשפט. האמירה החריגה המחישה את עוצמת הכעס שלו כלפי מי שלדעתו מנצלים את המחאה כדי לפגוע באחרים.

לצד המתקפה על הבוזזים, פטי הביע הזדהות עם האזרחים שמוחים למען שיפור תנאי החיים. הוא תיאר את עצמו כ"סחוט כמו לימון מבחינת מיסוי", כמו צרפתים אחרים שעובדים ביושר וקמים מוקדם בבוקר. לדבריו, אותם אזרחים מרגישים שמתייחסים אליהם בזלזול, אף שהם ממשיכים לעבוד ולשאת בנטל הכלכלי.

כוכב העבר לא הסתפק בביקורת כלפי המעורבים במהומות, והפנה אצבע מאשימה גם לעבר ההנהגה הפוליטית. "אין כסף למשטרה, אין כסף לצבא, אין כסף לבתי החולים, אין כסף לבתי הספר", טען, לפני שהוסיף כי עבור הפוליטיקאים עצמם הכסף דווקא נמצא. בכך הצטרף לביקורת על סדרי העדיפויות של המערכת הפוליטית ועל תחושת התסכול של אזרחים במדינה.

בסיום דבריו התייחס פטי גם לסוגיית ההגירה בצרפת. הוא הבהיר כי הוא אוהב זרים שאוהבים את המדינה ורוצים להשתלב בה, אך קרא למי שאינם מעוניינים בכך לעזוב. הוא אף מתח ביקורת על צרפתים שלדבריו אינם רוצים לשמור על אופייה של ארצם. דבריו החריפים הציבו אותו במרכז הדיון סביב המהומות, האלימות והמתח החברתי במדינה.

עוד באותו נושא: עמנואל פטי

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי