טרגדיה בצרפת: לוחם MMA בן 26 נרצח, קיים חשד למניע גזעני

play
ניידות משטרה | MARTIN SYLVEST
צפו: קומו הלוהטת המשיכה במומנטום עם 0:2 מול ססואולו 01:15

לוחם ה-MMA פנגו בוסיו ואנגי נורה למוות בגיל 26, כשברקע חשד כי היורה כיוון לאנשים ממוצא מהגר. חבריו ויריביו בזירה נפרדים ממנו בכאב: "הוא היה אדם נהדר, תמיד מוכן לעודד אחרים"

(גודל טקסט)

קהילת אמנויות הלחימה המשולבות בצרפת מתאבלת על מותו של פנגו בוסיו ואנגי, לוחם MMA חובב בן 26 שנורה למוות ביום שישי באזור שבין טרפ ללה ורייר, במחוז איבלין. לפי הדיווח ב"מארקה", שציטט את העיתון הצרפתי "ל'אקיפ", קיים חשד כי היורה כיוון את התקיפה נגד אנשים ממוצא מהגר.

מותו של בוסיו ואנגי הותיר את חבריו וחבריו לאימונים בהלם. באקדמיית אטש, מהמועדונים הבולטים בתחום ה-MMA בצרפת, הכירו היטב את הלוחם הצעיר. מנהל המועדון, סטפן "אטש" שופורייה, ספד לו במילים קצרות: "הוא היה אדם נהדר". בהנהלת מועדון אחר שהכיר אותו אמרו: "הוא היה במקום הלא נכון בזמן הלא נכון. זה קשה מאוד לכולנו".

בוסיו ואנגי, שהגיע מהעיר פואסי, עדיין היה בתחילת דרכו בענף. הוא רשם שבעה קרבות חובבים, עם שלושה ניצחונות וארבעה הפסדים, והתחרה בקטגוריות המשקל עד 77 ק"ג ועד 84 ק"ג. הוא לא היה כוכב בזירה המקצוענית, אך עבורו ועבור האנשים שהכירו אותו, ה-MMA היה הרבה יותר מתוצאות ומאזן קרבות.

פנגו בוסיו ואנגי | צילום מסך טוויטר

תיעוד מאחד הקרבות שלו, שנערך בדצמבר 2024 באירוע של ארגון "GFight" בקורביי-אסון, מציג לוחם חרוץ שהפגין יכולת טובה על הקרקע והצליח לנטרל את יריבו. לאחר שהשופטים העניקו לו ניצחון פה אחד, השופט הרים את ידו ובוסיו ואנגי הגיב בחיוך גדול. באקדמיית אטש בחרו להנציח אותו במילים שמבטאות את הרושם שהותיר: "נוכח, מכבד, תמיד מוכן לעודד אחרים להיות טובים יותר".

גם אגאתון אבסה, שהתאמן איתו בעבר והתמודד מולו פעמיים ב-2024, נפרד ממנו בכאב. אבסה ניצח בשני הקרבות, הראשון בנוקאאוט טכני והשני בהכנעה, אך היריבות הספורטיבית לא פגעה בהערכה שרחש לו. "הוא היה בחור טוב, יריב אמיתי. התאמנו באותו מועדון בתחילת הדרך", סיפר. "הוא דיבר איתי על המשפחה שלו ועל התוכניות שלו לחיים".

אבסה נזכר גם בדברים שאמר לו בוסיו ואנגי לאחר אחד הקרבות, כשהבטיח כי בפעם הבאה שייפגשו בזירה, הוא לא ייתן לו הזדמנות. "אחרי הניצחון שלי, הוא אמר לי בכבוד שבפעם הבאה שניפגש, הוא לא ייתן לי סיכוי", סיפר אבסה, שסיים את דבריו: "יהי זכרו ברוך".

עוד באותו נושא: MMA

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי