שני משחקים נערכו הערב (שני) בליגת העל, שנכנסת לקצב לאחר החזרה מהפגרה המאולצת. אליצור נתניה השיגה W משמעותי בניסיונות ההישרדות בליגה הבכירה, בעוד בני הרצליה השפילה את מכבי רמת גן בזיסמן.
אליצור נתניה – מכבי רעננה 77:102
נתניה עשתה צעד משמעותי במאבק ההישארות בליגת העל, עם ניצחון ביתי גדול על יריבתה לתחתית. הקבוצה של אלי רבי שיפרה את מאזנה ל-15:6, פתחה פער של שני ניצחונות מרעננה שמתחתיה, עקפה שוב את הפועל גליל עליון ועלתה מעל הקו האדום.
גיבור הערב היה אוטיס פרייז'ר, שסיפק תצוגת ענק עם 35 נקודות, 11 ריבאונדים, 4 חטיפות ו-7 מ-10 מחוץ לקשת. עמית גרשון הוסיף 20 נקודות במשחק חמישי ברציפות בספרות כפולות, דיאנטה בולדווין חילק 12 אסיסטים, ונתניה קלעה 13 שלשות ב-50%. 102 הנקודות שלה הן הכמות הגבוהה ביותר שקלעה בליגה הבכירה מאז דצמבר 2011.
רעננה, שקיוותה להמשיך את היכולת הטובה מהמשחק מול הפועל ירושלים, ספגה דווקא מול יריבה ישירה את הפסדה הגבוה ביותר העונה. היא הצליחה לצמק פיגור של 25 נקודות לתשע בלבד בתחילת הרבע האחרון, אך לא מעבר לכך. ג'ביון המלט בלט בבכורה עם 17 נקודות, אך רעננה תצטרך להתאושש מהר לקראת משחק תחתית נוסף מול הפועל גליל עליון ביום חמישי.
מכבי רמת גן – בני הרצליה 88:104
הרצליה המשיכה את המומנטום שלה מאז חזרת הליגה, והשלימה דאבל עונתי על רמת גן עם ניצחון חוץ משכנע. למרות השינויים המשמעותיים שעברה בתקופה האחרונה, הקבוצה של יהוא אורלנד שוב נראתה עדיפה על היריבה מרמת גן, שלטה בקצב כמעט לכל אורך המשחק והגיעה בשיאה ליתרון של 26 נקודות.
הרצליה קלעה בדיוק את אותה כמות נקודות כמו במפגש הקודם בין הקבוצות, אז ניצחה 81:104 בבית, ושיפרה את מאזנה ל-6:15. בעקבות הניצחון היא חזרה למקום הרביעי על חשבון הפועל ירושלים, ותנסה לשמור עליו ביום שישי הקרוב כשתארח את עירוני קרית אתא.
שלו לוגשי הוביל את האורחת עם 19 נקודות ולצידו חמישה שחקנים נוספים בספרות כפולות. בצד השני, רק טרל בראון וגיל בני (17 כ"א), וכן אדם אריאל (15), ניסו לעשות משהו מול אורלנד ושחקניו, אך זה היה מעט מידי.
מה דעתך על הכתבה?