נושא הקהילה הגאה היה תמיד טאבו בכדורגל והספורט העולמי. בודדים העזו לצאת מהארון ורובם הגיעו מהספורט האמריקאי או כאלה שכבר פרשו מכדורגל.
ה'מירור' מפרסם הבוקר (שבת) בשער הראשי שלו בענק ידיעה לפיה שני שחקני כדורגל פעילים בפרמיירליג מוכנים לצאת מהארון ולהיחשף. לטענת העיתון אחד מהם הוא אפילו כוכב הנבחרת. אם יעשו זאת הם יהיו הכדורגלנים הראשונים בהיסטוריה של הכדורגל האנגלי שנחשפים בעודם משחקים ובליגה בכירה בבריטניה.
העיתון כתב הבוקר שהסטיגמות שהיו בעבר נגד שחקנים מקהילה הגאה הופחתו והקרקע כעת נוחה יותר לחשיפה שלהם מבלי לחשוש. "זה היה תמיד משחק הכי מאצ'ו שיכול להיות והחשיפה בכדורגל שאתה מהקהילה הגאה היא הגבול האחרון. יש עדיין חשש שיהיו קבוצות של אוהדים שיגלו אגרסיביות נגד שחקן כזה או ילגלגו עליו וירדו לחייו", אמר אחד מאנשי הפרמיירליג שגילה, כי למרות החששות הפעם השחקנים מוכנים לחשוף את עצמם. האם זה יהיה הלם לאוהדים או לצעירים שרואים בהם מודל של חיקוי?
ג'סטין פשנאו היה אחד מאלה שגילה כי הוא שייך לקהילה, דבר שלפי כל הסימנים גרם לבסוף לכך שהוא יתאבד בגיל 37 בגלל שלא היה יכול לסבול את העקיצות, הלגלוג והביקורת נגדו. הפעם הטענה היא שההתאחדות לכדורגל והקבוצות בהן מדובר עומדות מאחורי השחקנים ויתמכו בהם אם ייצאו מהארון.
Saturday's Mirror: "2 Prem Stars: we are ready to come out as gay" (via @MsHelicat) #tomorrowspaperstoday#BBCPaperspic.twitter.com/mlRrLpeHJX
— BBC News (UK) (@BBCNews) October 23, 2015
כדי לדעת מי השחקנים תצטרכו לפי ה'מירור' לחכות עד תחילת העונה הבאה למרות שאחד מהם חשף את העובדה בפני חבריו כבר ב-2011, אבל אלה שמרו על כך בסוד.
מחוץ לכדורגל נחשפו כבר ספורטאים רבים בבריטניה כמו הקופץ למים טום דיילי, קיגאן הירסט שהיה שחקן הרוגבי הראשון שעשה זאת בקיץ האחרון, יש הטוענים שאם השחקנים יחשפו עצמם האפקט יהיה הפוך והם יהפכו לעוד יותר פופולארים. הכדורגלן האחרון שחשף עצמו היה הגרמני תומאס היצלסברגר ששיחק בעבר באברטון ופרש מכדורגל.
מה דעתך על הכתבה?