Sport1 Banner

125 מומחים: לא לקיים משחקים אולימפיים בריו

המשחקים ידחו או יבוטלו?
התמונה הוסרה | מערכת ספורט1

רופאים מזהירים מפני נגיף הזיקה: "חצי מיליון תיירים יועמדו בסכנה"

(גודל טקסט)

חודשיים לפני פתיחת המשחקים האולימפיים בריו, האם אנחנו בפני רעידת אדמה ענקית בעולם הספורט? קשה להניח, אבל בכל זאת הוועד האולימפי הבינלאומי יתקשה להתעלם ממכתב ששלחו לפי ה"טיימס" הלונדוני 125 פרופסורים, רופאים ומומחים של ארגון הרפואה העולמי בדרישה להעביר את המשחקים הקרובה מברזיל בגלל החשש מחיידק הזיקה.

 

המכתב כלל פרופוסורים מאוניברסיטאות בכירות בהן אוקספורד (אנגליה), הווארד ו-ייל (ארה"ב) בהם נטען שיש ממצאים חדשים על החיידק שהופכים את קיום המשחקים האולמפיים בריו ללא אתית מבחינה רפואית. לטענתם המלחמה נגד היתוש בברזיל לא הצליחה ולכן ישנה סכנה לציבור ולספורטאים כאחד. לטענתם ילדים רבים יוולדו בגלל החיידק עם עיוותים בגופם.

 

המכתב ייצור יותר לחץ על הוועד האולימפי ועל מארגני האולימפיאדה שתתחיל ב-5 באוגוסט. הם יצטרכו להוכיח שהתיירים שיגיעו לתחרויות יהיו בטוחים ובוודאי שגם הספורטאים. לדברי המומחים הכוללים שלושה מוסדות בכירים באנגליה ובהם ביולוגיים, עורכי דין ופרופסורים אומרים שההתעקשות על ריו מעמידה ספורטאים רבים בדילמה האם לסכן את בריאותם או לסכן את מעמדם המקצועי והשקעה של שנים באימונים ולכן היא לא אתית.

 

לדבריהם החשש הגדול יותר יהיה לגבי הצופים בתחרויות. "הניסיונות של הברזילאים לעצור את הזיקה גורמת לסיכון לבני האדם שלא נראה בעבר. חצי מיליון אנשים שיבואו למשחקים יועמדו בסיכונים לא הכרחיים ויחזרו עם הנגיף ויפיצו אותו הלאה במדינותיהם", נכתב והמליצו להזיז למקום אחר את המשחקים או לדחותם.

 

הוכח באחרונה שהזיקה גורם ללידות של תינוקות עם בעיות קשות כמו למשל ראש קטן יותר ובעיות בריאותיות אחרות. הנגיף ידוע כבר 70 שנה והיה גורם בעיות קטנות, אבל כעת הוא עבר מוטציה והבעיות גדלו.

 

עד כה ארגון הרפואה העולמי לא המליץ לבטל את המשחקים, כנראה מטעמים של נזק כלכלי, אבל הזהיר את הבאים להגן על עצמם באזורים בגוף שחשופים בגלל פצעים מהנגיף שמגיע מעקיצת יתוש. כמו כן המליץ להשתמש באמצעי מניעה. לדברי המומחים זה לא יספיק למרות שהיתושים פחות פעילים בחורף אז מתקיימת האולימפיאדה בברזיל. כמו ריו הוא אחד המקומות בהם היתושים הכי פעילים בברזיל.

 

כמה ספורטאים כבר הודיעו שלא ישתתפו והוועד האולימפי הודיע שהוא מקיימים דיונים בנושא. אף טורניר אולימפי מעולם לא הוזז בגלל בעיות רפואיות ונראה שזה לא יקרה גם הפעם, אבל עכשיו נשאלת השאלה הסארקסטית מה מפחיד יותר. האיומים של דאעש או היתושים של ריו?

עוד באותו נושא:

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי