בלי הנציגים הישראלים, שהודחו כבר ברבע הגמר, נערכו הלילה (בין שבת לראשון) משחקי חצי גמר הפיינל פור של המכללות באינדיאנפוליס, שבסיומם העפילו לגמר קונטיקט ומישיגן, שייפגשו במעמד זה בפעם הראשונה. משחק הגמר ייערך בין שני לשלישי, ולפי סוכנויות ההימורים מישיגן נחשבת לפייבוריטית גדולה לקראת המשחק.
קונטיקט, שעלתה לפיינל פור עם סל ניצחון וקאמבק משוגע נגד דיוק, הייתה הראשונה לעלות לגמר אחרי ניצחון 62:71 על אילינוי. ההאסקיז, שזכו בתואר גם בשנים 2023 ו-2024, ינסו לזכות בתואר בפעם השביעית בתולדות המכללה.
באותו ניצחון ענק על דיוק, בריילון מאלינס היה הגיבור הגדול של המשחק עם שלשה אדירה ממרחק גדול שנתנה את הניצחון לקונטיקט. הלילה הוא שוב קלע שלשה ענקית ברגעי ההכרעה כדי לייצר יתרון של 7 נקודות בדקה האחרונה ולשלוח את הפייטינג איליני הביתה. הוא סיים את המשחק עם 15 נקודות, כשהמצטיין של ההאסקיז של דן הארלי היה טריס ריד ג'וניור הנהדר עם 17 נקודות ו-11 ריבאונדים. אילינוי, הקבוצה הכי בינלאומית במעמד, קיבלה 20 נקודות ו-8 ריבאונדים מקיטון וגלר.
כאמור, בגמר תפגוש קונטיקט את מישיגן, שתנסה לזכות בתואר שני, כשאת הראשון השיגו הוולברינס ב-1989. רבים ציפו למשחק חזק בינם לבין אריזונה, אך בפועל זה היה חד-צדדי למדי, עם ניצחון 73:91 של הקבוצה של דאסטי מיי.
האיש של המשחק היה הסנטר הספרדי אדיי מארה (20, 2.21), שהגיע מ-UCLA רק בקיץ האחרון. הוא התפוצץ עם 26 נקודות ולקח את אור הזרקורים מאקסל לנדבורג, שנכנס לחמישייה הראשונה של המכללות השבוע. "נבוא להילחם על התואר במשך 40 דקות", הוא נשבע לאחר המשחק. זה יהיה האחרון שלו במכללות, ולאחר מכן ייבחר בלוטרי של דראפט ה-NBA. לנדבורג סיים עם 11 נקודות בלבד, בעוד באריזונה קואה פיט, עוד אחד שבעונה הבאה יהיה ב-NBA, קלע 16 נקודות והוסיף 11 ריבאונדים.
מה דעתך על הכתבה?