התאריך היה ה-20 במאי 2015, דקות לאחר התבוסה הכואבת בגמר הגביע 6:2 למכבי תל אביב. קברניטי הקבוצה מבירת הנגב הגיעו למסקנה כי הקבוצה חייבת שינוי משמעותי, לא שינוי רגיל אלא שינוי דווקא במישור הפסיכולוגי.
למעשה זה החל ארבעה ימים לפני כשאלונה ברקת הודיעה על מינויו של ברק בכר למאמן ועל שינוי כל המערך שעוטף את הקבוצה.
יחד עם זאת במועדון הבינו שצוות מקצועי זה לא הכל. לא מעט שיחות ערכו המנכ"ל אסי רחמים עם ברק בכר ועוזרו דאז שרון מימר על חיזוק הסגל כשאחת המטרות המרכזיות הייתה: צירוף שחקן מנוסה עם קבלות שיוביל שינוי בגישה ויוסיף מימד של "ווינריות" למועדון שהיה קרוב מאוד לבאר בשנתיים שקדמו לכך אבל תמיד חסר את הגרוש ללירה.
הוסיף את הווינריות שנדרשה, ראדי (דני מרון)
"חסר לקבוצה הזו אופי", אמרו אז אחד לשני במועדון והשם שמיד עלה לאוויר היה של מהראן ראדי שרק בגמר הגביע תקע את המסמר השישי ברשת של אג'ידה וחגג אליפות שלישית ברציפות וטרבל היסטורי עם מכבי תל אביב. למרבה הפלא באותה העת ראדי לא היה ממש רצוי אצל הצהובים ולאחר שקיבל את הפניה מבאר שבע לא היה לו ספק איפה הוא רוצה לשחק: "גאווה להצטרף לפרויקט של אלונה. אעשה הכל כדי להצעיד אותו צעד אחד קדימה".
"הוא תוספת כוח משמעותית, שגם ככה הצטרף לקבוצה שהייתה בתהליך של צמיחה", אומר איברהים אבו רקייק, פרשן ומאמן עבר בהפועל באר שבע. "מהראן התלבש כמו כפפה ליד על התהליך הזה; כותרתו זו החזרה של אליניב ברדה מגנט בבלגיה וכל הרכש שהגיע לאחר מכן. האליפות לא קרתה ביום אחד. זה היה תהליך, אוסף של אלמנטים, שראדי הוא אחד מהם. הוא הביא מהניסיון שלו, מהווינריות שלו, והעביר את זה לכל השחקנים החדשים", מוסיף.
דווקא אצל האוהדים ההחתמה הזו התקבלה מעט בפליאה. "ראדי נראה שחקן גמור. לא ברור למה שחקן שלא מתאים למכבי טוב לנו", אמרו אבל לא ממש הבינו שדווקא זה סימן את השינוי של הפועל באר שבע.
ראדי סחוט, "רץ הכי הרבה ללא ספק" (דני מרון)
"מבחינת מבחן התוצאה, תועלת מול עלות, מהראן ראדי עבר בגדול. הבחור משקיען ברמה הכי גבוהה שיש, לא עושה לעצמו הנחות, למרות שהגיע עם שלוש אליפויות. הוא שחקן בשל יותר מאחרים, כי לפי דעתי ההצלחה שלו הגיעה מאוחר. עם עובדות אי אפשר להתווכח – אין בארץ שחקן שלקח ארבע אליפויות רצופות בשנים האחרונות והוא היה חלק מכולן", הוסיף אבו רקייק.
תוספת בחדר ההלבשה
"אין מילים לתאר את מה שמהראן עבר, מעיד אחד מחבריו לקבוצה. "ההגעה שלו הוסיפה לנו מימד של קילריות בקבוצה. היינו קבוצה טובה גם בלעדיו אבל אחרי שהוא הגיע הפכנו למצוינים והתוצאות מדברות בעד עצמם".
ראדי השתלב במהירות בקבוצה והפך למעין באנקר של ברק בכר במשחקים גדולים. הקשר עם מוסר העבודה הגבוה נחשב גם לבעל יכולת מסירה מרשימה ובעל ראיית משחק מצוינת הייתה השפעה גדולה על סגנון המשחק של האלופה.
השפעה גם בחדר ההלבשה, כולם סביב ראדי (דני מרון)
"מהראן מקום ראשון בקבוצה מבחינת קילומטרז' – אין תחרות אפילו. כל משחק הוא מגיע ל-12 קילומטרים. הלוואי על כל שחקן להראות כמו שהוא נראה גם בגילו המתקדם. תוסיף לזה את הניסיון והיכולת הטכנית שלו והרווחת שחקן מציין. הוא משמש דוגמא לכולנו", מעיד שחקן נוסף של האלופה.
ראדי שחגג ביולי האחרון 34 אביבים זוכה כמובן למחמאות לא מעטות. "לא סתם הוא בחר בבאר שבע, הוא ידע שיש פוטנציאל. הוא בחר כאן כדי לקחת תארים", אמרו במועדון.
על אף המילים החמות ראדי חווה גם לא מעט קשיים בבירת הנגב. לא מעט אוהדים רואים בו כמתחרה של מאור בוזגלו על חולצת ההרכב על אף שהשניים לא משחקים באותה עמדה.
לא נותנים לביקורות לחלחל, ראדי זוכה לתמיכה (דני מרון)
מחשבה זו מעוררת לעיתים רחוקות מעט שריקות בוז כלפי השחקן מצד הקהל ולא מעט ביקורות מצד התקשורת. אך גם כאן נעשה מעשה שלא ישכח כל כך מהר כשאלונה ברקת הרימה לאחרונה את הכפפה ופרסמה תמיכה בקשר ברשתות החברתיות בפוסט בו כתבה: "מהראן ראדי. 4 אליפויות בארבע עונות. מחוייב, חכם, רץ למרחקים עצומים ולא פחות חשוב אישיות מיוחדת ונכס למועדון", כתבה הבעלים והחמיאה.
פוסט זה לא הפתיע איש אך נתן לכולם תזכורת נוספת על הערכה לזה זוכה השחקן במועדון ועל התרומה החשובה שלו לזכיה באליפות ההיסטורית.
"החיבוק החם שהיא נתנה למהראן, בתקופה פחות טובה, זה מסר שהיא שלחה לאנשים על הפועל באר שבע החדשה", מסכם אבו רקייק ומוסיף. "הוא גם מייצג משהו. זו קבוצה שדוגלת בחינוך, בדו קיום, באהבה – זו לא הפועל באר שבע של פעם. מהראן היום מסמן את הדברים היפים אלה. להפועל באר שבע יש אלפי אוהדים מהמגזר, בטח מהמגזר הבדואי פה באזור. אף אחד לא יוותר על זה". עם כל האופטימיות הזו, הוא יצליח להוביל עוד הצהרת כוונות גם ב-21:00 מול האקסית?
מה דעתך על הכתבה?