מאת: יעקב זיו צילום: Gettyimages
זלאטן איברהימוביץ' התייחס בפעם הראשונה לאירוע בו נשמע מקלל את מדינת צרפת, אחרי משחק ליגה בו כעס על השיפוט. אחרי הפסד לבורדו 3:2, ירד כוכב פ.ס.ז' מהמגרש מלווה במצלמות ובדרכו לחדר ההלבשה אמר מילים קשות על השופט ליונל ג'פרדו וחמור מזה, העליב את צרפת כולה כשאמר: "מדינה חרא".
אחר כך פרסם השבדי התנצלות באתר הקבוצה: "אני רוצה להבהיר שדבריי לא נאמרו נגד צרפת או העם הצרפתי. דיברתי רק במונחים של כדורגל. הפסדתי את המשחק וקיבלתי זאת, אבל אני לא יכול לקבל זאת שהשופט לא נוהג לפי החוקים. זו לא הפעם הראשונה ונמאס לי מזה. אני רוצה להתנצל בפני כל מי שנפגע מדברי או הבין אותם שלא כהלכה".
למרות ההתנצלות, רבים מתושבי צרפת נעלבו ובחוגים הימנים של הפוליטיקה קראו לו לעזוב את המדינה. כעת הוא אמר במסיבת עיתונאים לפני משחקה של שבדיה נגד מולדובה (שישי, 22:35, שידור חי בספורט1 וב-HD) שהידיעות כאילו הוא יעזוב את פ.ס.ז' בגלל המקרה הן שקריות.
"לא הייתי משחק בחיים בפ.ס.ז' כל כך הרבה זמן ולא הייתי רוצה להאריך את החוזה שלי אם לא הייתי נהנה בפאריס", אמר "איברה", "כל הזונות רוצות להפיל אותי מהצמרת, אבל אני לא אלך. אני אשאר שם". לבסוף לא התאפק השבדי ועקץ שוב את השופטים: "אנחנו השחקנים מקבלים את העונש שלנו, אבל השופטים לא נענשים".
בתוך כך, התראיין תיירי הנרי לעיתון 'ל'אקיפ' והגן על זלאטן כשאמר: "בצרפת תמיד אומרים שאין לנו בליגה מספיק כוכבי על, וכאשר כבר מגיע מישהו כמו איברהימוביץ' מתלוננים נגדו. הוא שחקן גדול ומיוחד. הוא אלוף בכל מקום שהוא הולך אליו. הוא אומר מה שהוא חושב ועושה דברים בדרכו. זה לא הפריע לי אף פעם. שחקנים עם האופי שלו יש פחות ופחות כיום. אם צריך להעניש אותו על הקללות אז שיקבל את העונש, כי אלה החיים, אבל צרפת צריכה לדעת להחזיק כאלה שחקנים אצלה כל עוד הוא רוצה לשחק בליגה הצרפתית".
מה דעתך על הכתבה?