פרשת עזיבתו של כריסטיאנו רונאלדו את מחנה האימונים של נבחרת פורטוגל עוררה סערה, לאחר שהכוכב הפורטוגלי עזב בעקבות חילוקי דעות עם המאמן ז'ורז'ה ז'סוס. כעת, מסמכי ועדת המשמעת חושפים כיצד ניסה רונאלדו להפחית את העונש שהוטל עליו, למרות הצהרתו הפומבית כי יש להענישו "ללא נסיבות מקלות".
רונאלדו הצהיר כי יש להענישו בהתאם לשיקול דעתה של ההתאחדות הפורטוגלית, וכי היותו קפטן הנבחרת מהווה "נסיבה מחמירה". עם זאת, במהלך החקירה הציג שלושה טיעונים להקלה בעונשו: עברו המשמעתי הנקי בעונה הנוכחית ובשלוש העונות שקדמו לה, תרומתו לכדורגל וההכרה שלה זכה על הישגיו הספורטיביים, וכן שיתוף הפעולה שלו בבירור נסיבות המקרה.
כדי לתמוך בטענותיו, הציג הפורטוגלי את התארים הקבוצתיים שבהם זכה ואת הישגיו בנבחרת, ובהם אליפות אירופה ב-2016 ושתי זכיות בליגת האומות. כמו כן, ציין את זכיותיו חמש פעמים בכדור הזהב ואת אותות הכבוד שקיבל מבכירי המדינה.
הוועדה קיבלה את טיעוניו בנוגע להישגיו ולתרומתו למדינה, ובעקבות זאת הפחיתה את ההשעיה ואת הקנס. בהמשך הופחת העונש שוב, לאחר שרונאלדו קיבל אחריות למעשיו. בסופו של דבר, הוא נענש בהשעיה ל-30 יום ובקנס של 255 יורו (215 ליש"ט). את ההשעיה ירצה בתקופה שבה לא יתקיימו משחקים בינלאומיים. טרם ברור אם ישוב לנבחרת ואם המאמן ז'סוס יזמן אותו מחדש.
לפי מסמכי ההחלטה, לאחר שז'סוס הבהיר במסיבת עיתונאים כי הוא הסמכות המקצועית ושאף שחקן לא ישפיע על החלטותיו, ביקש רונאלדו רכב מההתאחדות ונסע לנמל התעופה בקופנהגן. בדרך התקשר לנשיא ההתאחדות, פדרו פרואנסה, ואמר כי הוא "לא במצב הנפשי המתאים" להישאר עם הנבחרת.
בהחלטת ועדת המשמעת צוין כי רונאלדו לא הודיע מראש להתאחדות או לבעלי התפקידים בנבחרת על כוונתו לעזוב ולא סיפק לכך הצדקה מוקדמת. עוד נכתב כי בין 30 בספטמבר ל-4 באוקטובר החמיץ יותר מ-30 פעילויות של הנבחרת, לרבות נסיעות, אימונים וארוחות.
מה דעתך על הכתבה?