הגוף שהוקם בספורט הישראלי כדי לדאוג לשמור על הסדר ועל מוסר התשלומים הוא הרשות לבקרת תקציבים. מפעם לפעם צצה בענפים השונים ביקורת על תפקודו, אבל נראה שהפעם נשברו כל השיאים: מתברר כי הרשות עצמה פועלת בניגוד לתקנון כבר יותר מעשר שנים.
בחודשים האחרונים התעוררה פארסה חדשה בכדורסל. הפועל צפת, שהצליחה לשרוד בליגה הלאומית, עמדה בפני סכנת פירוק מהרגע שבו הסתיימה העונה שעברה – ולא הציגה את התקציב והערבויות הדרושים כדי להעמיד קבוצה לעונה החדשה.
הארכות שניתנו לה נמשכו וחודשו, העונה כבר נפתחה (באיחור) לפני כשבועיים וצפת עדיין לא עמדה בקריטריון המתבקש. כך נולד לו פתרון כלאיים חדש: משחקיה נדחו, היא לא שיחקה עד כה ופתרון בינתיים לא נראה. מכבי מעלה אדומים, שנשרה מהלאומית לליגה הארצית, הייתה אמורה להישאר במקומה – וגם היא לא פתחה את העונה משום שאינה יודעת היכן תשחק ופנתה לבית הדין.
מעלה אדומים עתרה לבית הדין העליון של איגוד הכדורסל כדי לפתור את הסוגיה ודרשה תשובות. היום (ראשון) מסר נשיא בית הדין השופט בדימוס עודד מודריק את החלטתו, ובה נתן ארכה אחרונה לרשות – וחייב אותה לדון בתקציב צפת עד יום חמישי הקרוב ולהגיע להכרעה.
אלא שעוד לפני ההגעה לשורה התחתונה, הציג מודריק תמונה מטרידה ביותר באשר לגוף האמון על מינהל תקין. כך הוא כתב: "במשך לכל הפחות עשור (אפשר שגם יותר) ענייני התקציב מתבררים לפני רו"ח משה פן, שמוגדר כ'מנהל הרשות לבקרה' אף על פי שתקנון הרשות לבקרה מציין רק גורם אחד שמוסמך לאשר או לדחות אישור תקציב – והוא יו"ר הרשות לבקרה.
"המציאות המתוארת קשה וחמורה היא. בפועל, במשך שנים רבות נבחנו תקציבי הקבוצות בידי רו"ח בכיר ומנוסה ובקי בעניינים אלה, אולם פעילותו אינה מוגדרת בתקנון. מנגד, במשך השנים הללו אישור תקציבי הקבוצות לא נערך בידי גורם מוסמך על פי התקנון".
מה דעתך על הכתבה?