הסולטן מהבוספורוס

התמונה הוסרה | מערכת ספורט1

15,000 אוהדים, 150 עיתונאים ובעלים נרגשים – זו הייתה קבלת הפנים שחיכתה לווסלי סניידר, שחתם בגלאטסראיי, נחת בטורקיה ואמר: "זה בית המשוגעים של הכדורגל, אחזיר לכם אהבה על המגרש. ואן חאל ומוריניו אמרו לי לחתום"

(גודל טקסט)

מאת: יעקב זיו   צילום: Gettyimages 

 

"הסולטן מהבוספורוס", כך מכנים מהיום אנשי התקשורת ואוהדי גלאטסראיי את הרכש החדש, ווסלי סניידר שקיבל את חולצה מספר 14 בקבוצה הטורקית. מה שהתרחש אתמול (ב') באיסטנבול היה שיא חדש בכדורגל הטורקי, אומרים במדינת הבוספורוס. אמש אחר הצהריים נחת סניידר עם אשתו יולנדה בשדה התעופה 'אתא טורק' שנסגר לשעתיים ו-15 אלף מאוהדי הקבוצה חיכו בכיליון עיניים לבואו של הכוכב.

 

כשירד מהמטוס התנפל על הקשר אחד מאנשי הצוות של הקבוצה, נישק אותו וגם נשך אותו. סניידר אמר: "לא ידעתי היכן אני נמצא בכלל, אבל קבלת פנים כזו לא חלמתי עליה. זה אומר שאצליח כאן. הגעתי לבית משוגעים של הכדורגל הכי גדול בעולם"  את האירוע סיקרו לא פחות מ-150 כתבי ספורט מכל המדיה הטורקית, כשגם ההולנדים שלחו נציגים משלהם כדי לראות את השחקן פותח פרק חדש בקריירה.

 

"לא חלמתי על קבלת פנים שכזו", סניידר במסיבת העיתונאים (האתר הרשמי של גלאטסראיי)

 

סניידר ערך מסיבת עיתונאים, פנה קודם לכתבים ההולנדים ואמר להם: "לכל העיתונאים ההולנדים שדאגו לעתידי, הגעתי לקבוצה גדולה. תראו מה הולך כאן. אתם שואלים למה לא הלכתי לקבוצה גדולה יותר. לפני שנתיים הייתי בין חמשת השחקנים הטובים באירופה, אבל עכשיו אני כבר לא אחד הטובים ואת זה אני אומר בכאב.

 

"אם הייתי נישאר באינטר הייתי צריך להישאר שנתיים וחצי על הספסל", הוסיף בצער. "לפני שהגעתי לגלא התקשרתי לשני המורים שלי, לואיס ואן חאל וז'וזה מוריניו ושאלתי אותם לדעתם והם אמרו לי לך לטורקיה ואל תחשוב פעמיים. אל תהסס ללכת לשם".

 

אחרי שעזב את שדה התעופה, סניידר פתח את חלון מכוניתו והאוהדים רצו ממנו חתימות, נשיקות ותמונות. אבא של הקשר אמר על קבלת הפנים החמה: "בהולנד לועגים לטורקים, אבל אין אף קבוצה הולנדית בשלב הבא של ליגת האלופות ולטורקים יש את גלאטסראיי באלופות. אנחנו במלון מפואר וקבלת פנים כזו הבן שלי לא ראה בשום מקום".

 

גם 'האחד והיחיד' המליץ להגיע לטורקיה. מוריניו וסניידר בימיהם באינטר (Gettyimages)

 

הטורקים כבר מכרו שני מיליון וחצי חולצות של השחקן במחיר 50 יורו כל אחת והרוויחו כבר 2 מיליון יורו. סניידר המשיך לדבר לקהל והבטיח לתת הכל למען הקבוצה: "קבלת הפנים הזו אומרת הרבה, ואני חייב לכם הרבה. אני אחזיר לכם את האהבה הזו, ואל תתאכזבו ממני".

 

משחק הבכורה של ההולנדי יהיה מול אחת היריבות הגדולות של הקבוצה, בשיטקאש אותה תפגוש ביום ראשון. שחקני נבחרת הולנד והמאמן ואן חאל שלחו לסניידר איחולי בכרה, כשגם נשיא אינטר, מאסימו מוראטי, שליווה אותו למטוס בדרך לטורקיה נראה כמעט בוכה ואמר: "אני אוהב אותך, אבל גם הייתי חייב למכור אותך".

 

עוד באותו נושא:

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי