הנהלת ההתאחדות לכדורגל התכנסה הבוקר (ראשון) ובמקביל לאישור ההחלטה לפיה כל קבוצות ליגת העל והלאומית יכסו את יתרת הגרעון בסך 3.3 מיליון שקל בדרך חיוב שנתי שיתפרס על פני שש שנים, גם אושרה פה אחד המלצות הוועדה לבחינת חלופות לעונש הרדיוס.
לאחר שלושה דיונים מקיפים שכללו שמיעת גורמים חיצוניים לצוות שבראשו עמד יו"ר ההתאחדות אורן חסון, נקבע כי קיימת תמימות דעים כללית כי עונשי הרדיוס ומשחקים ללא קהל פוגעים באיכות המוצר, בספורטיביות, בקבוצות ובקהל האוהדים אשר התנהגותו היא לא שביאה להטלת העונש – ולמרות כל זאת, עדיין הוחלט כי יהיו עונשי ביניים שיאפשרו לדיינים לסגור יציעים ובמקרים חריגים גם להטיל משחקי רדיוס על הקבוצות ועונשים ללא קהל.
בוועדה הסכימו שעונשי הרדיוס עדיפים על הקבוצות לעומת משחקים ללא קהל וכי אין חלופה אמיתית לעונשים אלו מבחינת ההתאחדות. לכן, כך לפי הוועדה, "על מנת להביא לשיפור האפקטיביות של המלחמה באלימות ובגזענות, ניתן ורצוי להכניס כלים נוספים לתקנון המשמעת כגון סגירת יציעים בשילוב עם שלילת המינויים ביציע הרלוונטי למשך פרק זמן החופף לסגירת היציעים".
כחלק מההחלטה, צפויים להיסגר יציעי ה"אולטראס" גם על התפרעויות שייעשו במשחקי חוץ של הקבוצה "מתוך הבנה שברוב המקרים קיימת חפיפה לא מוחלטת אבל מאופיינת ועקבית בין הקהל המאכלס את יציעי האולטראס במשחקי הבית לבין הקהל המתלווה לקבוצה למשחקי החוץ".
עוד לפי הוועדה, "שילובם של עונשי ביניים אלו, יוביל לקביעת עונשי הרדיוס ומשחקים ללא קהל רק כרף ענישה על מקרים קשים וחמורים. כן נשקלו אפשרויות לעונשים של סגירת יציעים ו/או משחקים ללא קהל חלקיים (דהיינו התרת כניסתם של נשים וילדים עד גיל 14)".
באשר למכבי תל אביב, שדרשה לבטל כליל את כל עונשי הרדיוס והמשחקים ללא קהל, נטען כי "עמדתה הייתה חריגה מבין העמדות האחרות וניתן היה להתרשם כי מורת רוחה מופנית דווקא כלפי שיקול הדעת של בתי הדין בהפעלת העונשין ועל השימוש המוגזם והבלתי שקול שעושים בתי הדין בהטלת עונשי הרדיוס".
כאמור, הוחלט למקד את הענישה בקהל המועד לפורענות על ידי כך שהתקנון יעבור תיקון ובסמכות בתי הדין יהיה לסגור יציעים מסוימים תוך שלילת המינויים מכל יושבי היציע – כך שלא ניתן יהיה "לנייד" אוהדים מהיציע שנסגר ליציע אחר.
מה דעתך על הכתבה?