היסטוריה. בקונגרס פיפ"א אושר הבוקר (שלישי) מהפך במבנה הגביע העולמי. מהטורניר ב-2026 ישתתפו בטורניר 48 נבחרות שיחולקו ל-16 בתים של שלוש כל אחד.
נציגי הקונגרס הצביעו פה אחד ואישרו את המהפכה. חלק מהמניעים נובעים משיקולים כלכליים כשההערכות מדברות על עוד שידורים שיכניסו לקופת פיפ"א קרוב ל-800 מיליון ליש"ט.
מדובר בשינוי ראשון מאז הגדלת המונדיאל ב-1998 ל-32 נבחרות. "זה יפתח את הכדורגל, הסיבה היא לא רק כלכלית אלא גם מקצועית", ציין נשיא פיפ"א ג'יאני אינפנטינו.
הנשיא האיטלקי נחשב תומיך נלהב של המהלך וגורס כי יביא לפיתוח הכדורגל באיזורים שונים ונידחים ברחבי העולם.

אז האם התהליך יכניס איכות לטורניר? (AFP)
בעקבות השינויים במבנה, צפוי מאבק על הכרטיסים הנוספים כאשר גם עתה ברור שבאופ"א יאבקו על מקומות נוספים לנבחרות מיבשת אירופה. ההערכות מדברות על עוד שלוש מקומות לאירופה, דבר שיוביל ל-16 נבחרות במקום 13 אשר יגיעו מהאיזור ואולי אף יגדיל את סיכויי הנבחרת להעפיל לטורניר. צפוי גם שינוי במבנה המוקדמות ביבשת אמריקה כאשר המוקדמות בדרום אמריקה ובצפון ומרכז אמריקה יעברו למתכונת אחת.
מספר המשחקים במהלך הטורניר יצמח ל-80 משחקים אך הזוכה תעבור דרך זהה של שבעה משחקים עד להנפה. מועד בחירת המארחת יהיה רק במאי 2020 כאשר ארצות הברית היא הפייבוריטית לארח את הטורניר בצוותא עם קנדה או מקסיקו.
Africa now set for 9, not 5, World Cup places. So 16.6% of African teams would qualify, rather than current 9.25%. Sth America set for 60%. https://t.co/k6Y0ZXZNtz
— Piers Edwards (@piers_e) January 10, 2017
מה דעתך על הכתבה?