הפועל ירושלים – אריס סלוניקי 69:75 (רבע 4)

play
לורנזו בראון ושחקני הפועל ירושלים | אתר רשמי, הפועל ירושלים בכדורסל
צפו: הפועל ירושלים השיגה ניצחון חוץ מרשים בצרפת ונותרה מושלמת ביורוקאפ 03:35

משחק גדול ביורוקאפ, בין שתי קבוצות שטרם הפסידו העונה במפעל האירופי: האדומים פתחו היטב, לפני שהיוונים ביצעו מהפך. ריצת 0:14 בתחילת הרבע השלישי סימנה לירושלים את הדרך ליתרון חשוב

(גודל טקסט)

אחרי תשעה ניצחונות בתשעה משחקים רשמיים מתחילת העונה, ניצבת הערב (רביעי) הפועל ירושלים בפני אתגר גדול ומארחת בבלגרד את אריס סלוניקי החזקה – גם היא טרם הפסידה העונה ביורוקאפ, וכששתי הקבוצות במאזן 0:5, ברור לכל שמדובר בקרב על המקום הראשון בבית א'.

כ-100 אוהדים אדומים ליוו את קבוצתו של סשה אוברדוביץ' לבלגרד, למפגש מול אחת המועמדות המובילות לזכייה במפעל. כמו ירושלים, גם אריס נבנתה כדי ללכת עד הסוף: ואסיליס ספאנוליס הנוצץ הונחת בקיץ, כשהשחקנים הבולטים הם ג'רמייה רובינסון-ארל, מאט מורגן וננו דימיטרייביץ'. האחים קוסטס ותנאסיס אנטטוקומפו בעיקר משמשים כשחקני ספסל שוליים, ובסגל ניצתן למצוא גם את אקס הפועל חולון אלייז'ה מיטרו-לונג ואקס פנרבחצ'ה קם בירץ'. היוונים פתחו את העונה עם תשעה ניצחונות ב-10 משחקים בכל המסגרות.

לורנזו בראון ושחקני הפועל ירושלים
לורנזו בראון ושחקני הפועל ירושלים | אתר רשמי, הפועל ירושלים בכדורסל

רבע 1

ירושלים פתחה היטב, עם הגנת ברזל שהגבילה מאוד את ההתקפה של אריס. בצד השני לופטון ובורג הובילו יתרון, ונקודות של מילטיץ' מתחת לסל קבעו 0:8. היוונים התעוררו באמצע הרבע והורידו ל-12:8 בעזרת שלשות של לידל ומיטרו-לונג. הקבוצות ירדו לפסק זמן טלוויזיה, אבל הוא לא עזר לירושלים להגדיל את היתרון בצורה משמעותית ושלשה בצד השני הורידה ל-14:13. היוונים המשיכו לטווח ועד סיום הרבע הפכו ל-18:19.

שחקני הפועל ירושלים עם המאמן סשה אוברדוביץ'
| אתר רשמי, הפועל ירושלים בכדורסל

רבע 2

בפתיחת הרבע השני היתרון עבר מצד לצד כמה פעמים, כשבראון מוציא לפועל עבור האדומים, ואריס נשארת בתמונה. במצב של 21:22 לירושלים, היוונים יצאו לריצת 0:7 בעזרת יכולת התקפית מצוינת של מאט מורגן. מילטיץ' הנחוש צימק עבור האדומים ל-32:28, אלא שאז דימיטרייביץ' קלע 4 נקודות רצופות והשיב את אריס לפלוס 8. לופטון קלע 4 משלו ובסוף המחצית הראה לוח התוצאות 35:40 לאריס.

אוהדי הפועל ירושלים בכדורסל בבלגרד
| אתר רשמי, הפועל ירושלים בכדורסל

רבע 3

המשחק הצמוד נמשך בתחילת הרבע השלישי וירושלים איזנה ל-42:42 בעזרת שתי שלשות של מילטון. קאקוק וסמית' הוסיפו נקודות משלהם וירושלים רצה 0:14 כדי לטפס ל-42:49. הפער של האדומים הגיע ל-9, לפני שהיוונים קלעו שתי שלשות והשחקנים של אוברדוביץ' איבדו כדורים ואפשרו ליריבה לחזור ל-53:50. לופטון לקח את המושכות, אריס נשארה קרובה ובסיום הרבע 56:57 לירושלים.

שחקן הפועל ירושלים, ג'יילין סמית'
| אתר רשמי, הפועל ירושלים בכדורסל

רבע 4

אריס השוותה ל-57:57, ירושלים עלתה ל-58:60, ובהמשך ל-60:64, אבל היוונים התקרבו ל-64:63. לכולם היה ברור שקבוצה שתייצר מומנטום חיובי של 3-4 דקות תצליח לעשות צעד משמעותי לכיוון הניצחון, אחרת אנחנו הולכים לסוף צמוד. גם האדומים וגם הצהובים הציגו לא מעט מהלכים מפוזרים וקצת יותר מ-4 דקות לסיום המשחק התוצאה הייתה 67:70 לירושלים. סמית' העלה לפלוס 6, מוקוקה הוריד ל-73:69 והיוונים איבדו.

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי