המפתח לסדרה בין י-ם להפועל ת"א

הלפרין ותומפסון. ירושלים קיבלה את ההגרלה הקשה
הלפרין ותומפסון. ירושלים קיבלה את ההגרלה הקשה | צילום: עדי אבישי

שילינג מנתח את סדרות רבע הגמר וצופה שמכבי ת"א תטייל לחצי

(גודל טקסט)

אחרי עונה די מאכזבת הגיע הזמן לדבר האמיתי, סדרות רבע גמר הפלייאוף. כשלפנינו שתי סדרות בין קבוצות שסיימו את העונה במאזנים זהים, סדרה אחת עם היסטוריה של סדרות ענק מלפני שני עשורים ועוד אחת בין האלופה המקרטעת למאיר טפירו, אז בהחלט יש למה לחכות. מתח ודרמות נקבל כמעט בוודאות, והלוואי שגם רמת כדורסל גבוהה.

 

 

מכבי תל אביב (1) – נס ציונה (8)

 

מאזן בעונה הרגילה: 0:3 למכבי

 

מכבי תל אביב נמצאת כרגע בשלב איסוף השברים, בניסיון להרכיב מחדש את הקבוצה שהפגינה כמה רגעים של כדורסל בכלל לא רע אי שם בחודשים דצמבר וינואר. נס ציונה נראית כיריבה נוחה למדי יחסית לשלב זה. הקבוצה של נדב זילברשטיין הציגה במרבית שלבי העונה הגנה רכה, אחוזי קליעה נמוכים מעבר לקשת, ויכולת חלשה במשחקים נגד שתי הגדולות מולן נוצחה בכל ששת המפגשים.

 

בעקבות הפרידה בקיץ מהאניקט וסימפסון איבדו הכתומים הרבה מהאתלטיות והאטרקטיביות שלהם, אך מאכזבת יותר העובדה שנדמה שאלה שכן נשארו איבדו לא מעט מהרעב והאופי שאפיין אותם אשתקד. בכדי להאריך מעט את העונה שלה תצטרך נס ציונה להעלות הילך מבחינת האגרסיביות בשני צדי המגרש וגם לקוות שיריבתה תמשיך עם היכולת שאפיינה אותה בתקופה האחרונה. מכבי מצידה תנסה לעבור את הסדרה בצורה חלקה תוך כדי החזרתם לענינים של סופו ורנדל, ובעיקר תתפלל לעבור אותה בשלום בלי אף פצוע נוסף. הפציעה של סילבן לנדסברג שסיים את העונה היא מכה קשה עבור האלופה שנשארת עם שלושה ישראלים בלבד ברוטציה שלה, מה שיקשה עליה בסדרה ובעיקר בשלבים המאוחרים יותר.

 

מאצ'-אפ המפתח: ג'רמי פארגו מול פרסטון נואלס. הגארד של נס ציונה קולע העונה פחות מהעונה שעברה ונראה הרבה פחות חד. נואלס הוא עדיין שחקן הגנה מצוין שיכול להציק לפארגו, למרות שבשורה התחתונה הדברים תלויים בעיקר בגארד הקאפריזי של האלופה. בשלושת המפגשים הקודמים ביניהם העונה הייתה ידו של פארגו על העליונה (14 נקודות למשחק לעומת 8), ויכולת דומה גם בסדרה תעזור למכבי לעבור את הסדרה בשלום.

 

טפירו. כשהוא פוגש את מכבי תל אביב… (צילום: מנהלת הליגה)

 

 

הפועל ירושלים (2) – הפועל תל אביב (7)

 

מאזן בעונה הרגילה: 1:2 לירושלים

 

הסדרה אותה קיווינו לקבל בחצי הגמר הוקדמה לשלב הנוכחי "הודות" ליכולת החלשה של הפועל תל אביב העונה. בכדי לתת פייט של ממש לירושלים העדיפה יהיה חייב עודד קטש להחזיר לעניינים את רביב לימונד שהמחצית השנייה של העונה שלו הייתה בינונית ומטה. מלבד זאת יצטרכו האדומים מת"א לנצל את יתרון המאץ' אפ התאורטי שלהם בעמדה חמש, אך כדי שיתממש יהיה ינסי גייטס לעשות מאמץ אמיתי גם בחלק ההגנתי. (להבדיל מההגנה האיומה שהפגין בפליאוף אשתקד). הפועל ירושלים עמוקה ומוכשרת מיריבתה, ובתקופה האחרונה אף שדרגה את משחק ההגנה שלה

 

מעניין יהיה לראות אילו זרים יעדיף פרנקו להשאיר בחוץ בכל משחק, והאם ההרכב שלא כולל את ג'ונס וקיצ'ן יהפוך לדומיננטי לקראת רגעי ההכרעה של העונה. חשיבות גדולה מאד לדעתי תהיה לתוצאת המשחק הראשון בסדרה. ראשית, משום שבאופן כללי נדירים המקרים בסדרות בארץ בהן המפסידה במשחק 1 מנצחת בסדרה, ועוד יותר מכך בשל מצב הרוח הכללי של הפועל ת"א. הקבוצה נראית שפופה וחסרת שמחת חיים ובנסיבות אלה תתקשה לגייס אנרגיות למהפך. הפתעה במשחק הראשון בארינה יכולה להוביל לסדרה ארוכה ומותחת.

