י-ם גברה על חיפה 68:70, גייטס יושאל

גייטס. באביב הוא ישוב בחזרה?
גייטס. באביב הוא ישוב בחזרה? | צילום: עדי אבישי

ניצחון ראשון העונה לאלופה, דאנקן ניצח על הבאזר. הסנטר עשוי לחזור מסין באביב

(גודל טקסט)

במשחק אימון שהתקיים הערב ניצחה הפועל ירושלים את מכבי חיפה 68:70. כ-700 אוהדים שהגיעו לרוממה צפו במשחק חלש שהתאפיין בהחטאות ואיבודים רבים. במצב של יתרון 66:68 איבדה האלופה את הכדור, וחיפה דהרה לשתי נקודות קלות. נראה היה כי המשחק עומד בפני שוויון, אולם סל ניצחון דרמטי של ג'וש דאנקן העניק את הניצחון לירושלמים. 18 נקודות ו-8 ריבאונדים שקלע עוז בלייזר לא הספיקו לחיפה.

 

היה זה ניצחונה הראשון העונה של האלופה, לאחר שהפסידה ברבע גמר גביע ווינר להפועל ת"א ובכל שאר משחקי ההכנה שערכה. ביום שלישי תגיע הפועל אילת לבירה למפגש אימון אחרון שיהווה שחזור של הגמר בעונה שעברה, ובתחילת השבוע שלאחר מכן יפתחו שתיהן את העונה באופן רשמי. הפועל תארח את מכבי אשדוד ביום ראשון ה-11.10, וכעבור שלושה ימים תתארח למשחק חוץ קשה ברוסיה נגד ניז'ני נובגורוד, קבוצתו לשעבר של גל מקל, במחזור הפתיחה של היורוקאפ. חיפה מצדה תצא למסע משחקים בארה"ב, ותערוך את משחק הליגה הראשון שלה מול עירוני נהריה ביום שישי ה-16.10.

 

 

ללא קשר למשחק, חל היום שינוי גדול בירושלים עוד טרם העונה החלה. יינסי גייטס, שהגיע הקיץ לקבוצה מהפועל ת"א ושיחק במדי האלופה בהפסד לאקסית ברבע גמר גביע ווינר, יושאל לשאנזי מהליגה הסינית. עם תום העונה שם, באיזור האביב (פברואר או מארס, תלוי בהתקדמות הקבוצה), יחליטו האדומים אם להחזירו לסגל הקבוצה.

 

הסנטר הוחתם על חוזה ארוך טווח מתוך כוונה להשאילו מלכתחילה, בדומה לג'ייק כהן שנשלח לאריס סלוניקי, אך לאור ההצעות הנמוכות שקיבלה עליו הקבוצה, הוחלט להשאירו. בימים האחרונים, לאחר ששאנזי הציעה לו שכר גבוה, החליטה ירושלים לשלוח אותו לסין.

 

גייטס שיחק אמנם בהפסד בגביע ווינר להפועל ת"א, אך מכיוון שמדובר במפעל קדם-עונה, הוא לא ייכלל בספירת הזרים של האלופה, שמחזיקה כעת חמישה בסגל: אי.ג'יי רולנד, ברייסי רייט, דונטה סמית', טוני גפני וג'וש דאנקן. אף על פי כן, לאור התוצאות החלשות שהשיגה הקבוצה בהכנה (מאזן 4:0), היא עשויה להתחזק בשחקן זר גבוה אחר במקום גייטס.

 

ירושלים תפתח את הליגה בעוד שבוע ויום בבית נגד מכבי אשדוד, וכעבור שלושה ימים תתארח למשחק חוץ קשה ברוסיה נגד ניז'ני נובגורוד, קבוצתו לשעבר של גל מקל, במחזור הפתיחה של היורוקאפ.

עוד באותו נושא:

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי