כדאי לעזוב את טדי? בית"ר מצליחה יותר בחוץ

בעשרים השנה האחרונות זה לא הולך קל כפי שחשבתם
בעשרים השנה האחרונות זה לא הולך קל כפי שחשבתם | צילום: דני מרון

שבע קבוצות החוץ ניצחו השבוע, אז מה המאזן של הירושלמים?

(גודל טקסט)

1. מבין שלוש הקבוצות המתמודדות על מקום בפלייאוף העליון, זו שצריכה להיות הכי מודאגת היא הפועל קריית שמונה. בני סכנין לא הפסידה להפועל ת"א מאז ה-13 במאי 2014 (שישה משחקים רצופים, מהם ניצחה בשלושה על האפס), מכבי חיפה ניצחה בשני משחקי הבית האחרונים שקיימה מול הפועל רעננה (על האפס) ואילו הקבוצה הצפונית לא ניצחה את הפועל כפ"ס מאז שנפגשו בליגה הלאומית ב-23 באפריל 2010.

 

העניין בהפועל כפ"ס, שסיימה השבוע רצף של 676 דקות ללא כיבוש, הוא שהשבוע היא בכלל השוותה שיא מועדון אחר: 17 משחקים רצופים ללא ניצחון – 16 בליגה ואחד בגביע. השיא הקודם שלנו נקבע בתפר בין סיום עונת 1989/90 לעונת 1990/1, כולל משחק גביע אחד. בסך הכל 17 משחקים.

 

 

כפ"ס לא ניצחה מאז ה-7 בנובמבר 2016 (את סכנין) – ארבעה חודשים רצופים ללא ניצחון. ב-1991 זה נמשך כמעט עשרה חודשים – מ-12 במאי 1990 ועד ה-2 במרץ 1991.

 

כפ"ס עם הראש ברצפה. ק"ש צריכה לחשוש? (עדי אבישי)

 

2. השבוע נשבר שיא כל הזמנים כאשר כל שבעת המשחקים במחזור הסתיימו בניצחונות של קבוצות החוץ, אבל התופעה רחבה יותר מאשר מחזור אחד. מאז פתיחת העונה נרשמו 63 ניצחונות בית מול 57 ניצחונות חוץ.

 

לא מדובר בשיא – העונה שעברה הסתיימה במאזן של 86:89 לניצחונות הבית, 51 אחוזי הצלחה בלבד למארחות. מדובר בתופעה של ממש. מאז עונת 2005/6 לא צברו הקבוצות יותר מ-60% ניצחונות בית, ולפני 30 שנה היחס עמד על 65% ומעלה.

 

נכון לעכשיו מצויות חמש קבוצות במאזן בית שלילי לעומת מאזן החוץ: מכבי פ"ת, בית"ר ירושלים, בני סכנין, בני יהודה וכמובן מכבי חיפה. בעונה שעברה היו שש כאלה – שיא ישראלי – ורק בעונת 2011/12 לא הייתה אף קבוצה כזו.

 

לבית"ר ירושלים אין אחוזי הצלחה גבוהים בביתה (דני מרון)

 

מה קרה אחרי העונה הזו? אצטדיונים חדשים. ההסבר: ככל שהאצטדיונים גדולים יותר, אפקט הקהל נמוך יותר. אם בודקים 20 שנה לאחור, מתברר כי קבוצת הבית הגרועה ביותר היא מכבי פ"ת, שתשע מ-20 עונותיה היו שליליות מבחינת משחקי בית. אחריה נמצאות סכנין ובני יהודה, עם שש, אבל סכנין שיחקה רק 13 עונות בליגת העל. הרביעית היא בית"ר ירושלים עם ארבע עונות של מאזן שלילי.

 

3. שש עונות לא היו שלוש קבוצות כל כך חלשות בליגת העל. שלוש האחרונות צברו עד כה יחד 51 נקודות, למרות שצריך להיות הוגנים ולומר 60 נקודות. עם זאת, גם בעונת 2010/11 הופחתו נקודות להפועל ר"ג. הפקטור הקובע: 11 ניצחונות בלבד לשלוש הקבוצות הללו יחד ב-75 משחקי ליגה – פחות מ-15 אחוזי הצלחה.

 

שחקני כפ"ס והפועל ת"א. מספרים מעליבים (אודי ציטיאט)

 

4. ברק יצחקי, שחלף השבוע על פני יניב קטן במצעד הכובשים הגדולים בכל הזמנים, שבר שיא פרטי במכבי ת"א כאשר כבש שישה שערים ב-11 מחזורי הליגה האחרונים. הוא מעולם לא הגיע למאזן כזה במועדון הצהוב.

 

טל בן חיים, שכבש השבוע את שער השדה הראשון שלו בליגה מאז ה-0:5 בדרבי בספטמבר 2016, נכנס לרשימת 25 הכובשים הגדולים בליגה בתולדות מכבי ת"א, כשהוא משתווה במקום ה-24 ליוסל'ה גולדשטיין, יצחק נחמיאס ורודריגו גולדברג – לכולם 31 שערי ליגה בצהוב.

 

יצחקי ובן חיים. כבשו באשקלון ושיפרו את מאזנם (דני מרון)

 

5. פדרו גלבאן כבש השבוע את שער ליגת העל ה-77 שלו במדי בני יהודה וזה מעמיד אותו יחד עם אלון מזרחי במקום השלישי מבין כובשי בני יהודה בליגה הראשונה, אחרי אהוד בן טובים (91) וזכי מזרחי (88). יחד עם הליגה השנייה יש לגלבאן 99 שערי ליגה במדי בני יהודה (מקום שני בכל הזמנים).  

גלבאן. השער הבא יהיה המאה שלו בכתום (אריאל שלום)

עוד באותו נושא:

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי