שני המשחקים האחרונים במשחק הראשון של שמינית גמר ליגת האלופות יתקיימו מחר (רביעי, 21:45). פורטו תפגוש את יובנטוס ואילו סביליה תארח את לסטר.
פורטו – יובנטוס
אלופת איטליה תגיע לדראגאו למפגש מסקרן מול הדרקונים. במוקד יעמוד המפגש הענק בין שניים מהשוערים הטובים בעולם בעשורים האחרונים, איקר קסיאס וג'ינלואיג'י בופון. בעוד שבופון ממשיך במשך שנים להיות השוער הבולט של יובנטוס ורושם עונה 16 במועדון, קסיאס הגיע בשנה שעברה לפורטו מריאל מדריד ונמצא בסוג של נסיגה בקריירה שלו. העונה הוא חזר ליכולתו הטובה וכעת כולם בפורטו מרוצים מאוד מהרכש של הנשיא פינטו דה קוסטה.
קשר פורטו, דנילו, סבור שהאוהדים עשויים לעשות את ההבדל לאחר שקרוב ל-50 אלף מהם כבר רכשו כרטיסים וןיהיו גורם מכריע במשחק הבית. הברזילאי יודע שההבדל בין הקבוצות טמון בהבדלים הכלכליים, בראיון ל"לה רפובליקה" אמר: "ההבדל הכלכלי ענק. אנחנו צריכים למכור את הכוכבים שלנו כדי להתקיים ויובה יכולה לרכוש כל שחקן שהיא רוצה".

בופון וקסיאס, במוקד (AFP)
פורטו תקבל 6.5 מיליון יורו על עלייה לשלב הבא, אבל היא זקוקה להצלחה כדי למכור שחקנים בקיץ הקרוב ובתוכם מלך השערים אנדרה סילבה בן ה-21 שהבקיע 13 שערים העונה ובישל ארבעה ב-22 משחקים.
מנגד, גונסאלו היגוואין אמר: "אני מאושר שבחרתי ביובנטוס. אנחנו יכולים לזכות בליגת האלופות, אבל צריך להישאר רגועים. לפורטו אצטדיון נפלא, אווירה טובה וקבוצה טובה. עקצתי את איקר קסיאס ברשת החברתית, אבל זה תמיד חוויה גדולה לכבוש נגד שוער גדול".
עבור מסימיליאנו אלגרי הצרות הגדולות מגיעות מחוליית ההגנה. לאונרדו בונוצ'י התעמת עם המאמן ולא יהיה בסגל להתמודדות וגם מצבם של אנדראה ברצאלי וג'ורג'יו קייליני מוטל בספק כשהשניים לא כשירים לחלוטין. אלגרי ייאלץ לקוות שלפחות אחד מהם יהיה כשיר.
היגוואין ודיבאלה, יצאו עם ניצחון מהדראגאו? (AFP)
אלגרי התייחס להחלטה לגבי בונוצ'י ואמר: "זו ההחלטה הנכונה עבור המועדון, החלטה הוגנת. גם התגובה שלי לא היתה בסדר ואנסה לתקן את זה".
המתח בין המאמן לשחקנים: "אין דבר כזה. הייתי צריך לקבל החלטה כזו למען הקבוצה". בונוצ'י עצמו צפוי להיקנס, אלגרי יתרום כסף לצדקה.
הרכבים משוערים
פורטו: איקר קסיאס, מקסי פריירה, איבן מרקאנו, פליפה, אלכס טלס, דנילו, הקטור הררה, אוליבר טורס, יאסין ברהאימי, אנדרה סילבה, טיקיניו.
יובנטוס: ג'אנלואיג'י בופון, סטפן ליכשטיינר, מהדי בנעטיה, ג'ורג'יו קייליני, אלכס סנדרו, סמי חדירה, מיראלם פיאניץ', חואן קואדראדו, פאולו דיבאלה, מריו מנדז'וקיץ', גונסאלו היגוואין.
סביליה – לסטר
האם קלאודיו ראניירי יצליח לעצור את הנפילה של לסטר דווקא דרך ליגת האלופות. השועלים נמצאים בצניחה חופשית וספגו חמישה הפסדים רצופים כולל הדחה מהגביע ב-1:0 למילוול מליג 1. אלופת אנגליה רחוקה רק נקודה מהקו האדום בפרמייר-ליג.
אוהדי לסטר הוזהרו בהגעה לרמון סאנצ'ס פיחואן לאחר שאוהדי מנצ'סטר סיטי הותקפו בעבר בעיר. המשטרה המקומית הודיעה: "ננקוט יד קשה נגד התפרעויות. האוהדים האנגלים יכולים ליהנות מחוויה בעיר ויש מקומות יפים לראות".

ראניירי, משחק תקוע באמצע המאבק (AFP)
סביליה מבחינתה שואפת לעלות לראשונה בתולדותיה לרבע גמר האלופות ולסטר יכולה להיות יריבה נוחה על מנת לממש את המשימה. החלוץ הצרפתי וויסאם בן יידר רוצה לכבוש לראשונה אחרי שבעה משחקים בהם לא הבקיע.
חורחה סמפאולי אמנם מצליח גם בליגה, אבל ישמח להמשיך במסע האירופי שלו. בינתיים במועדון מקווים להאריך את חוזהו של המאמן הארגנטינאי המצליח. "מקווים שבמוקדם או במאוחר הוא יחתום לפחות לעוד שנה", אמר הנשיא חוסה קסטרו. חוזהו הנוכחי של אקס נבחרת צ'ילה מסתיים ב-2018 אך כאמור ברצלונה כבר מגששת כמחליף אפשרי ללואיס אנריקה.
"יש לנו צ'אנס טוב להמשיך הלאה ואצלנו בבית אנחנו חייבים לממש את היתרונות שלנו", אמר סמפאולי במסע"ת לקראת לסטר, "לגבי הפרסומים על הארכת חוזה שלי, אני מעדיף להתמקד בהווה ולא בעתיד". . הקשר הברזילאי מריאנו הוסיף: "זה טוב שאנחנו מתחילים בבית, כך נוכל להשיג מקדמה לגומלין באנגליה".
הרכבים משוערים
סביליה: סרחיו ריקו, מריאנו, אדיל רמי, קלמנט לנגלה, סרחיו אסקודרו, סטיבן אנזוזי, ויסנטה איבורה, ויטולו, סמיר נאסרי, סטבן יובטיץ', וויסאם בן יידר.
לסטר: קספר שמייכל, דני סימפסון, ווס מורגן, רוברט הות', כריסטיאן פוקס, דני דרינקווטר, ווילפריד אנדידי, ריאד מאחרז, דמאראיי גריי, ג'יימי וארדי, שינז'י אוקאזקי.
מה דעתך על הכתבה?