חלון ניצול ההזדמנויות: דירוג עשר העסקאות המוצלחות של הקיץ

אלמוג כהן, מאור בוזגלו, עמרי אלטמן
אלמוג כהן, מאור בוזגלו, עמרי אלטמן | עדי אבישי

מהמלך הבא של עיר הנמל, היהלום הירוק שקשה לעכל את קצב ההתקדמות שלו ועד ללב של בית"ר ירושלים. לאחר תום מועד ההעברות, עמיקם דירג את עשר הרכישות הטובות ביותר והרגיש שהוא חייב להוסיף "דירוג אקסטרה"

(גודל טקסט)

בניגוד למה שמקובל לחשוב, היה חלון העברות מעניין. לא רק כסף גדול עבר – לפחות בשתי העברות – אלא גם שחקנים שכבר משדרגים, או ישדרגו, את הקבוצות שקלטו. נאמר זאת כך, בדירוג שלפניכם יש עשר העברות בולטות פלוס אחת שחייבת להיות מוזכרת, אבל ספרנו לפחות פי שלושה העברות שכן אפשר לומר עליהן משהו, כולל שתי העברות שביצעה מכבי ת"א, אך לא נכנסו לדירוג שלנו.

10. קיליאן שרידן
(חלוץ, בן 30, מוולינגטון לעירוני קרית שמונה)
קרית שמונה היא הקבוצה ה-12 בקריירה של החלוץ האירי הענק (1.96 מ'), אבל השם הזה מוכר יחסית לעכברי ליגות קטנות, או לחובבי שלבי בתים. הוא שיחק בליגת האלופות (במדי סלטיק ואפואל ניקוסיה), הוא שיחק בליגה אירופית, יש לו תשעה שערים במפעלים האירופיים, והוא כבש עד כה בצפון חמישה שערים בשמונה משחקים רשמיים. נכון, זה עדיין לא מתבטא בטבלה (ממש לא מתבטא), אבל יחסית להוא הא שעשו להגעתו של ג'יימס אדניי מגבאלה האזרית – שרידן הוא חתיכת שחקן רכש.

9. עדן שמיר
(קשר, בן 24, מקרית שמונה להפועל ב"ש)
למרות שברכישת דויד קלטינס השקיעה הפועל ב"ש 1.5 מיליון יורו לעומת 440 אלף יורו שהשקיעה בעדן שמיר, הרי שמבין ארבעת בוגרי נבחרת הנוער המהוללת של אלי אוחנה, שהגיעה לטורניר גמר אליפות אירופה, ונחתה בבאר שבע בקיץ (קלטינס, רמזי ספורי ושון גולדברג הם שלושת האחרים) שמיר הוא פוטנציאל הנבחרת המובהק ביותר, כיוון שהוא שחקן 50/50 משמעותי ביותר בהתקפה, עם מוסר עבודה עילאי, ויכולת לשדרג את הקישור של הפועל ב"ש, שאיבדה את כל נכסיה בשנים האחרונות. לא בטוח שעדן שמיר לא טוב יותר מאובדיו הובאן. אם נמצא את שמיר משחק במקומו של דור פרץ במשחקי הנבחרת הבאים, כנראה שהפועל ב"ש תשתדרג משמעותית מנוכחותו.

8. שלומי אזולאי
(קשר, בן 29, מהפועל חיפה, דרך מכבי חיפה, למ.ס.אשדוד)
שלושה משחקי הפתיחה שבהם כבש פעמיים ובישל עוד פעם, מוכיחים כי אחת הרכישות המשמעותיות בקיץ שייכת למ.ס.אשדוד שיכולה לחלום על מקום בפלייאוף העליון. אזולאי הוא שחקן ששיחק בשלוש קבוצות גדולות והשאיר חותם פה ושם, ועדיין מדובר באחד המוסרים הטובים ביותר בישראל, שחקן שיכול להפוך משחק בזכות מסירת עומק נפלאה או בעיטה חופשית מסוגננת. אזולאי הוא אנדרייטד מובהק, שהיה חייב קבוצה שהוא גדול עליה, כדי להוציא ממנו את המיטב. בגילו, אולי זה יהיה מאוחר מדי, אבל הוא יכול להפוך למלך בעיר הנמל הדרומית. הברקה של ג'קי בן זקן!


שלומי אזולאי. אחד המוסרים הטובים בישראל (דני מרון)

7. מאור בוזגלו
(קשר, בן 31, מבית"ר ירושלים להפועל ת"א)
צריך לומר את האמת. זה השם הכי גדול ברשימה הזו, שחקן שכאשר עבר להפועל ת"א – וניהל במקביל מו"מ עם מכבי חיפה – נחשב לאחד משתי ההעברות הגדולות הקיץ, אבל הרשימה הזו נכתבת אחרי שלושה מחזורים שבהם הוא לא הצליח לשנות את גורלה של הפועל ת"א, שממשיכה להיות קבוצת תחתית שלא מוכיחה מאומה. אחרי הכל, מדובר בשחקן השני בהיסטוריה אחרי אלון מזרחי, שזכה לשחק בכל 5 הקבוצות הגדולות, אבל בגילו, ואחרי ניתוחים בשתי הברכיים, הוא עדיין צריך להוכיח את עצמו.

6. צ'רון שרי
(קשר, בן 31, מקייסריספור דרך גיז'ו הנגפנג למכבי חיפה)
עם רזומה נאה בליגה ההולנדית – אם כי לא בקבוצות גדולות – ומספרים יפים בק.פ.ר, אין ספק שמכבי חיפה שמה יד על שחקן בעל שיעור קומה, אמנם לא כמו אלה שהביאו לפני 20 שנה, אבל בהחלט מישהו שנמצא בשיא כוחו, וראו את זה בעונה שעברה בטורקיה. גם שני הבישולים שלו במחזור הפתיחה גרמו לתיאבון. מדובר על שחקן שכבר שולמו עליו בקריירה 6 מיליון יורו והעובדה כי הגיע ללא תמורה רק מגדילה את המחמאות למכבי חיפה. ועדיין, צריך לראות ממנו יותר, גם בקבוצה שכרגע מוליכה את הטבלה ורוצה לחזור ולמשול.

5. יובל אשכנזי
(קשר, בן 27, מבני יהודה למכבי חיפה)
אי אפשר לקבל מקשר רכש – שעד לפני שלוש עונות שיחק בליגה א' – חמישה שערים בשבעה משחקים רשמיים, ולכן יובל אשכנזי היה יכול בשקט להיות גם בפסגת חלון ההעברות, אלמלא היה מדובר בשחקן שעוד קשה לעכל את ההתקדמות שלו. זה השחקן שמכבי חיפה הייתה צריכה מלכתחילה: לא רק חלוץ או בלם או שוער אלא קשר בוקס טו בוקס, עם מוסר עבודה עילאי, כושר גופני נדיר, ובעיקר קילינינג אינסטינקט. תוך כדי כתיבה אני כבר מתחרט שהוא רק במקום החמישי…


יובל אשכנזי. קשה לעכל את ההתקדמות שלו (מאור אלקסלסי)

4. ארנסטס שטקוס
(שוער בן 34, מהפועל חיפה להפועל ב"ש)
הוא אחד משחקני הרכש הכי מרשימים שנחתו בארץ בשנים האחרונות כי הוא שוער נבחרת אירופית בינונית (נתעלם לרגע מהרביעיה שספג מרונאלדו בשבוע שעבר), ועם בעיית השוערים שיש בארץ, הוא גם עשה את ההבדל בהפועל חיפה, והוא גם עושה כרגע את ההבדל עם הפועל ב"ש, בעיקר לנוכח משבר השוערים והיכולת העגומה בעונה שעברה. באשדוד, ביום ראשון האחרון, היה ניתן לראות מה קורה כשהוא לא משחק. שטקוס הוא השוער הכי טוב בליגת העל, והוא יכול לשדרג את הקבוצה הכמעט חדשה שיצר ברק בכר ושנועדה לשחזר רק בעונה הבאה את ההצלחות שהיו קודם.

3. אלמוג כהן
(קשר בן 31, מאינגולשטאט למכבי נתניה)
זה לא רק רכש מצויין, זה סטייטמנט. מכבי נתניה החזירה הביתה שחקן שתקע יתד באירופה, שהיה אחד הליגיונרים יוצאי הדופן של ישראל, שחקן ששיחק בבונדסליגה באופן קבוע וחבר בסגל נבחרת ישראל. ונתניה ניצחה בדרך הרבה מתחרות, כי היתה לה תשוקה גדולה יותר, ובמידה רבה זה מה שגם רצה השחקן. במונחים היסטוריים זה שווה ערך לחזרה של יוסי בניון מאירופה למכבי חיפה או של חיים רביבו מטורקיה למ.ס.אשדוד. הבעיה היא שהוא לא תחליף לעלי מוחמד, ובעניין הזה מכבי נתניה לא הצליחה בחלון ההעברות הזה, לעלות על הנוסחה שתמלא את חסרונו.

2. עלי מוחמד
(קשר, בן 24, ממכבי נתניה לבית"ר ירושלים)
זה הרכש הכי גדול של הקיץ, יותר ממיכאל אוחנה, ולא רק בגלל שהוא עלה למשה חוגג ובית"ר ירושלים 1.6 מיליון יורו, אלא כי הוא היה הלב של הצלחת מכבי נתניה בשנתיים הקודמות. זה לקחת שחקן מוביל בקבוצת צמרת ולשים אותו בלב מועדון גדול. זו העברה לא שגרתית אפילו בכדורגל הישראלי שבו אין מחוייבות או זיקה, ושחקנים עוברים מקבוצה לקבוצה בלי שום סנטימנטים. מעבר להכל, להעברה שלו הייתה משמעות סמלית, שכן מדובר בשחקן עם שם מוסלמי כל כל מובהק, בקבוצה שנמנעה עד כה לגייס שחקנים מוסלמים. בתולדות ההעברות בישראל זו יכולה להיחשב לאחת הגדולות ביותר.


עלי מוחמד. הלב של מכבי נתניה (דני מרון)

1. טרנט סיינסבורי
(בלם, בן 27, מפ.ס.וו איינדהובן למכבי חיפה)
אין להעברה של סיינסבורי משמעות היסטורית כמו זו של מוחמד, אבל איכותית, מדובר בשחקן הכי גדול שנחת כאן הקיץ: שחקן עם 47 הופעות בנבחרת אוסטרליה, כולל שלוש הופעות מלאות במונדיאל. שחקן שמגיע מקבוצת פאר כמו פ.ס.וו איינדהובן, שיחק גם באינטר ובליגת האלופות. שחקן שמרגע הגעתו, משחק ההגנה של מכבי חיפה קיבל תפנית דרמטית ונראה בוטח ומנצח. סיינסבורי יכול להיות גורם משמעותי בזכייה אפשרית של מכבי חיפה באליפות, ולכן, נכון להרגע, הוא הרכש הכי משמעותי בחלון ההעברות של ליגת העל 2019.

דירוג אקסטרה
מיכאל אוחנה (קשר, בן 24, מהפועל ב"ש לבית"ר ירושלים)
ההנחה היא כי אם לא היה קורע את הצולבת במחזור הפתיחה, מיכאל אוחנה, היה נכנס לשלישייה הראשונה בחלון ההעברות כאן ואולי אפילו היה מדורג ראשון. מדובר בכישרון ענק שלא בא לידי ביטוי, בגלל קבלת החלטות שגויה – הגעה להפועל ב"ש דומיננטית – והצבה לא נכונה מבחינה מקצועית. אם אוחנה בריא, ומשחק במקום הנכון, הוא לא פחות מקוסם על המגרש, והשער המפורסם שלו נגד מכבי פ"ת (במדי ב"ש), רק נתן דוגמית. מעבר לזה, 2 מיליון יורו על העברה בארץ זה חתיכת סכום.

חמש ההעברות שלא נכנסו לרשימה, אבל נתנו תחרות:
1. גידי קאניוק (מפחטקור להפועל חיפה)
2. מוחמד גאדיר (מבני סכנין לבני יהודה)
3. יואב ג'ראפי (ממ.ס.אשדוד להפועל ת"א)
4. עדן בן בסט (מהפועל ב"ש להפועל חיפה)
5. סטפן ספירובסקי (מפרנצוורוש להפועל ת"א)

גידי קאניוק. כבש בהופעת הבכורה (דני מרון)

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי