אחרי שעסקו ברשימת המועמדים להחליף את ברק בכר, שהתפטר אתמול מתפקידו בשידור ישיר בסיום התבוסה של מכבי חיפה למכבי נתניה, בפודקאסט "קיק טוק" מבית "אול אין" התמקדו בשני שמות בולטים: ברק יצחקי ועומר פרץ. השניים מאמנים כיום בקפריסין ובישראל, בהתאמה, ומחזיקים בחוזים באנורתוזיס פמגוסטה ובהפועל פתח תקוה. במהלך הדיון ניסו המשתתפים להעריך מי מהם מתאים יותר לתפקיד, והאם אחד מהם יהיה מוכן לעזוב את קבוצתו לטובת האתגר בכרמל.
רענן ברנובסקי שאל: "מאמן זר יכול להצליח במכבי חיפה?"
רועי זריהן השיב: "אני חושב שיש מספיק מאמנים ישראלים שמגיע להם לאמן את מכבי חיפה. אגב, עומר פרץ, יקיר המערכת, אני לא בטוח שהוא רוצה להגיע לסיטואציה הזו".
קנדה לא הסכים: "אתה שומע מה אני אומר לך? רוצה, אחושרמוטה רוצה. יש לו רק מה להרוויח. אליפות הוא לא ייקח, לא יצפו ממנו גם למקום רביעי".
ורמוט הוסיף: "לא רק זה, בסוף אתה יושב בבית ואומר: מתי הצ'אנס הזה יגיע אליי עוד פעם?"
זריהן הבהיר: "אתה לא אומר לא למכבי חיפה בחיים, גם אם יציעו לו פחות כסף ממה שהוא מרוויח בהפועל פתח תקוה היום".
ברנובסקי, שמסקר את הפועל פתח תקוה, התייחס גם לעמדה של המועדון בנוגע לשחרור המאמן: "בהפועל פתח תקוה אמרו 'לכל אחד יש מחיר'. אני אומר לכם בוודאות, הם לא יעמדו בדרכו של פרץ, ישלמו להם כמה שצריך".
ורמוט הציג את השינוי שעשוי להתרחש במעמדו של פרץ בתוך זמן קצר: "עומר פרץ יכול להיות שאתמול, אם הוא מפסיד להפועל רמת גן, הוא מפוטר מהפועל פתח תקוה. הוא ניצח את הפועל רמת גן, פתאום הוא המועמד המרכזי למכבי חיפה".
בהמשך עבר הדיון ליצחקי, כשזריהן הביע עמדה נחרצת: "אני חושב שברק יצחקי חייב להיות מאמן מכבי חיפה, חייב, חייב, חייב".
ורמוט טען כי בחוזהו של יצחקי קיימת אפשרות לעזוב לטובת מועדון גדול בישראל: "ממה שאני מבין, יש לו סעיף לגדולות בארץ".
ברנובסקי הסתייג והעלה את סוגיית העיתוי, לאחר שיצחקי רק לאחרונה חתם בקפריסין: "אני לא מכיר את זה. אני רוצה להגיד על זה משהו = יצחקי ישב בבית מהקיץ וכל הזמן שאלנו לאן ילך. קיבל חוזה בקפריסין לפני שבועיים. איך זה ייראה כלפי חוץ? כלפי עצמו גם, כלפי מועדון אחר, כלפי הרזומה וכלפי הקריירה שלו?"
מנגד, זריהן סבור שההזדמנות לאמן את מכבי חיפה מצדיקה את המהלך: "חיים את החיים האלה פעם אחת. מכבי חיפה ויצחקי זה מרגיש לי כמו שידוך משמיים, זה חייב לקרות. עם הכדורגל שלו והכדורגל שמכבי חיפה צריכה, זה חייב לקרות עכשיו, אפילו אתמול. יש הקרבה מאוד גדולה בלהיות בחו"ל, הוא אבא, הילדים שלו בבתי ספר בישראל. אם הוא חוזר לארץ, יש לו חוזה ל-10 שנים בקבוצות בישראל".
ברנובסקי לא השתכנע: "אני לא בטוח בזה. לא אחרי שבועיים. זה נכון שנראה שזה נועד להיות. מה יקרה אם הוא חוזר עכשיו ולא מצליח במכבי חיפה?"
ורמוט הזכיר כי יצחקי כבר עזב בעבר קבוצה בחו"ל וחזר לישראל לאחר תקופה קצרה: "אגב, יצחקי, כשהיה שחקן, יצא לגנק בבלגיה וגם אחרי חודשיים התחרט וחזר, למרות שהוא התחיל שם טוב ועשה אפילו כמה גולים יפים. הוא אמר שאבא שלו חולה והוא צריך לחזור. המשפחה שלו לדעתי עוד כאן בארץ. לא במקרה, לדעתי, הוא שם בחוזה שלו סעיף של גדולות בארץ. אם הוא בא, הוא חותם על חוזה ארוך טווח".
לסיום, קנדה הציע חילופי תפקידים בין שני המאמנים: "אם אתה שואל אותי, עומר פרץ חייב ללכת למכבי חיפה, מימר חייב ללכת להפועל פתח תקוה".
מה דעתך על הכתבה?