אלאבס הקטנה רשמה אתמול (רביעי) את אחד הימים ההיסטוריים בתולדותיה כשעלתה לגמר גביע המלך נגד ברצלונה אחרי שעברה את סלטה בזכות 0:1 בגומלין (0:0 במשחק הראשון). זו פעם ראשונה ב-96 שנות המועדון שהבאסקים ישחקו בגמר גביע המלך.
זה יהיה הגמר הראשון של אלאבס בכל מסגרת מאז הפסידה לליברפול בגמר גביע אופ"א בעונת 2001/2 (5:4). התואר האחרון והיחיד בו זכתה הקבוצה היה ב-1946 כשניצחה בגמר "גביע הפדרציה" שניתן לקבוצות קטנות. אחרי הגמר נגד ליברפול התדרדרה הקבוצה בעשור האחרון לליגה השנייה ואפילו השלישית ורק העונה חזרה לליגה הראשונה.
בגמר תפגוש אלאבס את ברצלונה אותה כבר ניצחה העונה בקאמפ נואו. השתיים ייפגשו בשבת במסגרת הליגה. לברצלונה זה יהיה הגמר ה-40, לאלאבס הבאסקית גמר ראשון. התקציב של אלאבס רק 50 מיליון יורו, ושל ברצלונה 695.
המאמן מאוריסיו פלגרינו דמע בסיום: "אחת המטרות שלנו כשעלינו לליגה הראשונה הייתה לחלום. קיבלנו מתנה בזכות המקצוענות שלנו וכשעלינו לליגה השנה אף אחד לא יכול היה לדמיין שנשחק בגמר גביע המלך, אבל אחת ההחלטות שלנו הייתה לא לדבר על מטרות מינימליות. זו מתנה גם עבור אוהדי אלאבס בעונה הראשונה בליגה. ההרגשה פנטסטית. הרגשה של שביעות רצון. היפה בכדורגל הוא שאתה יכול להתגבר על כל תחזית ופרשנות ולהפתיע. לאוהדים שלנו היתה סינרגיה מוחלטת עם הקבוצה והם דחפו אותנו להישג האדיר הזה".
Creísteis que podíais conseguirlo y lo habéis hecho. ¡Sois muy grandes, EQUIPO! No podemos estar más orgullosos #GoazenGlorioso#CopaDelReypic.twitter.com/Nlu4rqY3yH
— Deportivo Alavés (@Alaves) 8 בפברואר 2017
המיקום של הגמר ב-27 במאי עדיין לא נקבע. ברצלונה לוחצת לקיים אותו בסנטיאגו ברנבאו בטענה שהוא האיצטדיון הכי גדול, אבל כרגיל בריאל מדריד לא רוצים לראות את ברצלונה זוכה בגביע על כר הדשא שלהם. אצטדיון נוסף שהוצע הוא הסאן ממס של אתלטיק בילבאו, בעוד שאתלטיקו מדריד ביקשה לקיים את הגמר בוויסנטה קלדרון, במה שיהיה המשחק האחרון באצטדיון המיתולוגי.
מה דעתך על הכתבה?