משעממת מדי וצפויה: המערך שיכול לעורר את בית"ר ירושלים

בצוותא הם יכולים לשנות את העונה
בצוותא הם יכולים לשנות את העונה | צילום: דני מרון

הנתון שמטריד את רן בן שמעון יכול להפוך לשולי אם המאמן ירענן ואולי יצליח להחיות את שכטר. וגם: פירלו, וידאל ופוגבה הישראלים גרמו לקריסתו של איוניר

(גודל טקסט)

הרעננות היא שחסרה העונה לבית"ר ירושלים. נראה שהשגרה השתלטה על בית וגן, ובקבוצת המנורה, שגרה היא אויב. דווקא הסערה מביאה ללהט ולרוח שתמיד אפיינה את הירושלמים.

 

עם 12 שערי ספיגה, בית"ר מציגה את אחת מחמש ההגנות החלשות בליגה, והנתון הזה מטריד מאוד את רן בן שמעון – במיוחד לנוכח העובדה שבשנים האחרונות בית"ר הייתה ידועה בחוליית קישור אגרסיבית, שהורכבה ממחלצי כדור בחסד. אל דויד קלטינס, קלאודמיר ודן איינבינדר הצטרפו העונה עידן ורד, אריק סאבו וקובי מויאל, ולפתע צריך לבחור שלושה מתוך שישייה עוצמתית. אולי זו הבעיה.

 

 

בית"ר נתפסת לאורך שנים כקבוצה של 3:4:4. שלישיית הקישור היא הנושא הראשון שבו כל מאמן יריב ניגש לטפל לפני המפגש עם הקבוצה של אלי טביב, ובדיוק כאן חייבת בית"ר לבצע שינוי. היציבות חשובה, אבל גם אם בוחרים לדבוק בשיטה, יש לחדש אותה, בעיקר בתנועות התקפיות. יציאות של הקשר 50/50 לעומק, יציאות של הקשרים לקווים במקום חלוצי הצד, כניסות מגנים למרכז – בבית"ר כבר טעמו מהכל. ולכן שינוי השיטה וריענון הגישה מתבקשים.

 

בן שמעון. שיניי השיטה וריענון הגישה מתבקשים (ערן לוף)

 

מאז שארסניו ואלפורט הוקפא, נותר בן שמעון עם איתי שכטר ושמעון אבוחצירה, אחד מהם במרכז, אחד בקו, וטביב מחפש חלוץ נוסף. רק שאיש משני החלוצים הללו אינו מפיק מעצמו את המיטב באגף, ואף אחד מהם לא טוב מספיק כחלוץ שפיץ בודד. מאידך, כל אחד מהם יפרח כשישחק ליד חלוץ נוסף.

 

אבוחצירה זקוק לצדו למהירות, שכטר זקוק לשחקן בעל טכניקה שקטה, והמסקנה אחת היא: השניים ישלימו זה את זה אם בית"ר תעבור ל-2:4:4 .העונה הגדולה של שכטר בהפועל ת"א, שהסתיימה עם 22 שערים, הייתה כאחד משני חלוצים. אבוחצירה פרח בקריית שמונה ובהפועל פ"ת בשיטת היהלום, גם כאן כאחד משני חלוצי שפיץ.

 

אגב, מוזרה העובדה כי אף לא אחת מקבוצות ליגת העל משחקת כיום עם שני חלוצים. גיא לוזון, שתמך בשיטה, זנח אותה בשל היעדר חומר שחקנים מתאים לכך בהפועל ת"א, רנה מולנסטיין השתמש בה מעט, מעבר לכביש ניסה אלי כהן את המעוין כדי לנצל חיבור בין שלומי ארבייטמן ומהראן לאלה, אבל חזר במהירות למערך הקודם.

 

איינבינדר מקווה שזה לא יהיה הוא שיאבד את מקומו בקישור? (ערן לוף)

 

הפחד לאבד את הקשר השלישי הוא מוטעה מיסודו. אם חלוץ בודד נע בין בלמי היריב בקו אופקי, הרי ששני חלוצים ינועו בין בלם לקשר אחורי בקו אנכי – דרך יותר קצרה שמביאה את שני החלוצים רעננים יותר לרחבת היריב.

 

ה-3:3:4 של בית"ר חייב להיעצר. הוא משעמם וצפוי, בדיוק כמו בבית"ר עצמה. ורד יפתח ימינה, לידור כהן שמאלה ובשתי עמדות הקשרים האחוריים יתרחש סוף סוף מאבק על חולצת ההרכב. ואין טוב ממאבק כדי להפוך את בית"ר ירושלים לתוססת מחדש.

 

עונת השיא שלו הייתה עם חלוץ נוסף לצדו. שכטר (דני מרון)

 

2. דווקא מוטי איוניר החליט לשחק העונה עם שני חלוצים. רק שמאמן קריית שמונה לשעבר לא רצה לוותר על שלישיית קישור, ובדיוק לשם כך יצר אנטוניו קונטה ביובה את השיטה שמשלבת שני חלוצים עם שלושה בלמים. איוניר הוא חסיד ה-2:3:5. הוא צירף שני בלמים זרים יחד עם קאסיו פרננדס, הביא שני חלוצים זרים וכן את שלומי אזולאי מסכנין בנוסף לאחמד עאבד.

 

לא ויתר על שיטתו ושילם על כך בתפקיד. איוניר (דני מרון)

 

רק שמוטי נפל במה שביניהם. בואו של הקשר שלומי אזולאי עורר מעט, אך מכל שאר שחקני האמצע של הקריה, איוניר לא מצא את פירלו, וידאל ופוגבה הישראלים. הגברת הזקנה שרדה שנים כהגנה הטובה באירופה, הקריה ספגה תשעה שערים בחמשת המשחקים האחרונים – קרוב למחציתם ברבע שעה האחרונה של המשחקים. כך הגיעה לסיומה ההשראה האיטלקית, כמו גם דרכו של איווניר בקבוצה.

עוד באותו נושא: מוטי איוניר, רן בן שמעון

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי