עמותת האדומים: על רמון לשלם 2.5 מיליון ש"ח

ישלם? חיים רמון
ישלם? חיים רמון | צילום: עדי אבישי

פנתה לביהמ"ש כנגד בעלי הפועל ת"א הקודם. לוזון: "חונכתי לתת את כל כולי"

(גודל טקסט)

שופט בית המשפט המחוזי איתן אורנשטיין החליט להקדים את הדיון בנושא הפועל תל אביב כבר ליום ראשון הקרוב, לאחר דו"ח ביניים שהגישו הנאמנים שאול קוטלר וחן ברדיצ'ב על מצבו הקשה של המועדון וחוסר היכולת להציל את הקבוצה עד סיום העונה.

הנאמנים ביקשו שהדיון יתקיים ב-5.1, אך השופט החליט לזמן את כל הצדדים כבר לתחילת השבוע הקרוב – כאשר הליך פירוק של הפועל תל אביב בהחלט על הפרק, דבר שיוביל לירידת ליגה.

 

 

השופט אורנשטיין מאוד מודאג ממצב המועדון לאחר קריאת דו"ח וידרוש הסברים ריאליים וממשיים כיצד ניתן לשפר את המצב בזריזות וכמובן מבלי צבירת חובות נוספים. בדו"ח שהוגש אתמול כתבו הנאמנים כי אם לא יאושר להם תקציב הפעלת המועדון, ספק אם יש טעם להימנע מהליך פירוק.

 

למעשה באותו דו"ח כותבים הנאמנים כי חלק מהערבויות של אמיר כבירי הן אוסף של פסלי אומנות בשווי של 55 מיליון דולר, אותם קיבל יו"ר הבקרה עופר אורליצקי. בנושא כרטיסי המנוי לתא הכבוד שבוטלו לבעלי המועדון בעבר, ממשה תאומים ועד אמיר כבירי, הבהירו הנאמנים כי הם עצמם יהיו צריכים לרכוש כרטיסי כניסה ולא יחולקו הזמנות כלל. גם רכב ההשכרה של אלי גוטמן מסוג ב.מ.וו נלקח ממנו והוסב לרכב צנוע יותר.

 

אלי גוטמן. המנג'ר ויתר על שכרו, כעת גם רכבו נלקח (עדי אבישי)

 

כמו כן סיפרו הנאמנים כי ביקשו מקבוצת גוואנגז'ו RF להעביר להם את דמי הסולידריות על רכישת ערן זהבי בסך 960 אלף שקלים, סכום שכבר היה צריך להתקבל במועדון.

 

בנושא הליך מכרז מכירת המועדון נפגשו הנאמנים עם מספר רוכשים אפשריים אשר גילו עניין ברכישת הקבוצה וקיבלו את כל הפרטים הנדרשים כדי להיכנס להליך הגשת ההצעות, בהם שני אנשי עסקים מחו"ל. סכום של 17 עד 22 מיליון שקל נדרש כדי להפעיל את הקבוצה בשלב הראשון על ידי הרוכש ולהעבירה אליו בהליך המכרז.

 

בנושא ארון שוינפלד, שהוצא אתמול לחופשה ללא תשלום על ידי הנאמנים, מתנהל מו"מ ראשוני עם מכבי תל אביב כשהנאמנים מציעים אותו לכול מועדון אשר יגיש הצעה נוספת וכבר הועברו מסרים להפועל באר שבע ומכבי חיפה, אולם ספק אם אחת מהן – בוודאי האלופה – תנסה לצרפו.

 

"האדומים" דורשים מרמון לשלם

 

לאחר הקדמת הדיון ליום ראשון, עמותת "האדומים" פנתה לבית המשפט כדי להצטרף כצד לדיון. העמותה מבקש סעד מידי כדי שהמועדון יוכל לגבות מהבעלים לשעבר חיים רמון סכום של כ-2.5 מיליון ₪.

 

על פי באי כוחה של העמותה, רמון היה אמור להפקיד את הסכום בקופת המועדון עם סיום ההליך המשפטי מול הבעלים שקדם לו אלי טביב. העמותה גם מבקשת מבית המשפט להוציא לרמון צו הבאה לבית המשפט וכן להוציא כנגדו צו עיכוב יציאה מהארץ עד לתשלום החוב.

 

"יש לנו כוונה לנהל מאבק משפטי על כל שקל שחייבים לקופת הפועל ת"א", נמסר מהעמותה, "פסק הבורר קבע כי טביב יקבל סכום של 7 מיליון שקל מרמון, וממנו קוזז סכום של כ-2.5 מיליון שקל אותם היה חייב להפקיד בקופת המועדון. טביב קיבל את הכסף ושחרר את מניותיו שהוחזקו בנאמנות, אך הכספים שהיו אמורים להגיע לקופת המועדון לא הופקדו למיטב הבנתנו".

 

לוזון: "חונכתי לתת את כל כולי למקום בו אני נמצא"

 

מאמן הקבוצה גיא לוזון סיפר לאתר הרשמי של המועדון על הקשיים שסובבים את הקבוצה. "סיטואציה לא פשוטה", הסביר לוזון, "חונכתי לתת את כל כולי למקום בו אני נמצא, ולהתעלם מרעשי הרקע. ויש כאן הרבה רעשים שהם יותר מרקע".

 

עתידה של הפועל תל אביב בערפל, אך המאמן נערך לרע מכל ומנסה להתעסק רק בדברים עליהם הוא יכול להשפיע. "יש הרבה גורמים נגד המועדון. עזיבות של שחקנים, שחרורים כפויים, פציעות, סגל קצר ועננה של הורדת תשע נקודות. במקרה כזה אין לנו הרבה ברירות אלא להתרכז בעיקר – באימון ובמשחק, ולבודד את הרעשים האלה".

 

"סיטואציה לא פשוטה". לוזון (דני מרון)

 

"התחושות קשות", הרחיב לוזון, "הנאמן עו"ד קוטלר הודיע לנו שייתכן כי תוך שבועיים לא יהיה מועדון או שנורד לליגה השנייה. הרגש הראשון היה עצבות. נקשרתי לשחקנים ולמועדון, ואני עדיין נהנה מכל רגע גם כשקשה. מקווה שיגיע רוכש ויציל את הקבוצה".

 

בסיום דבריו פנה לוזון לאוהדים והודה להם על התמיכה, ביקש עזרה ממי שיכול והבטיח שחניכיו יעבדו קשה למען המועדון. "הדבר המעודד שאני יכול לומר כרגע, זה שהשחקנים נותנים 100 אחוז", אמר לוזון, "אני חושב שגם רואים את זה על המגרש. זו ההתחייבות היחידה שאני יכול לתת. העובדה שהאיצטדיון היה מלא במשחק הזה הייתה מרגשת. גם עכשיו יש לי צמרמורת. כפי שכבר אמרתי, הדרך היחידה להימלט מהסיטואציה הנוראית הזו היא שכל מי שקשור למועדון ייתן יותר. אין ספק שאוהדים עשו זאת וזה מרגש. מקווה שכל הקשיים יהיו לטובה".

עוד באותו נושא:

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי