התאחדות האתלטיקה של מדינות הבלקן אישרה היום (חמישי) פה אחד את צירופה של ישראל כחברה מן המניין בהתאחדות.
במכתב שהעביר דוברומיר קראמריוב, נשיא התאחדות האתלטיקה של מדינות הבלקן לאיגוד האתלטיקה הישראלי, הוא כתב: "ברצוני להודיע לכם באופן רשמי כי לפני מספר דקות נתקבלה בקונגרס של התאחדות מדינות הבלקן, החלטה, פה אחד, על צירופה של ישראל כחברה מן המניין בהתאחדות האתלטיקה של מדינות הבלקן. קבלו את ברכותיי הלבביות עם הצטרפותכם למשפחת הבלקן".
התאחדות האתלטיקה של מדינות הבלקן כוללת את המדינות: אלבניה, ארמניה, בולגריה, בוסניה הרצגובינה, גאורגיה, טורקיה, יוון, מולדובה, מונטנגרו, מקדוניה, סלובניה, סרביה, קפריסין, קרואטיה, רומניה, ועכשיו ישראל מצטרפת כחברה ה-16 בהתאחדות.
המשמעות העיקרית של ההצטרפות הישראלית להתאחדות הבלקנית הנה במה בינלאומית נוספות בה יוכלו האתלטים הישראלים לקחת חלק במהלך השנה, כמו גם אפשרות נוספת לארח בארץ תחרויות בינלאומיות במסגרת ההתאחדות הזו. כבר בעונה האחרונה השתתפו מספר אתלטים בתחרויות שאורגנו ע"י מדינות בהתאחדות, במסגרת רשמית של ההתאחדות הבלקנית.
רפי פלד, יו"ר איגוד האתלטיקה הישראלית הגיב להודעה שהתקבלה ואמר: "אני שמח שמדינות ברחבי העולם מכירות באתלטיקה הישראלית ורואות צורך לצרף אותנו לחברתן. לא בכדי נתקבלה ההחלטה של התאחדות מדינות הבלקן. לפעילות הבינלאומית הענפה של איגוד האתלטיקה ולהישגים שהושגו ע"י האתלטים הישראלים בתחרויות הבינלאומיות השונות הייתה השפעה מכרעת על ההחלטה שנתקבלה היום ע"י הנהלת התאחדות האתלטיקה של מדינות הבלקן. אני שמח שתינתן לאתלטים הישראלים, ולא רק לבכירים שבהם, הזדמנות להשתתף בכמות גדולה יותר של תחרויות בינלאומיות, ברמת ארגון גבוהה ובאיכות מצוינת".
מה דעתך על הכתבה?