עונת 2016/17 במכבי תל אביב הייתה אחת המסעירות בתולדותיה. הקבוצה פיטרה בזמנו את ארז אדלשטיין בשעה 2:27 בלילה ומינתה במקומו את רמי הדר, עוזרו של אדלשטיין שלא אימן ברמות הגבוהות עד אותה החלטה. הדר התארח בפודקאסט "שוט" ודיבר על הקדנציה הקצרה שלו – 55 ימים – כמאמן הראשי של הצהובים.
על הרגע בו נודע לו שיחליף את אדלשטיין: "התחושות שלי היו על כל המנעד בין גאווה לחשש. כשניקולה וויצ'יץ' בא אליי לא היססתי, אבל אחרי שאמרתי 'כן' התחלתי לפחד. לא הייתי במקום לאחל את זה לעצמי, לא חשבתי שהגיע זמני, אבל חשבתי שזו הזדמנות".
על השינוי שעשה וההבטחה בה לא עמד: "ארז אדלשטיין השתמש באזורית 2-3 גבוהה וזה עבד בסוג מסוים של קבוצה, אני חשבתי שזה לא מתאים למכבי תל אביב. יש דבר אחד שלא עמדתי בו, אני הבטחתי לארז שאני לא אחליף אותו. בארבעת החודשים האלה שיניתי את דעתי. לא ברחתי, אמרתי לו את זה בצורה ישירה. אני הרגשתי בזמנו שאצל ארז זה היה משהו משמעותי, אני נשאלתי אם לא אחליף אותו".
על הסיבה שענה בחיוב: "זה נראה לי הדבר הנכון, אני לא באתי למכבי תל אביב כדי להחליף אותו אחרי חודשיים. התפיסה שאני קיבלתי בזמנו, גם מדייויד פדרמן ז"ל, היא שאני צריך לבוא, להכיר את העסק וללמוד וכשאהיה מוכן בעוד כמה שנים, זה היה ברור שזה לטווח הארוך, לא רציתי את זה בטווח הקצר".
על ההתמודדות עם התפקיד הגדול: "עברתי איזה דרך אבל זה קרה מהר. אני חושב שכשהגעתי לתפקיד לא היו לי את הכלים ברמה המקצועית לעשות את העבודה, זו האמת. כן היו לי את הכלים לעשות מהפך ולהביא את הקבוצה לאינטנסיביות יותר גבוהה, אבל באיזשהו יום זה לא מספיק".
על המשחק בו הבין זאת: "זה הגיע מול באמברג במשחק שאני לא מצליח להגיב בו. נרדמת לשני פוזשנים, הלך המשחק, בטח עם קבוצה כל כך חלשה ברמה המנטלית כמו שהייתה אז".
על ניהול הסגל: "הבנתי שהיכולת שלי להתעמת עם השחקן מספר 1 היא בסדר גמור אבל היא לא מספיקה וצריך יותר ידע, ולא היה לי מספיק. אני מאוד אהבתי את סוני ווימס, הוא היה השחקן הטוב בקבוצה בעיניי והתעמתי איתו. התעמתי עם כולם כשהיה צריך, אני לא מפחד מזה".
מה דעתך על הכתבה?