אחד הזרים של מכבי תל אביב חזר לישראל, אבל לא בטוח שיישאר

הצהובים חתמו עונת יורוליג לא מוצלחת עם ארבע הפסדים רצופים וחזרו לארץ לאחר חודש וחצי. נכון לעכשיו הגארד יהיה בסגל, אך אם מעמדו ידעך ההערכה היא שהוא יבקש לעזוב עוד לפני טוב העונה

(גודל טקסט)

עונת היורוליג של מכבי תל אביב הסתיימה אמש (חמישי) בבלגרד כפי שהיא החלה, בצורה רעה. הצהובים נעלו את המשחקים עם הפסד ביתי 89:85 לוירטוס בולוניה, במה שהיה ההפסד הרביעי שלהם תוך שבועיים, והערב הם עשויים לרדת למקום ה-13 בטבלת המפעל, אם באיירן מינכן תנצח בברצלונה.

במכבי הגיעו למשחק ללא ג'ימי קלארק שקיבל מנוחה בשל הדלקת בברך שלו, וללא איפה לונדברג שלמרות אופטימיות שיוכל להשתתף במשחק, הוחלט שלא לסכנו עדיין. כמו בכל אחד מההפסדים האחרונים, גם הפעם הצהובים פתחו חלש, ורדפו אחרי היריבה שלהם, כשרק בדקות הסיום הם מצליחים לאיים על האפשרות לנצח את המשחק. לוני ווקר סיים עוד משחק סולידי עם 24 נקודות, כשחוץ ממנו אף שחקן לא בלט.

בסיום שוחח המאמן עודד קטש עם השחקנים, והחמיא להם על הרוח שהפגינו במהלך המשחק, כשלא ויתרו, אך גם הוא יודע שכדי לעמוד במטרות ביורוליג, הקבוצה צריכה להיראות טוב בהרבה בעונה הבאה. בקבוצה סיפרו כי ציפו למשחק טוב יותר, אך "היה אפשר להבין שבסוג משחק כזה, קשה מאוד להסתכל על התוצאה כמשהו חשוב".

רומן סורקין שחקן מכבי תל אביב נגד וירטוס
רומן סורקין שחקן מכבי תל אביב נגד וירטוס | יח"צ – חד פעמי, Djordje Kostic

לאחר ההתמודדות יצאו שחקני מכבי לשדה התעופה בבלגרד, ומשם בחזרה לישראל. עבור רובם ההגעה הלילה לישראל היא הפעם הראשונה מאז ה-25 בפברואר, אז טסה הקבוצה למונאקו ערב המלחמה עם איראן.

אחרי איבוד הסיכוי לעלייה לפלייאין ערכו במכבי שיחות עם השחקנים הזרים כדי להבין את עמדתם לקראת החזרה לישראל. הרוב המוחלט סיפר כי הם מחכים לחזור לארץ, והשחקנים שהתנדנדו השתכנעו די מהר. "השחקנים נחושים לצאת מהעונה הזאת עם אליפות, והם מרגישים בטוחים בתל אביב", אמרו במועדון לפני החזרה ארצה.

ג'ף דאוטין ג'וניור, שהיה אחד השחקנים שהתנדנד, הגיע לישראל, אך לפי גורמים בסביבתו לא בטוח אם יישאר עד תום העונה. הגארד האמריקאי לא היה מרוצה מהסיטואציה שלו בחודשים האחרונים בקבוצה, כשהוא נמחק מהרוטציה לרוב, וחזר רק לאחרונה לאור הפציעה של קלארק. נכון לעכשיו, דאוטין חזר עם מכבי ארצה ויהיה בסגל, אך אם שוב מעמדו יילך וידעך, ההערכה היא שהוא יבקש לעזוב. השחקן מחזיק בחוזה עם אופציה לעונה הבאה, אך הוא לא אמור להמשיך.

הצהובים יעניקו לשחקנים את סוף השבוע הקרוב על מנת לנוח ולהתאושש מהמשחק והמסע בחזרה ארצה, ומיום ראשון יחלו בהכנות לקראת משחק הליגה נגד מכבי ראשון לציון ביום חמישי הקרוב. הסגל הישראלי של הצהובים קצר במיוחד לאור הפציעות של גור לביא, טי ג'יי ליף ועמית עבו, ויעבו אותו במשחקי הליגה תמיר גולד ואורן סהר.

ג'ף דאוטין ג'וניור, מכבי תל אביב
יבקש לעזוב? דאוטין | אימג'בנק GettyImages, Federico Pestellini/Eurasia Sport Images

במקביל למשחק המשיכה המחאה נגד בעלי המועדון דני פדרמן, שהיה השבוע אחד מנציגי הקבוצה בישיבת הדירקטוריון של היורוליג. כמה עשרות אוהדים הגיעו לביתו של פדרמן במהלך המשחק וקראו נגדו תוך כדי שהם מפצירים בו למכור את חלקו במועדון. "לא נשחרר ונביע מחאתנו באופן חוקי ושוטף עד אשר יסכים למכור ולקבוע תג מחיר לקבוצה", נכתב בהודעתם.

עוד באותו נושא: ג'ף דאוטין ג'וניור

מה דעתך על הכתבה?

אהבתי
לא אהבתי