מכבי חיפה ואילת סוגרות פערים

התמונה הוסרה | מערכת ספורט1

הירוקים גברו על נס ציונה 77:87, הדרומים ניצחו באשדוד 74:77. נהריה נוצחה בהרצליה

(גודל טקסט)

מאת: מערכת ספורט2       צילום: באדיבות מנהלת הליגה

 

 

גם כשהיא לא משחקת, מכבי ת"א מגדילה את הפער בפסגה. עירוני נס ציונה, שהייתה יכולה לחזור הערב למקום השני בעקבות ההפסד של הפועל ירושלים אתמול, נוצחה בחיפה 87:77 ונכנסה לטבלה מרובעת עם הפועל ת"א, ירושלים ומכבי ראשל"צ, אשר לכולם עשרה ניצחונות ושישה הפסדים.

 

 

סגנית האלופה, שמשחקת כבר תקופה ארוכה עם שלושה זרים בלבד, ממשיכה לסגור פערים מחבורת הצמרת, ואלמלא פתיחת העונה הנוראית שלה, הייתה כבר עכשיו מוזכרת כמועמדת לשוב לגמר הפלייאוף. חיפה עשתה עבודה גדולה על טל דן, שקיבל את תואר שחקן המחזור שעבר לפני המשחק, אבל נעצר על 4 נקודות בלבד, כמו פרסטון נואלס החלש. מאיר טפירו סיים ערב עגום עם 2 נקודות בלבד ועם 19 איבודי כדור אי אפשר לנצח בחוץ.

 

חיפה קיבלה 15 נקודות מ"רביעיית הזרים" שלה, כלומר רנה רוז'ו (19), וויל גרייבס (18), אייק אופייבו (15) ודגן יבזורי, שנותן תפוקה של זר לכל דבר עם 15 נקודות, 10 אסיסטים ו-5 חטיפות. טמיר אריאלי הפתיע לטובה עם 11 נקודות, 4 אסיסטים ו-3 מ-4 מעבר לקשת. מלך סלי הליגה, קרייג סמית', הגיע למנה הקבועה שלו פחות או יותר, 19 נקודות, אבל הרוב היו בגארבג' טיים כאשר הירוקים הורידו הילוך ואיפשרו לנס ציונה למזער את הפער. מיצ'ל וואט הוסיף 16, לאמיין ווילסון 12 ורובי בוסטיין 11.

 

קולמן ואופייבו חוגגים. ניצחון בית מרשים (מנהלת הליגה)

 

 

בעונה שעברה סיימה אשדוד מתחת לקו האדום כי לא ידעה לשמור על יתרונות גדולים והתפרקה פעם אחר פעם במאני טיים. העונה, כך נדמה, הסרט חוזר על עצמו, ואל תתפלאו אם ליאור ליובין ייפרד בקרוב מכס המאמן. אשדוד נכנסה לרבע האחרון ביתרון 54:61, אבל החטיאה את 8 זריקותיה הבאות, נעצרה על 13 נקודות בלבד בעשר הדקות האחרונות ונוצחה 77:74 מול הפועל אילת.

 

קווין פאלמר, שחזר לאחרונה מפציעה, הזכיר את השחקן הנפלא מהעונה שעברה עם 18 נקודות ו-8 ריבאונדים, אדריאן יוטר הוסיף 14 נקודות ו-7 ריבאונדים ואלישי כדיר קלע 13 נקודות, כולל שתיים קריטיות מהקו בסיום, והוריד 10 ריבאונדים. ג'יימס נונאלי הוביל את המפסידים עם 16 נקודות ו-10 ריבאונדים, אך איוון אסקה שוב היה חלש עם 5 נקודות בלבד ב-33% מהשדה. טרל האריס המתנדנד הוסיף 10 עם אסיסט בודד, וגם ערב סביר של הישראלים (14 נקודות לאבי בן שימול, 10 ליהוא אורלנד) לא עזר למארחת, שנותרה אחרונה בטבלה.

 

 

פאלמר. ברוך השב (עדי אבישי)

 

 

בני הרצליה, ששינתה את פניה לאחרונה, המשיכה במומנטום עם 71:81 על עירוני נהריה, אחרי 14:26 ברבע האחרון. ג'וליאן רייט, שחזר לאחרונה ארצה מקדנציה לא מוצלחת בפנאתינייקוס, הצטיין עם 27 נקודות ב-85% מהשדה. גם דרון וושינגטון, הזר הנוסף ששב לליגה, הפגין יכולת משופרת עם 12 נקודות. ג'ספר ג'ונסון וג'וש סלבי תרמו 13 כל אחד.

 

נהריה, שרק לא מזמן ספרה 3 ניצחונות רצופים, רושמת הפסד שני ברציפות בפער דו-ספרתי. הקבוצה קלעה רק 3 שלשות ב-12%, סבלה מעוד ערב חלש מאוד של אייל שולמן (4 נק', 0 מ-5 לשלוש) וקני לואסון (6 נק' ב-25% מהשדה) ונראה שבקרוב היא שוב תחפש איפה לשנות. ג'ון וויליאמסון הצטיין עם 19 נקודות, מארק ליונס הוסיף 18 ורוברט רות'בארט המשיך בכושר הנהדר שלו עם 13 נקודות ו-10 ריבאונדים.

 

 

וויליאמסון ואסנטי. 19 נקודות של הזר האמריקאי לא הספיקו (מנהלת הליגה)

עוד באותו נושא:

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי