מכבי חיפה נמצאת בפתחו של עידן חדש, זאת לאחר שרוני לוי עזב במפתיע את המועדון. מי שאמור להרוויח באופן אישי מבואו של מאמן חדש הוא אלירן עטר, שנשאר במועדון למרות חיזורים ממכבי ת"א.
החלוץ והמאמן, כידוע, לא שידרו על אותו גל ולמרות עונה רווית כותרות ותהפוכות ביחסים בין השניים, הוא הצליח לרשום מאזן של עשרה שערי ליגה ושלשה בישולים, כאשר בחלק מהמשחקים הוא עלה מהספסל.
ויקי פרץ, חלוץ העבר של מכבי ת''א, שכמו עטר שיחק בצרפת וחזר לארץ, מתייחס לסיטואציה: '"עטר הוא שחקן גדול, בעל יכולת וירטואוזית. לפעמים אין חיבור עם מאמן, אבל זה לא מבטיח שיגיע מאמן חדש ויהיה לשחקן טוב יותר, יש מאמנים שמלטפים, ישנם כאלה שצועקים וישנם גם שמרביצים. בשורה התחתונה, כשמגיע מאמן חדש יש הזדמנות שווה לכל השחקנים, להוכיח את יכולותם ולבסס את מעמדם בקבוצה".
"אלירן עטר הוא גולר. הוא יכול לשחק באמצע ובצדדים", מנתח פרץ. "הוא יכול וצריך לעשות פעולות יצירתיות שיסכנו את השער, שחקן כמוהו צריך חיבוק אבהי והרגשה שמישהו מאחוריו והוא יוכל לתת הרבה יותר בתחום היצירתי, למרות הדרישות ההגנתיות של המאמן''.
לא שידרו על אותו גל? "עטר צריך דמות אבהית" (ערן לוף)
יעקב אסייג, שאימן את אלירן עטר בבני יהודה, מלא במחמאות: ''אלירן עטר הוא מעל הליגה שלנו. בשנה שעברה הוא נתן מספרים יפים למרות שבחלק מהתקופה לא הרכיבו אותו ובחלק מהתקופה היה פצוע. הוא צריך הרבה בטחון והוא יפיק הרבה תועלת. מדובר באחד השחקנים הכי גדולים בליגה. אחרי אהוד בן טובים, הוא השחקן הכי גדול שצמח בשכונת התקווה''.
אסייג ניסה להסביר את מערכת היחסים בין רוני לוי לחלוץ: ''אלירן זקוק יותר לדמות אבהית, כזו צועקת ומלטפת, משימות של מאמן? אלירן לא צריך להיות שר ההגנה של אף אחד. בבני יהודה הוא היה עושה גם עבודת הגנה. אם אתה מביא שחקן כמוהו לקבוצה, צריך להתמקד בדברים הטובים שלו. מכבי חיפה עשו צעד נכון כשהחליט להשאיר את עטר, אין הרבה שחקנים טובים בליגת העל כיום".
מהגדולים ביותר שגדלו בשכונת התקווה. אלירן עטר (עדי אבישי)
מיכל יערון, מנכ''לית לעו''ף ופסיכולוגית ספורט, מדברת על חשיבות הביטחון: "אנחנו רואים שחקנים שפורחים אצל מאמן אחד ודועכים אצל אחר, כשהקשר הפסיכולוגי הרגשי בין ספורטאי למאמן זה כמו קשר בין ילד להורה. ילד צריך שההורה יתמוך בו ויסומך עליו כדי להצליח, אותו דבר בעולם הספורט. שחקן כדורגל צריך שמאמן יתמוך בו ויסמוך עליו, הרי מספיק כמה ימים לא טובים כדי שיווצר לחץ על השחקן מצד הסביבה, ההנהלה, הקהל והתקשורת. אם המאמן לא מעיז לעמוד באומץ מאחוריו, הוא יכול לאבד אותו לתקופה ארוכה''.
יערון מדגישה את חשיבות התמיכה בשחקן: ''כאשר מאמינים בך, שאומרים לך 'אני מאחוריך', יש לשחקן יותר סיכוי להצליח. מהמעט שראיתי, אלירן עטר הוא שחקן מצוין, לא דווקא ברמת הכדורגל אלא בהתנהלות שלו. למרות חוסר היציבות, ההתנהלות שלו אמיצה, הוא יכול במצבים הכי קשים ולחוצים לקחת כדור וללכת בכוח לשער, אלירן עטר לא איבד את מה שיש לו ברגליים. מעבר לזה, הוא עושה רושם של אדם שקט, לא ראיתי שום בעייתיות סביבו, ההתנהלות שלו שקטה ולא מתוקשרת, לא שמעת על בעיות התנהגות או מריבות''.
''גם שחקן יצירתי צריך שיאמינו בו", מסכמת יערון. "שלא יצרו את צעדיו ולא יעבירו מאחוריו ביקורת כל הזמן. תמיד האמנתי בו כשחקן בוגר שהיה באירופה ויכול להצליח, הוא צריך את התמיכה מאחוריו, אם המאמן יצר את צעדיו הוא עלול לגרום לעטר לאבד את האישיות שלו ולגרום לו לא להצליח. לגבי הוראות הגנתיות כמו סגירת קו, אם המאמן אומר לו אתה יכול להיות יצירתי אבל יש לי תנאים ראשונים, בצורה שלא תכבול את האישיות של עטר, הוא גם יקבל את הקצפת''.
התנהל בצורה נבונה. אלירן עטר (ערן לוף)
מה דעתך על הכתבה?