"הוא מותש אחרי עשר דקות": הביקורת החריפה על כוכב ברצלונה

play
שחקני ברצלונה | Getty images
צפו: הפועל תל אביב זכתה בגביע הטוטו אחרי 2:3 ענק מול מכבי תל אביב 05:26

אחרי ההפסדים לפריז סן ז'רמן ולריאל מדריד, פדרי נמצא תחת מתקפה בתקשורת הספרדית. עיתונאי "COPE" טען כי היכולת הפיזית הירודה פוגעת בדיוק שלו ובחדות המשחק, בעוד פרשן נוסף סימן את ברנרדו סילבה כחלק מהבעיה

(גודל טקסט)

ברצלונה מנסה להתאושש במהירות מתקופה לא פשוטה, אחרי ההפסד לפריז סן ז'רמן בליגת האלופות ולאחר מכן לריאל מדריד בקלאסיקו. לקראת המשחק הבא מול אלאבס, אחד השחקנים שסופגים את מירב הביקורת הוא פדרי, כשבמוקד עומדת הטענה כי מצבו הפיזי משפיע באופן ישיר על יכולתו במגרש.

עיתונאי רדיו "COPE", מנולו לאמה, התייחס ליכולת של הקשר והצביע על בעיה שלדעתו מונעת ממנו להציג את הרמה המוכרת שלו. "כדי להיות שחקן מהשורה הראשונה, אתה חייב להיות בשיא היכולת הפיזית שלך", אמר. לדבריו, פדרי אינו נמצא כרגע במקום הזה, והדבר בא לידי ביטוי גם באיכות המסירות שלו: "ראיתי שיש לו בעיה פיזית. כשהוא סובל מבעיה כזאת, הדיוק במסירות שלו כבר לא כפי שהיה בעבר".

לאמה הוסיף כי העייפות של פדרי ניכרת כבר בשלבים מוקדמים של המשחק. "הוא נראה מותש אחרי עשר הדקות הראשונות", טען, והסביר כי הצטברות העייפות פוגעת גם בחדות המחשבתית של השחקן. לדבריו, כאשר הגוף אינו עומד בעומס, גם קבלת ההחלטות והיכולת הטכנית נפגעות.

פדרי | Pedro Salado / Contributor

גם חואנמה קסטאניו, מגיש תוכנית הספורט "אל פרטידאסו" ברדיו "COPE", הזכיר כי פדרי כבר איבד בעבר את מקומו בהרכב נבחרת ספרד במהלך המונדיאל. עם זאת, הוא העריך כי בברצלונה תרחיש דומה אינו סביר, לנוכח החשיבות והיציבות שהקשר מספק לקבוצה.

מיגל ריקו הציג זווית נוספת לבעיה, כשהפנה את תשומת הלב לברנרדו סילבה. "לבעיה של פדרי יש שם ושם משפחה, והיא ברנרדו סילבה", אמר, והחמיא לפורטוגלי על הניסיון, החוזק והאיכויות המקצועיות שלו. הדברים מצטרפים לדיון סביב התפקידים והאיזון בקישור של ברצלונה, דווקא בתקופה שבה הקבוצה מתקשה למצוא את היציבות שאפיינה אותה.

כעת, אחרי שני הפסדים משמעותיים, פדרי וברצלונה ינסו להשיב לעצמם את הביטחון מול אלאבס. עבור הקשר, המשחק הקרוב יהיה הזדמנות להראות שהביקורת אינה משקפת את יכולתו האמיתית, ולחזור להוביל את הקישור של הקבוצה.

עוד באותו נושא: ברצלונה בכדורגל, פדרי

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי