דייגו סימאונה יצטרך לחכות עוד כמה חודשים עד שיוכל לנצח את ברצלונה. אתמול אתלטיקו מדריד אירחה את הקטאלונים בויסנטה קלדרון כאשר רשמה 521 יום ללא ניצחון על ברסה לפני המשחק ולמרות שהוליכה מצאה עצמה מנוצחת 2:1.
ליאו מסי פתח על הספסל, ניימאר השווה בבעיטה חופשית ענקית והפרעוש נכנס כמחליף בדקה ה-60 כדי לנצח את המשחק. לואיס אנריקה הסביר למה לא פתח איתו בליגה וזה קרה לראשונה מאז ההפסד לריאל סוסיאדד ב-4 בינואר האחרון 1:0 שהחל משבר בברצלונה. מאז הוא שיחק 37 משחקים רצופים.
הפעם התסריט היה אחר. מסי טס 11,000 קילומטרים חזרה לברצלונה ולא התאמן. אנריקה: "רציתי להגן על מסי. דיברתי איתו לפני המשחק ושנינו הסכמנו על כך שהוא חזר מטיסה ארוכה ומסע משחקים עם ארגנטינה. הגענו להסכמה שאם אנחנו רוצים אותו במיטבו צריך להגן עליו". העיתון כתב שכניסתו של מסי הרימה את וינסטה קלדרון על הרגליים והיו הרבה שריקות בוז, אבל הוא גם דחף את ברצלונה קדימה.
Papichulo #portada#deporteshttp://t.co/H6YjKvvO3opic.twitter.com/4So1aU0HFE
— Mundo Deportivo (@mundodeportivo) September 12, 2015
מסי חגג בסופו של דבר את השער עם מוצץ דמיוני לציין את הולדת בנו השני מתאו והקדיש לו את השער. היה גם ברור שביום בו היריב הגדול שלו רונאלדו כובש חמישייה הוא חייב להביא ניצחון.
העיתון 'אס' העניק רק למסי ציון 3 לבבות, כל השאר קיבלו פחות. ה'אל מונדו דפורטיבו' כתב במילה אחת: "פאפיצ'ולו" ("אבא משוגע"). כותרת נוספת בעיתון: "תשובה של אלופים" על כך שפרננדו טורס הוליך את הקולצ'ונרוס ליתרון 0:1. מסי קיבל בעיתון ציון 4 כוכבים כמו ניימאר ושאר שחקני ברצלונה 3 כוכבים. כותרת השער של 'ספורט' הקאטלוני דמה: "סופר פאפא".
העיתון 'מארקה' כתב: "מסי עשה את ההבדל. אנריקה אולי הרים כמה גבות כשהשיב את מסי על הספסל, אבל הכוונה היתה לתת לו לנוח". בניגוד לשלט המכוער של אוהדי מכבי תל אביב ברצלונה ואתלטיקו מדריד התלבשו בחולצות אדומות עם כיתוב מיוחד לפני המשחק "עזרה לפליטים" והצטלמו תחת שלט שתומך בהם. האוהדים נדרשים לשלוח SMS לארגון שמנסה לעבור להם וכל מסרון כזה הוא תרומה של 6 יורו.
Esta es nuestra portada de este domingo. pic.twitter.com/GP9AI5PyKU
— Diario SPORT (@sport) September 12, 2015
על שימחת הניצחון העיבה העובדה שתומאס ורמלאן שהיה פצוע שנה שלמה וחזר לכושר טוב מתחילת העונה שוב נפצע אתמול ויחסר מהמגרשים בין 3 ל-4 שבועות. חוסר מזל גדול לבלם. הוא יצא כבר בדקה ה-25 אחרי שנפצע ברגלו השמאלית. הוא הצטרף להתקפה וכשהתעמת עם המגן חואןפראן והרגיש מתיחה והוחלף על ג'רמי מת'יו.
אתמול נודע שארדה טוראן ואלש וידאל לא יוכלו לשחק בדרבי של ברצלונה נגד אספניול המיועד להיות ב-3 בינואר בגלל שברסה תוכל לרשום אותם רק ב-4 בינואר כשחקנים החדשים בחלון ההעברות הבא של ינואר.
ה'אל מונדו דפורטיבו' מתח ביקורת על מתאו להוס השופט אתמול שהתעלם מארבע נגיעות של שחקני אתלטיקו מדריד בכדור ברחבה שחייבו בעיטות פנדלים.
מה דעתך על הכתבה?