הכה את המומחה: כך ישראל תצא בכבוד מהמשחק מול ספרד

לופטגי והשחקנים באימון. יש להם נקודות תורפה
לופטגי והשחקנים באימון. יש להם נקודות תורפה | צילום: AFP

שילוב של מזל, משמעת טקטית והכרת עקרונות היריבה שווה נקודה בחיחון (22:45). וגם: איך אפשר לשגע אותם

(גודל טקסט)

"כמו כלה ביום כלולותיה, שיודעת שהיא…" תעצרו כאן. אין לי שום כוונה להצטרף להלקאה העצמית ולזיכרון הקצר – רק לפני ארבעה חודשים ניצחנו 0:3 באלבניה – של חלק מהציבור הישראלי, זה שאוהד קבוצות ולא אוהד את הנבחרת שלו.

 

רוב הסיכויים שנבחרת ישראל לא תנצח הלילה בחיחון. למעשה, אף אחת מהנבחרות – כמה מהן טובות בהרבה מישראל – לא ניצחה בספרד במוקדמות המונדיאל. הסיכוי שישראל תעשה תיקו, שאולי לא יתרום לסיכויים שלה להעפיל למונדיאל, הוא טיפה פחות מסביר. תיקו טוב לביטחון של הנבחרת, לאמונה שלה שהיא תהיה מסוגלת להתמודד על עלייה במוקדמות של יורו 2020, שם מחלקים יותר כרטיסים לטורניר הגמר.

 

 

אפשר להוציא תיקו בספרד. צריך הרבה מזל – מהסוג שהיה לפינלנד בדיוק לפני ארבע שנים בחיחון – צריך להיות במשמעת טקטית מושלמת וכמובן להכיר מצוין את עקרונות המשחק הספרדי.

 

בימים האחרונים התעמקתי בכמה קטעי וידאו, שהמרכזי שבהם היה הניצחון הספרדי של הנבחרת הצעירה הספרדית בגמר היורו שנערך בטדי לפני ארבע שנים, תחת הדרכתו של ז'ולן לופטגי, המאמן שיעמוד הערב הקווים מול אלישע לוי. יש דבר אחד מרכזי שכדאי לקחת מלופטגי לחיים בכלל: לא משנה מי משחק, אלא איך משחקים. כלומר, זה לא משנה אם אתה חלוץ או קשר, הכי חשוב זה איפה היית בזמן הנכון, אם מסרת, או בעטת לרשת.

 

במשחק נגד איטליה הצעירה תופקד אלבארו מוראטה כחלוץ, אבל את שלושת השערים הראשונים כבש טיאגו, אחד מהם מבישול של מוראטה. המסקנה מאוד ברורה: ספרד לא משחקת עם מערכים ברורים, היא פשוט משחקת כדורגל. כשמחברים את הגנים הברזיליאים של טיאגו לעקרונות המשחק הספרדי, מקבלים שחקן שגם אחרי ארבע שנים, הוא קטלני. אם לא בספרד, אז בבאיירן.

 


אלישע לוי והשחקנים באימון. צריכים להכין תכנית (AFP)

 

הספרדים בעידן לופטגי – וגם לפניו – מחזיקים בכדור בין 67% ל-72% מהזמן. נגד ליכטנשטיין, וגם באיטליה, קבוע; הם מתנפלים עליך כשהכדור אצלך ומנסים להחזיר אותו בטווח של שניות ספורות. מדובר בלחץ מטורף, שצריך לדעת לצאת ממנו במינימום נגיעות, במקסימום תנועה לשטחים מתים ובתיאום מושלם; כשהם מניעים כדור, הם מניעים בקבוצות של 3-4, וככל שהם מעסיקים הרבה שחקני יריב במקומות לא מסוכנים, השטחים היותר מסוכנים מידלדלים, ואז השחקנים הפנויים נעים לשם – בינגו; ככל שהם מניעים יותר כדור והיריב מנסה להפריע, יש יותר נטייה לבצע עבירות. ואז הבעיה הגדולה היא המצבים הנייחים. זה לא משנה מאיפה מבוצעת הבעיטה החופשית, היא מאוד מסוכנת.

 

במשחק בו חילצה פינלנד את התיקו בחיחון, היא ספגה שער לאחר פתיחת המחצית השנייה מראשו של סרחיו ראמוס. היא פשוט הצליחה לנקות את הרחבה מהנעת כדור ספרדית בשליש האחרון, השוער תפס יום, הספרדים בעטו מרחוק וגם הפקירו את ההגנה כשהרגישו לחץ מהתוצאה.

 


שחקני ספרד באימון. אוהבים להחזיק בכדור (AFP)

 

ולכן הלילה צריכה ישראל קודם כל לגמור את המחצית בתיקו. כשיוון ניצחה – האחרונה לעשות זאת בספרד – לפני 14 שנה, היא כבשה בדקה ה-43, ובמחצית השנייה יכולה הייתה לשלש את התוצאה, כי לא עמדה מולה הגנה. תוצאה לא טובה מוציאה את הספרדים מדעתם.

 

איך עושים את כל זה? באמת לא משנה עם מי, אלא עם מה. לתת לספרדים להניע כדור באזורים לא מסוכנים, להימנע מעבירות ככל שניתן, ולהיזהר מכל השחקנים שנמצאים על המגרש. אינייסטה, טיאגו וסילבה יכולים למסור, אבל גם להיות שחקני מטרה. וקוסטה? הוא לא רק חלוץ אדיר, הוא פרובוקטור לא קטן.

 

ההערכה היא כי ישראל לא תושפל בספרד, זה לא קורה לה כשהיא באה בכוננות ספיגה. צריך לדאוג שהשאלה "כמה תפסיד" תהיה שוות ערך ל"אם תפסיד". זה יוכיח שאלישע לוי בא מוכן. 

עוד באותו נושא:

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי