בלמה של עירוני טבריה, סמביניה, שוחרר מהמעודון ועזב את ישראל בחזרה לפורטוגל. כעת, הבלם פועל להגשת תביעה נגד המועדון בגין נזק מקצועי, תדמיתי וכלכלי, עקב פרשת החוזים הכפולים והעירויים. כזכור, למרות חוזהו, סמביניה לא הועבר בבקרה ולא זכה לשכר.
עד אתמול השחקן עוד התאמן עם המועדון, אך הוא סיים את דרכו בקבוצה כשהוא פגוע מאוד וחש מרומה, ומבהיר לאנשיה כי "פגעתם לי בקריירה, בפרנסה ובשם שלי, אף אחד לא באמת התאמץ לפתור את זה".
בטבריה הגיבו על האירוע: "גם לנו כואב על סמביניה, הוא מקצוען ואחד השחקנים האהובים כאן. הוא נקלע לסיטואציה כלכלית לא נעימה של המועדון ודרישות מופרזות של בקרת התקציבים של ההתאחדות לכדורגל ל-880 אלף ש"ח ערבויות. הוצע לו לחתום לחודשיים עד ינואר והוא סירב, אפשר להבין אותו כי הוא לא קיבל עדיין אף משכורת מיולי ונקלע לאירוע שגם לנו לא נעים כלפיו".
סמביניה חתם בטבריה בקיץ שעבר לשנתיים, ומסיבה שעד עכשיו לא הובהרה על ידי הבקרה, חוזהו לא הועבר בקיץ. לאחר שחזר מהשעיה בפרשת העירויים, הוא נדהם לגלות כי אינו רשום בקבוצה העונה בזמן שנרשמו 12 שחקנים חדשים. בטבריה הסבירו כי אין להם יכולת כלכלית להעביר אותו, התעלמו ממנו והוא נאלץ לעזוב את הארץ ולתבוע.
תגובת נציגו של סמביניה, עו"ד שחר גרינברג: "סמביניה חתם עם עירוני טבריה על הסכם לשתי עונות מלאות. ההסכם הופקד בבקרת התקציבים בעונה שעברה, ושכרו ותנאיו שולמו בהתאם לו. לכן הופתענו לגלות שאותו הסכם לא אושר לעונה השנייה. סמביניה הגיע לישראל בתחילת העונה עם יתר הזרים. לאחר ההליך המשמעתי המועדון מימן את טיסתו חזרה, העמיד לרשותו דירה ורכב ופעל לאישור ההסכם, אך הבקרה דרשה בטוחות. סמביניה התאמן באופן מלא עם הקבוצה עד אתמול, אף שלא קיבל את שכרו העונה. מכתב ההתראה שנשלח למועדון טרם זכה למענה רשמי. משלא הוסדרו רישומו ותשלום שכרו, סמביניה שב היום לפורטוגל ויפעל למימוש מלוא זכויותיו".
מה דעתך על הכתבה?