נוסחה מנצחה: פגרה ארוכה תמשוך בכירים לאמן נבחרות

פפ וסימאונה. אתם יהיה קל יותר לשווק את קמפיין הנבחרות
פפ וסימאונה. אתם יהיה קל יותר לשווק את קמפיין הנבחרות | צילום: Getty

ברזיל וארגנטינה במוקדמות (ספורט2) עם טיטה ובאוסה במקום צ'ולו ופפ

(גודל טקסט)

בעולם אידיאלי דייגו סימאונה היה אמור לאמן את נבחרת ארגנטינה. צ'ולו לא הסתיר שהוא רצה את הג'וב ואף קיבל פנייה רשמית. גם אוהדי הנבחרת בחרו בו כמועמד המוביל בסקרים. פפ גווארדיולה היה מועמד די מבוקש לאמן את ברזיל, אבל בפועל יובילו את האלביסלסטה והסלסאו שני מאמנים אחרים. אמנם טובים, אבל לא מהטופ העולמי.

 

אדגרדו באוסה יוביל את ארגנטינה (שישי, 02:25 שידור ישיר בספורט HD2) במשחק ביתי במנדוסה לדרבי של נהר לה פלאטה מול אורוגוואי. לא רק היריבות העתיקה ביותר בכדורגל הדרום אמריקאי (183 מפגשי עבר, שתי אליפויות עולם לכל אחת, 15 זכיות לאורוגוואי בקופה אמריקה, אחת יותר מארגנטינה). זה כמובן גם המפגש בין לאו מסי (שנענה לבקשת באוסה וחזר לנבחרת אבל הוא בספק בגלל פציעה) נגד חברו הטוב בברצלונה והיעד לבישוליו – לואיס סוארס.

 

 

אורוגוואי (13 נק') ניצבת בראש הבית הדרום אמריקאי במוקדמות מונדיאל 2018, שתי נקודות מעל ארגנטינה השלישית, אבל הטבלה צפופה. כל איבוד נקודות משפיע תזזיתית. עם באוסה על הקווים האלביסלסטה מקווה לטוב, אבל היתה הרבה יותר בטוחה עם סימאונה על הקווים, מטריף את הבחורים.

 

באוסה. מאמן טוב, אבל לא מהצמרת העולמית (Getty)


כמה שעות קודם לכן, טיטה, המאמן המצליח שהגיע מקורינתיאנס, יוביל את ברזיל (חמישי 23:55, שידור ישיר בספורטHD2) למשחק קריטי באקוואדור החזקה, הדבוקה לאורוגוואי בפסגת בית המוקדמות. הסלסאו מעולם לא ניצחו משחק בגבהים של קיטו (2,850 מטר מעל פני הים) במוקדמות המונדיאל. ברזיל מדורגת כרגע שישית, מקום ממנו אפילו לא מגיעים למבחנים, וסביר להניח שניימאר לא בוטח בטיטה כפי שהיה רוחש כבוד לפפ אם היה עומד על הקווים במשחק באקוודור.

 

למה מוריניו לא מאמן את פורטוגל?
"בלתי אפשרי במצב הנוכחי לאמן במקביל קבוצה ונבחרת", הסביר צ'ולו את החלטתו לוותר על האלביסלסטה בה רשם 106 הופעות כשחקן, "שאלתי את עצמי הרבה פעמים למה גווארדיולה לא מאמן את ספרד, למה מוריניו לא בפורטוגל, למה פלגריני לא בצ'ילה, קלופ בגרמניה ואנצ'לוטי באיטליה. כדי שהמאמנים הכי טובים יהיו מסוגלים לאמן את הנבחרות שלהם, חייבים לחפש נוסחה שתאפשר להם לאמן במקביל. צריך למצוא פתרון עבורנו ולבנות מערכת שתחזק את המאמנים בעמדות הבכירות ביותר בעולם הכדורגל. אולי זה יגיע עם הזמן".

 

יהיו שיטענו כי צ'ולו חצוף ואנוכי, אבל אני מסכים עם כל דבריו, פרט לאחד – לא אנצ'לוטי צריך לאמן את איטליה כעת אלא אנטוניו קונטה.אז כיצד מייצרים שיטה שתאפשר למאמנים המובילים בעולם להוביל את הנבחרות הגדולות בעולם?

 


ניימאר. סומך על טיטה אבל לא כמו על פפ (Getty)

 

הנה הצעה שהעליתי כבר לפני מספר שנים ואני חוזר עליה כאן: במקום לפזר את פגרת הנבחרות לשבוע אחד פעם בחודש או חודשיים, למה לא לייצר שני חלונות זמן בעונה בני שלושה שבועות עד חודש (חלון אחד באזור נובמבר וחלון שני באזור האביב-קיץ) ולרכז בהן את הקמפיינים.

 

כולנו התרשמנו לרעה מרמת כדורגל הנבחרות ביורו 2016. אם רוצים לשפר את הנבחרות שייראו יותר כמו קבוצות, צריך לתת להן יותר זמן להתאמן ולשחק יחד רצוף. חלונות כאלה גם יאפשרו לנבחרות להעסיק את המאמנים הטובים בעולם.

 

ההצעה שלי אולי נשמעת קצת דמיונית, אבל שימו לב שליגת האלופות עוברת שינוי מבני (החל מ-2018 תהפוך יותר לסופרליג אירופית) ושוקלת בעתיד לשחק בסופי שבוע. אין סיבה שפיפ"א לא תעשה שינוי שכזה גם ברמת הנבחרות שהיא אמורה לדאוג להן ולאיכות המוצר שהיא משווקת בטורנירים שלה.

עוד באותו נושא: דייגו סימאונה

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי