פנאתינייקוס יצאה בהודעה חסרת תקדים, גם עופר ינאי הגיב לסערת הענק ביוון

על רקע הדיווחים על חקירה בחשד לשוחד, הטיית משחקים והימורים בלתי חוקיים, המועדון היווני פרסם הודעה ארוכה נגד מערכת השיפוט והודיע כי יפנה לערכאות משפטיות: "נדרוש בחזרה את מה שנגנב מאיתנו". גם בעלי הפועל תל אביב לא נותר אדיש

(גודל טקסט)

סערת השיפוט בכדורסל היווני ממשיכה להכות גלים. על רקע הדיווחים על חקירה פלילית בחשד לשוחד, להטיית משחקים ולהימורים בלתי חוקיים, פנאתינייקוס פרסמה היום (רביעי) הודעה רשמית חריפה, שבה תקפה את מערכת השיפוט ואת הגורמים האחראים עליה. המועדון טען כי נפגע במשך שנים מהתנהלות בלתי תקינה והודיע כי בכוונתו לפנות לערכאות משפטיות. גם עופר ינאי, בעלי הפועל תל אביב, התייחס לפרשה ברשתות החברתיות.

על פי הדיווחים ביוון, במסגרת החקירה ננקטו צעדים משפטיים נגד בכירים בכדורסל המקומי, ובהם יו"ר איגוד הכדורסל היווני, ואנגליס ליוליוס. בדיווחים הוזכרו גם שני שופטי יורוליג פעילים. בשלב זה מדובר בחשדות בלבד, ולא נקבעה אשמתם של המעורבים.

"במשך שנים פנאתינייקוס סובלת משיפוט מפלצתי מצד אנשים מסוימים מאוד, שממשיכים לקבל מינויים באופן בלתי חוקי", נכתב בהודעת המועדון. "אנחנו מאבדים תארים, משחקים ללא קהל באולם ששילמנו עליו מכספנו ומשלמים קנסות של מאות אלפי יורו, משום שבעלי הקבוצה, דימיטריס ינאקופולוס, מגנה בפומבי וזועק נגד הדברים המבחילים שכולם רואים ושותקים לגביהם".

דימטריס יאנקופולוס, פנאתינייקוס | GettyImages, Emanuele Cremaschi

בהמשך התייחסה פנאתינייקוס ליחס שקיבל ינאקופולוס לאורך השנים: "הוא סומן כמטרה, הושמץ, נאסר עליו לצפות בקבוצתו ואפילו נמנע ממנו להשתתף בטקס האזכרה של אביו". במועדון קשרו בין העונשים שהוטלו על הבעלים לבין הביקורת שהשמיע על מערכת השיפוט.

ההאשמות החריפות ביותר הופנו כלפי השופטים עצמם. "פנאתינייקוס נשארת ומשחקת במשחקים שבהם שופטים אנשים שנפתחו נגדם הליכים פליליים בגין עבירות חמורות מסוג פשע, שופטים שמחזיקים מאות אלפי אירו במזומן בבתיהם ושופטים שאינם מכבדים את הענף", נכתב. "אנחנו ממשיכים לשחק בתוך מערכת רקובה שאונסת את הדבר שאנחנו אוהבים יותר מכול: הכדורסל".

בהמשך עברה ההודעה לטון נוקב אף יותר: "ניסיתם להתיש אותנו, ניסיתם להפוך על פיהם כל ערך, היגיון ומציאות. האמנתם שאתם מצליחים. אבל שכחתם דבר אחד חשוב מאוד: פנאתינייקוס היא לא גביעים, תארים, חולצות או אנשים. פנאתינייקוס היא ערך. כל מי שמשרת אותה יודע שכאשר אנחנו מגינים עליה, אנחנו מגינים על ההיסטוריה, על התלתן, על הצדק ועל העקרונות שלה".

ואסילייה מיציץ', נייג'ל הייז-דייויס | Getty images

המועדון הבהיר כי אינו מתכוון להסתפק בהצהרה פומבית, אלא מתכנן לפעול גם במישור המשפטי: "פנאתינייקוס תפנה לבית המשפט כדי לדרוש בחזרה את מה שנגנב ממנה בידי משטר של זוהמה. אנחנו חייבים את זה לאוהדים שלנו, שנאלצו לסבול את העינוי הזה בשידור חי, וכמובן גם לשחקנים ולמאמנים שלנו, שנשלל מהם מה שהגיע להם. ואנחנו נעשה זאת. זה יהיה הניצחון הבא שלנו על המשטר".

את ההודעה סיימה פנאתינייקוס במסר חריג בחריפותו: "בהצלחה בחושך שלכם. בהצלחה באפסות שלכם. אור השמש תמיד ינצח". במועדון הוסיפו כי ימשיכו לעקוב אחר ההתפתחויות בפרשה ויתייחסו אליהן שוב ככל שיידרש.

עופר ינאי, בעלי הפועל תל אביב, הסתפק באימוג'י של ידיים בתפילה ללא התייחסות מילולית נוספת.

ההתפתחויות האחרונות מעוררות שאלות קשות בנוגע למערכת השיפוט בכדורסל היווני. עם זאת, יש להבחין בין הטענות שהעלתה פנאתינייקוס, הדיווחים על החקירה וההליכים המשפטיים לבין קביעת אשמה, שטרם התקבלה.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי