לא ככה רצתה הפועל תל אביב להיראות במשחקה הראשון בהיכל במסגרת היורוליג. החבורה של איטודיס נהניתה מהיכל כמעט מלא, והגיעה עם רוח גבית אחרי ה-W מול באיירן מינכן וההתפוצצות מול חולון בליגה. לצערה, ז'לגיריס הגיעה ליד אליהו ללא פחד ויצאה עם ידה על העליונה עם 80:93 מול האדומים, שירדו למאזן 6:13 ואיבדו את הפסגה ולונסיה המפתיעה בתום הסיבוב הראשון של המפעל.
הרבע הראשון של התל אביביים לא בישר על הבאות. המארחת נישאה על גבי תמיכת הקהל ועלתה כבר לדו ספרתי, כאשר הרבע הסתיים ב-7 לאדומים. בשלב הזה, הליטאים הוכיחו שיש להם קבוצה סולידית ומאורגנת, שלא נבהלת מהמעמד. עם הרבה איכות בקו הקדמי (40 ריבאונדים מול 21 של הפועל) בראשות מוזס רייט (15 נק') ויכולת דומיננטית של נייג'ל וויליאמס-גוס (17 נק') במחצית השנייה, האורחת ניצחה 55:75 מוחץ את שלושת הרבעים האחרונים.
אי אפשר לבטל את היכולת המדהימה של הפועל בסיבוב הראשון, אבל עם הפסד שני בשלושת המשחקים האחרונים, לראשונה נדמה כי לאדומים יש לא מעט נקודות למחשבה. כריס ג'ונס שוב ניסה להיות המושיע וסיים עם 18 נקודות, ואילו אלייז'ה בריאנט התקשה למרות 14 משלו. מעבר לדקות בודדות בהן דן אוטורו נראה טוב, קשה לציין לטובה מישהו נוסף אצל איטודיס, כשנראה שהחיסרון של ואסיליה מיציץ' נותן את אותותיו.
להפועל תל אביב אין יותר מידי זמן לנוח, כאשר כבר ביום שבת היא תפגוש את הפועל ירושלים בשחזור חצי גמר הליגה אשתקד, ובשבוע לאחר מכן שבוע כפול נוסף – דובאי ופריז (בסימן שאלה) בבית. האם האדומים יצליחו לחזור למוטב?
סטטיסטיקה
בלטו בהפועל תל אביב: כריס ג'ונס 18 נק', אלייזה בריאנט 14, דן אוטורו 12, ג'ונתן מוטלי 10, אנטוניו בלייקני (1/6 לשלוש) ואיש ווינרייט 9 כ"א.
בלטו בז'לגיריס: נייג'ל וויליאמס-גוס 17 נק', מוזס רייט 15, סילבן פרנסיסקו 13, טובליס 12, ברזדייקיס 10.
מהלך המשחק
רבע 1:
הפועל פתחה בחמישייה עם ים מדר, אלייז'ה בריאנט, קולין מלקולם, איש ווינרייט ודן אוטורו.
הספתח היה של ווינרייט עם שלשה מדויקת וסל נוסף של מדר קבע 0:5 מהיר. בריאנט ומלקולם הצטרפו לפתיחה החזקה אבל הליטאים עלו גם כן על הלוח ושמרו על פיגור 5. אוטורו ובריאנט בשיתוף פעולה שגרתי הקפיצו את הקהל. ווינרייט נותר האיש של האדומים ברבע עם שלשה נוספה שהקפיצה ל-11:17. כריס ג'ונס כהרגלו נתן ערך מוסף מהיר מהספסל והפער קפץ ל-12 לאדומים. ברזדייקיס היחיד שהופיע אצל הליטאים ובזכותו הפער נותר על חד ספרתי – 25:18 להפועל.
רבע 2:
סילבן פרנסיסקו איפס כוונות אבל בריאנט השיב מהצד השני. הקצב ההתקפי נרגע מעט וכשלוש דקות לתחילת הרבע שתי הקבוצות עם 8 נקודות משותפות בלבד. בלייקני עם שלשה ראשונה ומוטלי האדיר (כבר עם 10 נק') השיגו מרווח בטחון – 28:37. האורחת לא מוותרת בקלות ובזכות הגנה עיקשת נותרת בתמונה כשהיא בפיגור נקודה בלבד – 39:40 לאדומים. בריאנט ואוטורו מתקשים עם 5 נק' כ"א.
רבע 3:
מאודו לו עלה למחצית השנייה בסערה והפער עבר לצד הליטאי – 41:48. ריצת 0:6 פרטית של אוטורו הורידה לנקודה בלבד, אבל עבירה רביעית של מדר עצרה את המומנטום. מוזס רייט משתלט על הצבע עם שש רצופות בדרך ל-11 מפתיע לליטאים. סליבה נעץ עוד אחת מעבר לקשת והשלים ריצת 0:10 מהירה. 13 נקודות בלבד להפועל ברבע הזה שננעל ביתרון דו ספרתי – 63:53 לליטאים.
רבע 4:
הקצב האיטי שהליטאים מכתיבים נמשך, ותוצאת הרבע עומדת על 2:2 אחרי שתי דקות. האדומים חייבים לשנות משהו כדי להשאיר לעצמם סיכוי. האיש של הפועל בדקות האחרונות, כריס ג'ונס, עושה כל שביכולתו, אבל הניסיון של וויליאמס-גוס מדבר – 71:62. בריאנט לוקח את המשחק עליו, אבל האדומים לא משכילים להשיג עצירות. וויליאמס-גוס הוותיק והטוב בצוותא עם רייט, נעלו את הסיפור והנחילו הפסד מפתיע להפועל – 93:80 לאורחת בסיום.
מה דעתך על הכתבה?