ההתאחדות לכדורגל החליטה על הקמת ועדה ציבורית לבחינת רפורמה בדרכי המאבק שלה בתופעת ההתפרעויות במשחקי הכדורגל. בוועדה יכהנו שלושה חברים – פרופ' מיגל דויטש (יו"ר הוועדה וחבר נשיאות בית הדין העליון), עו"ד אפרים ברק (חבר בבית הדין הבינ"ל לענייני ספורט והיועמ"ש של ההתאחדות בעבר), פרופ' יאיר גלילי (פרופסור למדעי ההתנהגות באוניברסיטת רייכמן); מרכזת הוועדה תהיה ד"ר בת-חן דיכטר, עו"ד. הוועדה צפויה להגיש את מסקנותיה במהלך החודשים ספטמבר-אוקטובר 2022.
הוועדה תבדוק ותנתח את המצב הקיים בתחום המאבק של ההתאחדות לכדורגל בתופעת ההתפרעויות במשחקי כדורגל ותמליץ על דרכי המאבק האפשריות, הרצויות והאפקטיביות. הוועדה תבחן נושאים כמו: מנגנוני משמעת ומדיניות הענישה הקיימים במסגרת התאחדויות ו/או איגודים במדינות אחרות וכן במסגרת איגודי ספורט בינלאומיים ומידת התאמתם לישראל; מנגנוני משמעת ומדיניות הענישה באיגודי ספורט אחרים בישראל, מידת התאמתם לענף הכדורגל ואפשרות יישומם במסגרת ההתאחדות לכדורגל בישראל; שינויים נדרשים בתקנוני ההתאחדות בכלל ובתקנוני המשמעת בפרט; מערך הענישה המשמעתית בהתאחדות; תמריצים חיוביים ושליליים העשויים לקדם את המאבק בהתפרעויות; הממשקים בין ההתאחדות לכדורגל לבין רשויות אכיפת החוק בישראל וגופי אבטחה המספקים שירותים בתחום האבטחה והסדר במשחקי הכדורגל; כל עניין נוסף אשר הוועדה תסבור כי בדיקתו תהא מועילה ונחוצה לגיבוש מסקנותיה.
הוועדה תהיה עצמאית לחלוטין בפעולותיה, תבחן את הנושאים השונים ותגבש את המלצותיה לפי שיקול דעתה המוחלט. הוועדה תהא רשאית להזמין כל אדם, מתוך ההתאחדות או מחוצה לה, על מנת לקבל מידע ולשמוע עמדות רלבנטיות לגיבוש מסקנות הוועדה. בכלל זה, תבקש הוועדה להזמין נציגי קבוצות מקצועניות ושאינן מקצועניות, נציגי אוהדים, בעלי תפקידים בהתאחדות ובמנהלת הליגות, שחקני כדורגל, נציגי רשויות אחרות ועוד.
יו"ר ההתאחדות לכדורגל, אורן חסון: "עונת 2021/2022 הולידה שיאים של אלימות ולכל אורכה ריחפה תחושת אסון שמתרגש לבוא על כולנו. אוהדי ואוהדות הכדורגל, ברובם המכריע, הם המשאב הגדול ביותר של המשחק ואוהביו הגדולים ביותר. קומץ אלים, עברייני, חסר עכבות, פוגם בחוויית הצפייה של בני ובנות תרבות שמעניקים ביציעים גוון מקורי, ייחודי, חסר תחליף, לכדורגל שלנו. החטאים שלהם גובים לא פעם מחיר כבד גם מאלה שמכבדים את המשחק ואיני יכול להיות אדיש לקולות הביקורת ולתהיות בדבר האמצעים בהם נוקטת ההתאחדות ונוקטים בתי הדין המשמעתיים בנסיונם לבער את הנגע. מטרת הוועדה, שתהנה מעצמאות מלאה, היא לבחון את דרכי ההתמודדות שנמצאים בתחום אחריותה של ההתאחדות לכדורגל במטרה לשמר את הרוב הטוב של האוהדים ולהימנע עד כמה שאפשר מפגיעה בהם. חברי הוועדה, פרופסור מיגל דויטש, עו"ד אפרים ברק ופרופסור יאיר גלילי, מרכיבים אנסמבל עתיר ידע, מכירים היטב את הכדורגל שלנו ואת הקורה בעולם ואני סמוך ובטוח כי ישכילו להעמיד מסמך רעיוני ואופרטיבי שיעזור לכולנו. חברי הוועדה יפגשו כל גורם רלוונטי למשחק, בעלים, אוהדים ועוד, יפעלו בשקיפות ויכוונו למציאת הדרכים בהן המאבק של ההתאחדות לכדורגל בנגע ההתפרעויות יהיה בשורה אחת עם ההתאחדויות המובילות בתחום, אפקטיבי, עדכני ויזכה לאמון מצד כל מי שבאמת רוצים בטובת הענף".
יו"ר הוועדה, פרופסור מיגל דויטש: "הוועדה תבחן את הדרכים האפשריות, הראויות והאפקטיביות, לקידום ההתמודדות של ההתאחדות עם תופעת האלימות במגרשים. לצורך כך הוועדה תנתח בין היתר הסדרים תקנוניים ומחקרים בארץ ובעולם, בהיבטים משפטיים וחברתיים, ותשמע עמדות והצעות של רשויות, פעילים בענף וגורמים אחרים בציבור, ביחס לשינויים אפשריים במצב הקיים. בתום התהליך הוועדה תגבש המלצותיה בדו"ח שיוגש להתאחדות".
מרבית דיוני הוועדה יהיו פתוחים לסיקור כלי התקשורת. עדכון על המועדים בהם תתכנס ומיקומם יועברו מראש לטובת היערכות מתאימה.
מה דעתך על הכתבה?