"גם תיקו יהיה טוב": במכבי פתח תקווה מנמיכים ציפיות אחרי חמישה הפסדים ברצף

play
שחקני מכבי פתח תקוה בחימום | מאור אלקסלסי
לא לפרסום עונה ראשונה פרק 4 01:05:13

האורדונים ינסו לרשום ניצחון שני ברציפות מול המלאבסים, שינסו לעצור את המפולת. דגו צפוי לשמור על ההרכב, ומנגד דור חברון צפוי לפתוח בין הקורות, כאשר גיא חדידה ימתין להזדמנות מהספסל

(גודל טקסט)
מחזור 8
19:00
24/10/2026

הפועל רמת גן

      0
      :
      0

          מכבי פתח תקוה

          הפועל רמת גן

          הפועל רמת גן תארח מחר את מכבי פתח תקוה (שבת, 19:00) ותנסה לרשום ניצחון שני ברציפות, אחרי שהשיגה ניצחון מרשים במחזור שעבר בחוץ על הפועל חיפה. במועדון מספרים על כך שהניצחון במחזור הקודם הכניס הרבה מאוד ביטחון ואנרגיות טובות בקבוצה, אחרי פתיחת עונה לא מוצלחת. אחרי התבוסה לבית"ר ירושלים לפני שבועיים, נראה שמשהו בגישה ובצורת החשיבה השתנה גם אצל הצוות המקצועי וגם בקרב השחקנים, והתוצאה בחיפה הוכיחה זאת.

          כעת מדברים ברמת גן על הצורך בהמשכיות ובניצול המומנטום החיובי, בעיקר מחר, מול היריבה מכבי פתח תקוה, שצמודה לאורדונים עם מאזן זהה בדיוק בטבלה. על פי האימון המסכם, נראה שהמאמן מסאי דגו ימשיך לתת קרדיט לאותם 11 שפתחו במשחק הקודם נגד הפועל חיפה, כאשר דניאל טישלר ימשיך לפתוח בצד שמאל של ההגנה, על חשבונו של פארד איברהים. מרסיו סילבה וז'וטה יפתחו במרכז ההגנה, כאשר סרג'ן מיאילוביץ', ששיחק מספר משחקים כמגן ימני וחזר לקישור במשחק האחרון, ימשיך כקשר אחורי גם מחר. דוד אסנקה ולואן קמפוס, שנראים טוב בחלק הקדמי, ימשיכו לצידו של מריוס נובייסי בהתקפה.

          המגן הימני נועם שוורץ ושחקן הכנף מתן חוזז ימשיכו להיעדר בגלל פציעות.

          שחקן הפועל רמת גן מריוס נוביסי חוגג עם חבריו | ברני ארדוב

          מכבי פתח תקוה

          אחרי שהציגו משחק טוב מול מכבי חיפה ובכל זאת סיימו אותו בעוד הפסד, החמישי ברצף, במכבי פתח תקווה יחפשו מחר מול הפועל רמת גן קודם כל לא להפסיד. "הכי קל לדבר על ניצחון, כי להגיד אפשר הכל, אבל גם תיקו במצב שלנו יהיה טוב", אמר היום אחד השחקנים.

          שינוי אחד בלבד עשוי להיות בהרכב, כאשר השוער דור חברון צפוי להחליף את מאור ארליך בין הקורות. יתר שחקני השדה אמורים להמשיך, כאשר המשמעות היא שזיו אריה ימשיך לשחק במערך של חמישה שחקנים בהגנה, עם שלושת הבלמים יאו אילוז', איתן טיבי ובשאר אבדאח. גיא חדידה, שצורף השבוע בחוזה מרשים לקבוצה, צפוי להשתלב מהספסל כמחליף.

          במכבי פתח תקווה זוכרים שאחרי המפגש מחר מול הפועל רמת גן, שעלתה כמוהם לליגת העל, מצפים לקבוצה משחקים מול הקבוצות הגדולות שמובילות את הטבלה, ולכן נקודות, ולפחות תיקו עם אפשרות של ניצחון, הן חובה מבחינת זיו אריה ושחקניו.

