מכבי תל אביב תיפרד מהחיזוק הנוצץ? "נראה שהוא בדרך החוצה"

play
עודד קטש | אודי ציטיאט
דאבל דריבל עונה ראשונה פרק 76 01:27:39

לקראת המפגש מול פרטיזן בלגרד, בסרביה התייחסו למצבם של הצהובים והעריכו שאחד משחקני הרכש שלה עשוי לעזוב בקרוב: "הגיע עם עודף משקל ואיטי, לא מבין איך הגיע לקבוצה כל כך אתלטית"

(גודל טקסט)

מכבי תל אביב תתארח אצל פרטיזן בלגרד במסגרת המחזור העשירי ביורוליג, כששתי הקבוצות מגיעות למפגש בתקופה לא פשוטה. בעוד הצהובים מנסים לצאת מהמשבר, גם הקבוצה הסרבית מתקשה לייצר יציבות במפעל האירופי. לקראת ההתמודדות, פרשן הכדורסל הסרבי מילוטין אלכסיץ' הזהיר את פרטיזן מפני היריבה הישראלית, וטען כי דווקא מצבה הנוכחי עלול להפוך אותה למסוכנת במיוחד.

פרטיזן מציגה העונה יכולת משכנעת בליגה האדריאטית, אך ביורוליג התמונה שונה. הניצחון בדרבי על הכוכב האדום העניק לשחקניו של ז'ואן פניארויה דחיפה משמעותית לביטחון, אך לאחר מכן הגיעו שני הפסדי חוץ, לווילרבאן ולז'לגיריס. כעת מקווים בבלגרד לחזור למסלול הניצחונות לעיני הקהל הביתי.

בריאיון לתוכנית "ספורטונה", אלכסיץ' הביע חשש מכך שמכבי תל אביב תתעורר דווקא מול פרטיזן. "הבעיה של פרטיזן היא שעדיין אין לה משחק התקפה מגוון במיוחד. היא קולעת 78 נקודות בסך הכול, וזה מלמד שלא הולך להיות משחק קל", הסביר. "אני חושש מתופעת 'האריה הפצוע'. מכבי תל אביב תהיה חייבת להתחיל לשחק מתישהו".

בהתחלה זה הרגיש כמו מחיר מציאה, עכשיו זה מרגיש כמו פלופ. תייס | אימג'בנק GettyImages

הפרשן הסרבי התייחס גם למצב הסגל של הצהובים, ולא חסך ביקורת מאחד משחקני הקבוצה: "כבר מתחילים לדבר על שחרורים, ונראה לי שדניאל תייס בדרך החוצה. הוא הגיע עם עודף משקל ואיטי, ואני בכלל לא מבין איך הגיע לקבוצה כל כך אתלטית ומהירה".

לדבריו, גם שחקני מכבי תל אביב מבינים שהמשך היכולת החלשה עלול לפגוע במעמדם: "השחקנים שלהם חייבים להתעורר, הם מסכנים את החוזים שלהם. אני חושש עבור פרטיזן, אבל פניארויה מאמן מנוסה והוא לא יתייחס למכבי תל אביב כאל יריבה קלה יותר".

לסיום, אלכסיץ' סימן את המפתח לניצחון של הקבוצה הסרבית: "פרטיזן צריכה לנצח. כמובן, שום דבר לא חובה, אבל זה יהיה ניצחון חשוב מאוד. מכבי לא משחקת טוב, ואני לא רוצה שהיא תפריך את כל מה שאומרים עליה דווקא מול פרטיזן. אסור לפרטיזן לוותר על הכדורסל המבוקר שלה, והיא חייבת למנוע מהיריבה לרוץ במגרש. אם היא תעשה את זה, אני מאמין שתשיג תוצאה טובה".

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי