בהפועל באר שבע הודו אמש לאחר התבוסה 4:0 לאוניון סן ז'ילואז: "זה היה גדול עלינו". למרות התוצאה הקשה, במועדון ניסו לשאוב עידוד מהמחצית הראשונה, שבה הציגה הקבוצה משחק אגרסיבי והצליחה להגיע למספר מצבים, בעוד שני שחקנים של היריבה הבלגית נאלצו לרדת בעקבות פציעות. עם זאת, בבאר שבע הבינו שהחמצת ההזדמנויות מול יריבה ברמה כזו גובה מחיר כבד. "אם אתה לא כובש מהמצבים שלך מול קבוצה ברמה הזאת, לא יהיה לך סיכוי להוציא נקודה", אמרו במועדון לאחר המשחק.
עוד לפני המשחק ידעו בהפועל באר שבע שמדובר ביריבה ברמה של ליגת האלופות. שחקנים בקבוצה שראו קטעי וידאו של סן ז'ילואז העריכו כי מדובר ביריבה האיכותית ביותר שאותה פגשה הפועל באר שבע בכל המסע האירופי של הקיץ. אבל עדיין, אף אחד לא חושב שככה הייתה צריכה להיראות המחצית השנייה.
"לא היינו בכלל במשחק בחלק השני שלו. שום דבר ממה שהפועל באר שבע מייצגת לא הבאנו למחצית השנייה", הודו שחקנים בקבוצה. "גם אם אנחנו פחות טובים, לא יכול להיות שככה נתפרק במחצית השנייה. עובדה שבמחצית הראשונה היינו אפילו יותר טובים מהם ובמינימום שווים להם. המחצית השנייה הייתה רעה מאוד. זה לא דומה למה שאנחנו יכולים להציג".
המאמן רן קוז'וך עשה מספר שינויים במחצית השנייה וקיווה לקבל יותר משחקני הספסל. קוז'וך היה מאוכזב בסיום. בהפועל באר שבע מעריכים: "אנחנו ניקח עוד נקודות בליגה האירופית. אנחנו משלמים שכר לימוד בהיכרות עם הרמה הזאת. יש קבוצות בליגה האירופית שהן ברמה של ליגת האלופות, ואנחנו פגשנו בוודאות קבוצה כזאת הלילה".
למרות שהפועל באר שבע עם נקודה אחת בלבד, במועדון משוכנעים שהליגה האירופית תסתיים אחרת עבורם ולא בתחתית של התחתית. "יש לנו במחזור הבא עוד שבועיים מפגש עם אופי כרתים. אנחנו נעשה הכל כדי לזכות בניצחון ראשון במפעל הזה. לא נמשיך ביכולת הזאת בוודאות".
כעת הפנים למכבי חיפה ביום שני. למזלה של הפועל באר שבע, יש לה 24 שעות נוספות להתכונן למשחק אחרי שהיום השחקנים ישובו לארץ. "שלוש פעמים ידענו לחזור לליגת העל ולנצח. ברור שעכשיו זה אתגר אחר לגמרי. משחק חוץ מול מכבי חיפה זה כבר סיפור אחר וזה המבחן הכי גדול שלנו".
מה דעתך על הכתבה?