          דור חברון שוער מכבי פתח תקוה
          הזדמנות בליגת על. דור חברון | ברני ארדוב

          לקראת המשחק אמר זיו אריה: "כל משחק לגופו, ר"ג קבוצה טובה, ראינו את זה מול הפועל חיפה במחזור האחרון. אנחנו התכוננו, הכנו את עצמנו, נתרכז בתוכנית העבודה שלנו על מנת שנצא עם הנקודות".

          בשאר אבדאח הוסיף: "באמת הפסדנו על פרטים קטנים נגד מכבי חיפה. אנחנו יודעים שאנחנו צריכים להשתפר במצבים הנייחים, הצוות המקצועי פה עובד איתנו על זה ואנחנו די בטוחים בעצמנו. יש לנו קבוצה טובה, אנחנו ביחד ואנחנו הולכים לתת את הכל נגד הפועל ר"ג. אנחנו יודעים שהם קבוצה טובה וחזקה, התכוננו טוב אליהם ואנחנו באים בשביל לקחת את הנקודות".

          גיא חדידה שחקן עירוני טבריה
          חדידה צפוי לעלות מהספסל לבכורה מחודשת | אודי ציטיאט

          טריוויה

          * הניצחון האחרון של הפועל רמת גן היה ביוני 2020 – 0:3 בחוץ בפלייאוף העליון של הליגה הלאומית, לאחר שמכבי פתח תקוה כבר הבטיחה עלייה. מאז היו ארבעה ניצחונות על האפס של המלאבסים, כולל אחד בגביע, ושני המפגשים האחרונים הסתיימו בתיקו. בליגת העל הן לא נפגשו מאז פברואר 2011 (1:4 ביתי למכבי פתח תקוה).

          * הניצחון הביתי האחרון של הפועל רמת גן על מכבי פתח תקוה היה באוקטובר 1990, כששיחקו יחד בליגה הארצית. יוסי גורדנה, יובל נעים ואטנאס פאשב הפכו לאורדונים ב-2:3 במכתש. אבי פיטוסי כבש ראשון, שער עצמי של אבי ברשצקי סידר עוד יתרון והוא גם הורחק, אבל מכבי פתח תקוה בכל זאת הפסידה. למרות זאת, בסיום העונה היא עלתה ליגה מהמקום הראשון.

          * מכבי פתח תקוה ברצף של חמישה הפסדים, כפי שהיה לה בפברואר-מרץ 2025, במהלך עונת הירידה. רצף של שישה הפסדי ליגה? זה לא קרה לה מאז ינואר 2022, וגם אז ירדה ללאומית בתום העונה.

          * מכבי פתח תקוה היא הקבוצה היחידה שכבשה וספגה בכל שבעת המחזורים הראשונים. היא גם היחידה שעדיין לא נפסק פנדל במשחקיה – לא לזכותה ולא לחובתה.

          * גם הפועל רמת גן עדיין לא בעטה מהנקודה הלבנה העונה. פנדל אחד נשרק נגדה, אבל עמית רייף עצר אותו במחזור הפתיחה מול מכבי חיפה.

          הרכבי הקבוצות

          שופט: גל לייבוביץ'איצטדיון: רחובות
                ספסל מחליפים:
                        ספסל מחליפים:

                          משחקי המחזור השמיני:

                          שבת, 18:45: הפועל ירושלים – הפועל תל אביב (ספורט4) שבת, 18:45: עירוני קרית שמונה – בני סכנין שבת, 19:00: הפועל רמת גן – מכבי פתח תקוה שבת, 19:00: עירוני טבריה – מכבי נתניה (ספורט3) שבת, 19:30: מכבי תל אביב – הפועל חיפה (ספורט2)

                          ראשון, 20:15: הפועל פתח תקוה – בית"ר ירושלים (ספורט3)

                          שני, 19:00: מכבי חיפה – הפועל באר שבע

                          עוד באותו נושא: הפועל רמת גן, מכבי פתח תקוה

                          מה דעתך על הכתבה?

                          אהבתי
                          לא אהבתי