יגאל הלל: "לפעמים לא קל להבין את טביב"

הלל וטביב. ראיתי את אלי נשבר ומקבל כאבים בחזה בשרלרואה
הלל וטביב. ראיתי את אלי נשבר ומקבל כאבים בחזה בשרלרואה | האינסטגרם של יגאל הלל

המאמן המנטלי של בית"ר ירושלים מאוכזב מפיטוריו. ראיון פרידה

(גודל טקסט)

תחת כל הסערות שעברו על בית"ר ירושלים בחודש האחרון, התפרעות האוהדים בשרלרואה, איומי ה"תחזיקו אותי, אני עוזב" של הבעלים אלי טביב ומכירתם של אלי דסה ושלומי אזולאי למכבי תל אביב, עברו הפיטורים של יגאל הלל, המאמן המנטלי של הקבוצה, בשקט.

 

וחבל. כי להלל היו מניות רבות בכך שהסגל הצעיר שבנה טביב בקיץ שעבר הצליח להנסיק את בית"ר לפלייאוף העליון, אחרי חמש שנים שחונות, ואף זכה בכרטיס למוקדמות גביע אופ"א. תחת הלל, שעבד בעבר עם ערן זהבי ותרם לסיפור הסינדרלה של הכדורגל הישראלי, פרחו אזולאי, עומר אצילי ולידור כהן מאלמוניות לעמדת ה"דבר הבא" בליגה שלנו (אזולאי אף זכה בתואר 'תגלית העונה').

 

 

 גם בוריס קליימן, שהגיע לבית"ר מהפועל ת"א, כהבטחה לא ממומשת, נתן עונה טובה סופסוף כשוער ראשון והצעיר תוצרת בית, טל כחילה, תפס מקום בהרכב במרכז ההגנה.

 

עכשיו הלל יושב בבית, ממשיך לעבוד עם שחקנים באופן פרטני, ומחפש קבוצה גדולה או פרוייקט טוב שישאבו אותו אליהם. בראיון לספורט1 משתדל הלל שלא לתקוף את ההחלטה התמוהה לתגמל עבודה טובה בפיטורים אבל מבעד לשורות מתגלים האכזבה והכעס.

 

הלל עם כחילה ולידר כהן. "יגאל היה כמו GPS בשבילנו" (אינסטגרם, יגאל הלל)

 

"העזיבה הותירה בי פצע פתוח, כי היה פרוייקט מדהים שנקטע ברגע אחד", מספר הלל, "קיוותי לעשות בבית"ר תכנית חומש אמיתית ולהחזיר את בית"ר להיות מועדון גדול שנשען על מחלקת הנוער והצעירים כמו בימים של מלמיליאן ואוחנה, יצחקי ובן שושן. בעונה שעברה הבאנו בשורה לכדורגל הישראלי בכך שניתן לבנות קבוצה איכותית בלי עלויות גבוהות ובלי רעש גדול".

 

עד עכשיו לא הבנתי למה פוטרת.

 

"טביב מאוד אוהב כדורגל ובשרלרואה ראיתי מקבל כאבים בחזה מהאוהדים ואלי לא בחור חלש. לצערי הוא נשבר והחליט לחסוך בעלויות ולהיפרד ממני".

 

אבל למה לחסוך דווקא באחד כמוך שמכניס לו כסף, בזכות השבחת השחקנים הצעירים.

 

"לפעמים לא קל להבין את טביב , אבל זו החלטה שלו. ברור שצריך מאמן מנטלי אבל כשאתה מאבד את התשוקה אתה לא חושב יותר מדי".

 

בעבודתו כמאמן מנטלי נתקל הלל לא אחת בהרמת גבות מצד שחקנים שלא ממש הבינו את חיוניותו. "אופיר קריאף נכנס אלי לחדר בעונה שעברה וישר אמר לי שהוא לא מאמין בשיחות האלה", נזכר הלל, "כשיצא הבין שהוא עוד לא התחיל להיות שחקן כדורגל. אופיר קיבל ממני כמה כלים, עבד על עצמו וממש ריגש אותי. בתור קואצ'ר לראות שחקן שעובד ככה זה מדהים. אם הוא ימשיך כך במכבי חיפה, הוא יהיה שם שחקן מוביל".

הלל עם קריאף. "אופיר לא האמין בשיחות בהתחלה" (אינסטגרם, יגאל הלל)

 

דסה הגיע להלל בקיץ שעבר עם חשש. "אלי אמר שכל עונה הוא מתחיל טוב וגומר ביציע. הצעתי שאני אנהל בשבילו את האנרגיה ושאת העונה הזאת הוא יגרום בטופ וכך בדיוק קרה", מגלה הלל, "זה בדיוק העניין. פה מגדלים שחקנים עם פחד להפסיד ולא עם רצון לנצח ולא רק משחקים. את זה פותרים בעזרת התקדמות מחשבתית: הכרת היכולות שלך, ניהול נכון של האנרגיות, הבנת הנדרש ממך ואז אפשר להגיע לקצה גבול היכולת. דסה היה תלמיד מצוין אני בטוח שהוא ימשיך ויתקדם".

 

 

הלל הביא רעיונות חדשניים גם לחדר ההלבשה. "לפני כל משחק היו שמים מוסיקה ורוקדים כשלפני זה היה אסור בכלל לדבר", נזכר שחקן בבית"ר, "גיא לוי אמר ליגאל 'אף פעם לא עבדתי כך אבל אין לי בעיה בחדר ההלבשה והעבודה הרבה יותר נוחה'. הלל היה כמו GPS. הוא גרם לנו להבין מה המאמן רוצה מאתנו, מה המשחק רוצה מאתנו, ובכלל מה המשמעות של שחקן כדורגל".

 

אחד הנפגעים העיקריים מעזיבתו של הלל הוא לידור כהן, פרויקט מיוחד של הלל בעונה שעברה, שפשוט לא פוגע מתחילת ההכנות ולא מסתדר עם המאמן החדש סלובודאן דראפיץ'. שלא במפתיע להלל יש טענות לשחקן.

 

 "לידור ממשיך לנהל את האנרגיה שלו בצורה לא נכונה, הפך להיות לא מאוזן, נפצע הרבה וזקוק לאנטיביוטיקה ולא לאקמול כמו פעם", מתריע הקואצ'ר, "שחקנים שלא מצליחים נוטים לחשוב שיש למאמן השפעה שלילית על היכולת שלהם. זה לא נכון המאמן תמיד רוצה בטובת הקבוצה ורוצה ש-11 הכי טובים יעלו לשחק".

 

ועכשיו אתה יושב בבית. כנראה שלא מספיק מעריכים את העבודה של מאמן מנטלי.

 

"אם כל בעלי הקבוצות היה מבינים את העבודה של מאמן מנטלי, הייתי שחקן החיזוק הכי מבוקש בארץ".

 

 

עוד באותו נושא: אופיר קריאף, לידור כהן

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי