עונת 2015/16 אמנם לא הגיעה לסיומה – עדיין נותרו גמרי הגביע ברחבי אירופה, כולל כמובן גמר ליגת האלופות – אבל הליגות הגדולות כבר ננעלו. אז רגע אחרי שנקבעו האלופות, היורדות וגם חלק מהעולות, קבלו את הסיכום הנרחב של מה שאירע בתשעת החודשים האחרונים.
אנגליה
אלופה: לסטר (בפעם הראשונה ב-132 שנותיה)
מלך השערים: הארי קיין (25 שערים)
יורדות: אסטון וילה, נוריץ' וניוקאסל
עולות: ברנלי ומידלסברו עלו אוטומטית. האל ושפילד וונסדיי עם רגל וחצי בגמר שיקבע את העולה השלישית.
הפתעה: כל מילה מיותרת. השועלים הפתיעו את כל עולם הכדורגל בסיפור הסינדרלה הגדול ביותר של הכדורגל המודרני. לסטר ניצלה מירידה בשנה שעברה וזינקה למקום הראשון העונה. היא הפסידה רק שלושה משחקים והעלתה לתודעה שחקנים אלמוניים.
כישלון: צ'לסי, בלי ספק. אחרי הזכיה המרשימה באליפות תחת ז'וזה מוריניו, הבלוז נאלצו להיפרד מהתואר בשלב מאוד מוקדם וסיימו רק במקום ה-10 – הכי גרוע אי פעם עבור אלופה יוצאת.
הכוכב: ריאד מחרז. מזמן לא ראינו שחקן טכני כמוהו בפרמייר-ליג. העליה המטאורית שלו היא סיפור לא פחות מדהים מזה של ג'יימי וארדי, ואין ספק שבעוד עונה או שתיים הוא יגיע לאחת הגדולות באירופה.

וארדי וגביע האליפות, הישג שכנראה לא ישוחזר לעולם (gettyimages)
ספרד
אלופה: ברצלונה (בפעם ה-24 בתולדותיה)
מלך השערים: לואיס סוארס (40 כיבושים)
יורדות: ראיו וייקאנו, חטאפה ולבאנטה
עולות: לא נקבעו עדיין. לגאנס ואלאבס מובילות בהפרש 4 נקודות מהדולקות אחריהן, 4 מחזורים לסיום. באיזור הפלייאוף נמצאות כרגע: חימנסטיק, סראגוסה, אוביידו ואוסאסונה.
הפתעה: זינדין זידאן. רבים מאוהדי ריאל מדריד ויותר מזה פרשנים חששו שמינויו של זיזו הוא פופוליסטי בלבד. התשובה הגיעה בסיום העונה. אם סופרים את המחזורים מאז הגיע הצרפתי, אז הוא המאמן המוביל בליגה וריאל ראשונה בטבלה עם 53 נקודות, לפני ברצלונה (49) ואתלטיקו (47).
כישלון: ולנסיה. העטלפים בנו סגל שהיה אמור להתחרות בצמרת, אבל מצאו עצמם מסיימים את העונה במקום ה-12.
הכוכב: לואיס סוארס. החלוץ האדיר של ברצלונה (הטוב בעולם?) גנב את ההצגה מליאו מסי וכריסטיאנו רונאלדו.

גנב את ההצגה למסי ורונאלדו. סוארס (gettyimages)
גרמניה
אלופה: באיירן מינכן (26, אבל לראשונה בבונדסליגה בפעם הרביעית ברציפות)
מלך השערים: רוברט לבנדובסקי (30, פעם ראשונה ששחקן זר כובש כמות כזו)
יורדות: האנובר ושטוטגרט. פרנקפורט במבחנים
עולות: פרייבורג ולייפציג. נירנברג במבחני העליה
הפתעה: מנשנגלאדבך. פתחה את העונה בצורה נוראית ובמחזור השישי דורגה אחרונה, אבל סיימה אותה רביעית ועם כרטיס למוקדמות ליגת האלופות
כישלון: שטוטגרט. בעונת 2006/7 היא זכתה באליפות, אבל אחרי 40 שנה ירדה לליגה השניה. עם זאת, הכתובת הייתה על הקיר, שכן בשתי העונות הקודמות סיימה הקבוצה במקומות 14 ו-15.
הכוכב: לבנדובסקי. אף אחד לא ישכח את החמישיה המטורפת לרשת של וולפסבורג בתוך 9 דקות – הישג שיפאר כנראה עוד כמה שנים טובות את ספר השיאים של גינס.

פפ גווארדיולה, נפרד ממינכן עם עוד צלחת (gettyimages)
איטליה
אלופה: יובנטוס (34)
מלך השערים: גונסאלו היגוואין מנאפולי (36 שערים). השווה שיא של 87 שנה, בדיוק כמו ג'ינו רוזטי שעשה זאת בעונת 1928/29.
יורדות: ורונה, פרוזינונה וקארפי
עולות: קליארי וקרוטונה (לראשונה בתולדותיה). פסקארה, טראפני ובארי הבטיחו השתתפותן בפלייאוף לעליה.
הפתעה: ססואולו. אם יובנטוס תזכה בסוף השבוע בגביע האיטלקי, אז הקבוצה הקטנה, שסיימה שישית, תשחק בעונה הבאה בליגה האירופית.
כישלון: מילאן. אחת מקבוצות הפאר של אירופה ממשיכה בהתדרדרות שלה. היא סיימה במקום טוב יותר מבשתי העונות הקודמות (7), אבל אחרי שהשקיעה ברכישת קרלוס באקה ולואיז אדריאנו התברר שאין חדש תחת השמש.
הכוכב: היגוואין, בופון ודיבאלה להטו, אבל הכוכב הוא דווקא מאמן. מאוריציו סארי, מאמן יחסית אלמונית, הוליך את נאפולי לעליה אוטומטית לאלופות ולסגנות. היגוואין שרץ לחבק אותו במשחק האחרון אחרי שהבקיע אמר: "הוא שידרג אותי. בזכותו כבשתי כל כך הרבה שערים".

היגוואין, סיפק עונה היסטורית (gettyimages)
צרפת
אלופה: פ.ס.ז' (6). היא הקדימה את השניה ב-31 נקודות, דבר חסר תקדים.
מלך השערים: זלאטן איברהימוביץ' (38 שערים)
יורדות: אז'קסיו וטרואה
עולות: נאנסי ודיז'ון
הפתעה: ניס הקטנה השתחלה למקום הרביעי וחזרה על הישג דומה מעונת 2012/13. כוכב ענק אחד נצץ בקבוצה של קלוד פואל וזהו חאתם בן ארפה שהבקיע 17 שערים בעונת השיא שלו.
כישלון: מארסיי. מועדון הפאר סיים רק במקום ה-13 – אחד ה"הישגים" הגרועים מאז נוסד.
הכוכב: זלאטן איברהימוביץ', כמובן. הסופרסטאר כבש 38 שערים, בישל 13 נוספים ויותר מהכל, היה הפנים של הליגה הצרפתית.

ליגה של שחקן אחד, ועכשיו הוא עוזב (gettyimages)
מה דעתך על הכתבה?