 

מאצ' אפ המפתח: ליאור אליהו מול יונתן שולדנבראנד.  משחקו הטוב ביותר של הוויקינגי האדום היה במחזור השלישי, כשקלע 20 נקודות בארינה שכמעט ועזרו לקבוצתו להשיג ניצחון מפתיע. הפורוורד הפגין יכולת טובה לאחרונה, והמשך שלה יעזור מאד לת"א לרווח את הגנת ירושלים ולנצל טוב יותר את גייטס בפנים. מולו יתייצב השחקן הישראלי הנמצא בכושר הטוב בליגה (יותר מ-17 נקודות למשחק בחמשת המחזורים האחרונים) שיודע טוב מכולם לייצר נקודות גם כשההתקפה תקועה בזכות התנועה ללא כדור שלו. טוב יהיה עבור הפועל ת"א עם המאץ' אפ המעניין הזה יגרר למאבקים אגרסיביים וסוערים.

 

 

 

הפועל חולון (3) – מכבי ראשל"צ (6)

 

מאזן בעונה הרגילה: 0:3 לראשל"צ

 

הכתומים של דרוקר אבדו את המקום השלישי בצורה די שלומיאלית, והדרך שלהם לפיינל פור תעבור כעת דרך אולם הפחים. ראשון ניצחה את שלושת מפגשי הליגה בין הקבוצות בזכות יתרון של חמישה ריבאונדים יותר מיריבתה למשחק ובזכות יכולת נהדרת של אייזיאה סוואן  באותם משחקים. מבחינה התקפית תלויה הקבוצה באחוזי הקליעה שלה מחוץ לקשת, והיא תהיה חייבת להתבסס קודם כל על הגנה אגרסיבית, ממש לא כמו זו שהפגינה במשחקה האחרון בגן נר.

 

הפועל חולון עברה עונה מלאת עליות וירידות, אך סיימה את העונה בצורה חיובית עם שני ניצחונות בשלושת המשחקים האחרונים והתאקלמות מחודשת מוצלחת יחסית של לורנס באוורס. חשיבות גדולה בסדרה שצפויה להיות ארוכה תהייה לתרומתם של שחקני הספסל של שתי הקבוצות. נראה שיתרונות הביתיות והמומנטום יעזרו לחולון להתגבר על יריבתה, אך לא לפני מאבק קשה.

 

מאצ' אפ המפתח: ג'ורדן טיילור מול אייזיאה סוואן.  הגארד של ראשון הוא הברומטר של קבוצתו (15.6 נקודות למשחק בניצחונות, רק 10.8 בהפסדים) ובשלושת המשחקים מול חולון להט עם 19 נקודות למשחק. לאחרונה התקררה הידית שלו (דייק ב-3 מתוך 21 הזריקות האחרונות שלו מעבר לקשת) והוא יהיה חייב לחזור לעצמו כדי לתת לקבוצתו סיכוי לנצח בסדרה. מולו יתייצב הרכז המצוין של חולון שנראה מעט עייף לאחרונה, ונמצא גם הוא במשבר קליעה (שלשה אחת מוצלחת מ-11 ניסיונות בארבעת המשחקים האחרונים). הראשון מבין השניים שיחזור ליכולתו הטובה יעניק לקבוצתו יתרון חשוב.

 

יבזורי. המאצ' שלו מול וואייט יכריע את ההתמודדות בין חיפה לאילת (דני מרון)

 

הפועל אילת (4) – מכבי חיפה (5)

 

מאזן בעונה הרגילה: 1:2 לאילת

 

שלושת מפגשי העונה הרגילה בין הקבוצות היו לא שגרתיים. בראשון ניצחה אילת בביתה למרות שדקה וחצי לסיום פיגרה ב-10 הפרש, בשני ניצחה אילת ברוממה במשחקו הראשון של אריק שיבק, ובשלישי הביסה חיפה את יריבתה בחוץ  לאחר שהוליכה ב-30 הפרש כבר במחצית. אין פלא אפוא שזו הסדרה הפתוחה מכולן, בה שום תוצאה (מלבד אולי 0-3 לטובת אחת הקבוצות) לא תפתיע. לחיפה יתרון מסוים מתחת לסלים בעוד שאילת מעט טובה יותר בגזרת הגארדים. שתי הקבוצות מסוגלות להציג הגנה אגרסיבית וחזקה, כמו גם משחקים מבולבלים מבחינה התקפית.

 

את ההבדל בין הקבוצות יכולה לעשות  חזרתם (או אי חזרתם) לעניינים של שניים מהשחקנים שנעדרו בשל פציעות לאחרונה- קווין פאלמר מאילת ומורן רוט מחיפה. באופן מסורתי בליגה שלנו מנצחת הקבוצה המדורגת חמישית את הרביעית בסדרת הפליאוף, ויתכן מאד שהמסורת תישמר גם העונה.

 

מאצ' אפ המפתח: קאליף וואייט מול דגן יבזורי. לשני הקלעים היתה עונה טובה אך עם לא מעט נפילות שפגעו בקבוצותיהם. לכושר הקליעה של השניים שזורקים מעל חמש שלשות למשחק תהיה השפעה על תוצאת הסדרה, כמו גם ליכולתם לייצר נקודות בדקות ההכרעה.

עוד באותו נושא: דגן יבזורי, מאיר טפירו

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי